Едно на ум за мъжете – жените

 

Добрата приятелка и жена те прави позитивен

Добрата приятелка и жена те прави позитивен и ти дава това, което не можеш да вземеш от никой друг. В историята е пълно с примери за успели мъже, подтвърждаващи поговорката: “Зад всеки успял мъж стои една силна жена”. Ще добавим умна и уверена, свястна и умерена. Жена, наясно и щастлива със себе си, което й дава спокойствие на нея и мъжа. Вярно е и това, че “зад всяка една щастлива жена стои един истински мъж”. Щастието и богатството са истински, само когато имаш с кого да ги споделиш.

ПРИЯТЕЛСТВО НА ПОЛОВИНКАТА ТИ С МЯРКА – СПОКОЕН ЖИВОТ ЗА ТЕБ

СВЕСТЕН ЧОВЕК ДО ТЕБ – УСПЕШЕН БИЗНЕС ПРЕД ТЕБ

Кой ти “крои шапка” и как да се предпазиш?

Опит за споделяне с амбициозни мъже и жени от всяка възраст

Пазете синовете си!

Имайте и приятели, но не забравяйте, че между мъж и жена, това е трудно осъществимо. Според едно от най-новите изследвания по въпроса, проведено от учени от университета в Уисконсин, разнополовото приятелство най-често се основава върху сексуално привличане, поне от гледна точка на мъжа. Ще кажете “нищо ново под слънцето” на фона на философията на психоаналитика Фройд. 

Без значение дали мъжът си има гадже или не, той обикновено е привлечен от жената, която нарича „просто приятелка”. Инстинктите ни за търсене на сексуални партньори са се променили – все пак те са се развивали в продължение на хиляди години. Затова въпросът с „просто приятелство” е толкова сложен. Едно обаче е сигурно – в голяма част от случаите, в които мъж и жена твърдят, че са приятели, поне единият иска нещо повече.

ЕДНО НА УМ ЗА МЪЖЕТЕ

Как да разбереш дали мацката, която си си харесал, е свободна или си има приятел? Или пък тя е твоята приятелка или съпруга, но желае да има друг?

Колкото и да са по-сдържани, или много опитни и скрити, жените всъщност дават хиляди знаци, чиято цел е да покажат на мъжа, че го харесват.

Жената получава по-голямо удоволствие от измяната отколкото мъжа: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях. — Етиен Рей

Жената получава по-голямо удоволствие от измяната отколкото мъжа: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях. — Етиен Рей

Някои нишани са директни и не търпят коментар, като директни писма, разговори и срещи. Особено, ако жената прояви съпричастност в каквато и да е форма към този, който е пожелала. Най-вече лично към неговия начин на живот, като разбиране или жал за действия и случки с неговите най-близки и роднини, дори и домашните му животни. Да влезне една жена в къщата или фамилията на един мъж, дори само с думи, означава че се прави директна заявка и тя да влезе там.

Когато една жена хареса един мъж, тя обикновено се старае да му го покаже, като за тази цел се стреми към колкото е възможно повече контакти с него. В зависимост от това къде контактува, методите й ще са различни.

Други са добре покрити с женственост и миловидност, та дори безпомощност.

Не че не е възможно пожеланата от теб мадама да си има приятел или съпруг, но въпреки това да продължава да търси случайни флиртове. Възможно е. Като цяло обаче жена, която влиза в някое затворено помещение и започва да се оглежда, отделяйки особено внимание на мъжете, е по-вероятно да е свободна, или много да желае да се освободи от теб.

Особено ако гледа някой, по-добре теб, естествено, и небрежно се усмихва. Това е почти сигурен знак не само че не желае да бъде заета, но и че би искала някой да отиде при нея и да я заговори. Ако пък непрестанно около нея има мъже – различни, – значи най-вероятно си няма собствен или го е отписала.

Ако мадамата гледа двойките с лека тъга, това значи, че пак е на вълна “търся си” и в момента точно си мисли как й се иска да си има някого подобен.

Ако жената флиртува с погледи и жестове, то това със сигурност не е заета жена, или търси всякакъв начин да се откачи от своята връзка. Някои от “невинните” най-чести жестове, които жените използват по време на флирт, са най-различни и прилагането им зависи от желанието и опитът им.

Да гледат “влажно”. Дори в компания, сякаш говори на всички, но всъщност гледа само един.

 

Кени Уест написа песента

Кени Уест написа песента “Перфектната Кучка” (“Perfect Bitch”) за Ким Кардашиан. Фото: http://popdust.com

“Без да искат” дори докосват събеседника си, в буквалния и преносния смисъл. С част от тялото и близко присъствие, или с поглед и поведение. Докосва и себе си – най-често дрехите и бижутата. Играе с косата си, сякаш няма какво да прави и чака занимание. Т.е. търси физически контакт, защото човешката природа си е материална и плътска, откъдето и да го погледнеш. Гледа за да я види другият, движи се за да раздвижи другия. Жените също, и затова те имат по-голяма нужда да докосват и да бъдат докосвани, отколкото мъжете. Това е особено вярно, ако една жена харесва някого. 

Известна е максимата на Фройд “Сексът започва тогава, когато жената хване мъжа за ръката”, колкото и консервативно да звучи.

Понякога несъзнателно изпъчват бюста си, за който предварително са се погрижили с подходящ сутиен. Небрежното разголване на части от тялото също влиза в програмата, като леко се навеждат към пожелания или неволно неколкократно кръстосва крака, ако е с пола.

Ако видиш че една жена не спира да говори и за пет минути с някой скоро срещнат, за личния й или семейният живот, за образованието й, за колегите й и работата й, то значи има голяма вероятност тя да е свободна или в нежелана връзка и да няма с кого да си говори, като се прибере вечер в къщи.

Разбира се, представите за флирт могат да бъдат различни, но неща, които не оставят съмнение по въпроса са при разговор са всякакви намеци и шеги със сексуален подтекст, насочени към избраника и “неволни”, “затоплящи” остроумни забележки.

Ако видиш, че една жена е запомнила и знае, неща които не са така женски, и те са били споделени от пожеланият от нея, и след няколко дни установиш, че тя дори знае и подробности, много е вероятно да си е направила труда да я разбере именно заради него. Например, някакъв спорт или автомобил.

office eye

Дамите са по-палави от мъжете в някои отношения, установи проучване на Dating Direct. Според теоретизирането на интимния живот, жените мислят за секс средно по 34 пъти по време на работния ден. Това значи, че момите се впускат в палави размисли на всеки 15 минути.53 на сто от анкентираните в проучването на Dating Directпризнават, че си падат по колега, а 36 процента заявяват, че жените трябва да имат афера и в офиса си, за да има върху какво да мислят, след като се приберат вкъщи.

Запомни добре – заетите жени са малко по-малко приятелски настроени към мъжете. Затова, ако мацката, за която се чудиш, или подозрителната ти съпруга, е отворена към нови запознанства и настроена приятелски към всяко едно, има голяма вероятност да е свободна или да иска, да има нужда от нещо ново.

Интуицията е безмилостно в полза на жената –  щом се заговори за интуиция, тя е женска, а не мъжка. Една жена е много по-вероятно да разгадае всяко мъжко намерение и мисъл, отколкото обратното.

Планът е друго много голямо предимство на жената. Жените са организирани същества и повечето обичат плановете, дори за секса и отделят време също толкова, колкото за планиране на покупките. Даже и повече, дори и без да показват какво гласят. Спомняте си максимата “На доктор всичко показвай, на съпруга дори нищо не казвай”. Като се започне от видимото задължително къпане, мине се през обезкосмяване и прическа долу и горе, за да се стигне до избор на бельо, дрехи и парфюм. Внимават и с храната и с питиетата. Да не говорим, ако в плана влиза някое по-специфично преживяване, тогава има още неща за планиране – екзотично място, аксесоари, миризми и разбира се съвременните хапчета за повдигане на желанията и тези за предпазване от бременност. Ако изневерява пък, отделя време за да подготви положението при първата половинка, или да “замаже” предизивикано от нея положение.

flirtДруга причина за планирането е настроението, тъй като за една жена е много важно да е психически подготвена за секс. Винаги, когато тя изглежда в настроение и поема инициативата или бързо се включва, ако мъжът я поеме, тя е готова за секс, приготвена изцяло. Иначе казано, нейните планове за секс улесняват мъжа и ако той усети, че тя се е подготвяла за сеанса, не трябва да пропуска възможността. Ако се запитате „Защо нямаше секс с мен вчера?” То, вероятно просто не е било в плановете й и не е била подготвена.  С две думи – много работа трябва да се свърши, особено ако връзката е нова и тя държи да се покаже не само в добър, но и в блестящ вид. Затова в повечето случаи, дори инициативата да изглежда на мъжа, всъщност жената най-вероятно е планирала точно тази вечер да прави секс и се е подготвила внимателно.

 

 

Проблемите между колежките винаги са комплексни и никога не са случайни. Но за сметка на това, когато трябва да се покаже служебна загриженост видимо всичките са заедно.

Проблемите между колежките винаги са комплексни и никога не са случайни. Но за сметка на това, когато трябва да се покаже служебна загриженост видимо всичките са заедно. Ако една от тях има интрига, то тя се знае с подробности.

Погелд отвън – много често отстрани нещата се виждат много по-ясно, затова пробвай да поискаш мнение на близък приятел, който ви е виждал заедно с въпросното момиче. Или е виждал приятелката с нейният “който й бил само приятел”. Разбира се внимателно, но и достатъчно провокативно за да достигнеш до отговор. Но задължително спри, когато ти е достатъчно. Ако този товй познат е жена, прогнозата за този който искаш да си сигурен е ще е още по-точна. Жените са безпогрешни в усещанията за другите жени, особено близки приятеки, които разпознават по-добре дори от самите тях. Особено, ако този някой от нейното обкръжение намекне нещо за това, че тя харесва теб или някой, може наистина да е така.

Един личен разговор дава най-голяма възможност да разбереш дали една жена е свободна и дали въобще иска да бъде с теб.

За тези които искат да си намерят половинка е наистина препоръчително, да играят нейната игра по нейните правила. Колкото неясни и завоалирани са нейните намеци, толкова трябва да са и твоите. Не минавай на по-диркетни изрази – това ще развали всичко. Но и не цензурирай темите, по които говориш, а само начина, по който говориш по тях. Бъди неясен, закачлив и оригинален, за да задържиш интереса й. Дай половината, весело и нетрадиционно, за да вземеш цялото. Дай видмото всичко – за да не вземе нищо.

Иска ли секс?

male_and_female_brains

Главата на една жена е като кошер, в който рояк от мисли се борят коя ще надделее. Но за разлика от мъжете, жените не си мислят пряко за секс, а си представят по-скоро прелюдията към секс. Дори и в мислите си жените си остават заклети фенове на еротиката и романтиката, докато мъжете – на порното.

Една важна разлика е, че женското желание може да бъде убито доста по-лесно и по-бързо от мъжкото, затова и “бързите” флиртове са за предпочитане от жените.

Има някои неща, които прогонват от главата на жената мисли за секс, колкото и да има желание да го направи с когото и да било или просто изневерява. Жените с желание за леглото имат реални причини, които да пречат на възбудата им, или да “загасят вече запаленият огън”, когато са вече в чаршафите.

Не правете секса самоцел и първопричина! Успеете ли да го направите резултат, значи сте успяли. Ако пък чак толкова не издържате или сте хипер-активен, намерете си начин за задоволяване на физиологичните си нужди, без да рискувате своето психологично състояние и своят човешки и професионален път в живота. Нито жените ще свършат, нито свестните момичета и дами ще изчезнат. Само ти си способен да се отдалечиш от тях.

Причините най-вече се намират в главата.

Липсата на самочувствие е причина номер едно, която може да избие всякакви мисли за секс от главата й. Притесненията обикновенно първо идват от външност – килограми, фигура, и ако си “легнат” с някой, но и с подобни мисли, те предпочитат да правят секс на изгасена лампа и не желаят дори да се съблекат чисто голи.

Стресът и някакво безпокойство са жестоки бериери за секс на една жена – всеки проблем, който създавате на нежната половинка води до намаляване на шансовете ви за секс. Затова любовниците са за предпочитане в леглото от жените, защото те ги ползват само за там и ги разтоварват от реалния пълен с проблеми живот. Както и опитните любовници пък избягват по-сериозната връзка, за да не загасят огъня и да си развлят рахата.

Понякога е необходимо много време, за да може една жена да се почувства добре в кожата си, дори и да няма реални основания да не се харесва. Най-доброто, което ти можеш да направиш, е да й повтаряш, че е красива и че я желаеш. Напомняй й колкото може по-често за нещата, които харесваш у нея (физически и душевни).

ТАМ КЪДЕТО СИ ВАДИШ ХЛЯБА – НЕ СИ ВАДИ УРЕДИТЕ

 

“Целувката по бузите по френски образец има еротичен подтекст и предизвиква сериозни нервни смущения у колегите”, казва член на германското Общество “Добри маниери”.

Ако опитът на жената във флирта, било то и най-вече колежка, не са ти достатъчни, има още няколко причини да не си “вкараш автогол” в собствената ти врата на собственото ти пространство наречено “спокоййствие”.

Жените всичко си споделят. Колежките също и те най-вече, особено ако са завързали близко приятелство, което предразполага към интимно споделяне. Не е приятно по цял ден да те гледат с една такава ехидна усмивка, а в очите да им се чете: “знам за какво става въпрос”. Или да се прибереш в къщи и исконната ти половинка да каже “разказаха ми интересни неща за теб – ти защо мълчиш”.

– Ще дойде моментът да поискате с колежката да се пробвате извън офиса, след работно време, естествено. И когато вече ви се е усладило, или даже точно в пиковия момент ще се появи някой незапознат колега.

– Не навсякъде се намират общи тоалетни.

– Ако си започнал дори само флирт, който в един момент приключи, ще е неудобно да продължите да споделяте един и същи офис. Единият със сигурност ще е излишен и често това е мъжът, защото жените винаги са жертвата. Ако пък нещата са станали още по-сериозни в процеса на работа, то човек може и да откачи.

 

Сексът в службата е желан от 85 на сто от американците, установи анкета, публикувана в списание

Сексът в службата е желан от 85 на сто от американците, установи анкета, публикувана в списание “Бизнесуик”. 90 на сто от участниците в проучването си признали, че са били сексуално привлечени от колега или колежка в офиса на даден етап от живота си, като повече които са подали са мъжете. Жените пък са дали повече поводи с облекло и най-вече с държание. Анкетата е обхванала 2500 пълнолетни и работещи граждани на САЩ. 35 на сто от началниците разкрили, че поддържат сексуални контакти със свои подчинени. Почти половината от половите контакти между колеги били “консумирани” в помещенията на службата, установило проучването.

Няма такива колеги, които да обичат двойките на работното място, особено ако един от двамата е по-висшестоящ. Започнат да те избягват, коментират и други гадни работи. Даже и да изглеждат добре с теб, и отлично се преструват, то “зад гърба ти” кроят нова неудобна шапка за теб.

– Едно от най-лошите неща е половинката ти да знае колко пари взимаш и кога ги взимаш. А това трудно се крие от колегите. Особено, ако единият е участвал в твоето назначение или повишение. Може и да си си “купил” още нещо с назначаването й, но това е голям “таралеж в собствените ти гащи”.

Месторабота, не означава и не важи само за офиса. Освен самата работа, има и тийм билдинг, коледни партита, професионални курсове за развитие, партита на клиенти и др. И ако ти хрумне да я изкараш да повършее там, помисли дали приятелката ти няма да присъства на такова събитие, или някой няма да й “предаде” за твоята компания. Твоите услужливи колежки уведомят бързо и точно, за това какви си ги вършил на предното парти, защото просто и на тях им се иска, или гледат да елиминират професионалната конкуренция.

– Ако работите на сходни позиции, тя може да те “моли” да свършиш нейната работа, или тя твоята. Причини бол – боли я главата, или е заета с друга работа, а именно – прави се на ангажирана с теб и много загрижена.

Никога не се извинявай пред приятели, когато си с изгората с реплика от рода на “Имах много работа” или “Бях на служебна вечеря” – просто ставаш смешен.

Разпознавай лъжите – някои от тях са еднакви за всички и са се превърнали в “система”. Ето две от най-популярните, които са задължителни за дамите, и не само, ако “играят на въже”.

 

Колко време може да си секси колежката за колегите? Замислих се, защото подочух мъжки разговор-класация в офиса на тема:

Колко време може да си секси колежката за колегите? Замислих се, защото подочух мъжки разговор-класация в офиса на тема: “Кои са колежките, дето стават за секс”… “Кучката”, която всеки ден има някакъв проблем, а като изтече седмицата, започва отново. Детето. Мъжът, съпругът, който не иска да я разбира. Работата, която не е никак лека и т.н. Като прибавим и сполучливото леко поведение – тя става номер едно за всички в офиса.

Чуеш ли „Не ти се сърдя” – първото нещо в главата ти трябва да бъде, че ти се сърди и още как. В каквото и да се провиним, в повечето случаи жените не го забравят веднага, а вместо това го мислят през следващите няколко часа, дни, седмици, а ако нямаш късмет, и месеци, дори години. Но тя не иска да покаже, че поведението ти я е засегнало и предпочита да се прави, че не й пука. Или пък просто не иска да изглежда твърде голяма кучка, за която ще поговорим малко по-нататък. Не иска да изглежда кучка с ниско самочувствие, която се чувства застрашена – едно от най-важните неща за всяка жена – сигирността във всичките й форми.

Ако до ушите ти стигне “нямам нищо против да направя това сама,” особено ако вече те е помолила да направите нещото заедно – пазаруване, избиране на нещо за къщата, гости на приятели, каквото и да е. Ако в последния момент ти й кажеш, че не можеш да отидеш с нея, тя винаги има нещо против, и ще има – без изключение.

Общо взето една жена не иска да си признае нещо, което е валидно за всички жени – всички, до една, имат проблем, когато някой ги “разкрие” или дори хване в лъжа, или само ги засегне за нещо, което успешно са успявали да скрият. Всъщност, всички жени, колкото и да са уверени в себе си, имат против да ги “хванат” и за най-малката издънка или просто, че те е излъгала “на дребно” дори. Дори предпочита да се сетиш, че те лъже, за да те жегне. Просто жените обичат да се досещаме за разни неща, но в същото време да не знаем всичко. В техните очи е много по-добре ние сами да си предлагаме услугите за каквото се сетиш, отколкото да ни молят.

Ако искаш да продължиш по-добре веднага говори с нея, отколкото да чакаш нещата да отминат.  Ако се направиш, че вярваш на лъжата й, рискуваш тормоз след това, от нея, и вътре в теб. Само ти си решаваш.

Но внимавай какво говориш, защото винаги е виновен езикът – думичките.

Най-опасното оставихме за накрая – да попаднеш на “кучката на офиса”

 

Дълъг, изтощителен секс? Не, дори на жените все по-рядко им се занимава с бавното достигане на удоволствието.Щом става за работа, значи е идеален и за бърз секс и за нови завоевания за

Дълъг, изтощителен секс? Не, дори на жените все по-рядко им се занимава с бавното достигане на удоволствието.Щом става за работа, значи е идеален и за бърз секс и за нови завоевания за “кучката” на офиса. Щом и най-работливите колеги си тръгнат, идва и нейният ред да “поработи”, за да постигне своите две удоволствия – позиция в службата, съчетана с бързо сексуално задоволяване.

– привлекателна, обиграна и удобна, но с остри зъби и големи изсквания в удобния за нея момент. Ако вече си е създала и “кучкарник” с дори една себеподобна меко опашата и твърдозъба колежка – то работата ти е яко спукана.

Жените могат да са доста целенасочени, когато става дума за кариера. Откакто и те могат да преследват професионално развитие, – някои от тях приеха нещата твърде навътре. И в изкачването си по стълбите на успеха тази група дами са способни да тъпчат по всичко, най-вече в офиса, и върху всяко нещо което пречи по стълбата в офиса. Създават си авторитарна недосегаема черупка, по-скоро танк, който е на “световна война” за тяхната величественост в службата.

Започват постоянно да мислят за работата си и да обръщат повече, или само внимание на нея, отколкото на всяко друго нещо около тях, като пречупват всичко и с най-близките си, само през призмата на кариерата. Рано или къснао това създава проблем, който постепенно и със сигурност ескалира някъде и с някой. И ако ти “имаш късмета” да си най-близо – най-малкото ще бъдеш “одраскан от заблуден куршум”, който може дори да не е насочен за теб. Опитай се да видиш нещата възможно най-безпристрастно и много бързо, оценявайки както необходимостта от нормални отношения с подобен човек, така и дали въобще има смисъл да опитваш да пробиеш ” бронята” на тази вече машина за кариера.

200330533-001„Кучката на офиса” сме нарекли събирателно този тип жени, които са толкова вдъхновени да направят кариера, че са усвоили до съвършенство умението да те накарат да ги погледнеш и да виждаш само тях. Да погледнеш през прозореца, за да видиш колко е синьо небето днес, а те да използват момента, елгентно да ти забият нож в гърба.

Тя е достатъчно изпечена, за да задържа за себе си важна за теб информация и да я използва  в своя изгода. Дори да те злепоставя пред шефовете ви или да спира участието ти във важни проекти. Запомнете, че от съвременната “кучка” не е защитен никой, от вълчата й амбициозност, която я освирепява. Все пак всяка жена има да си връща за няколко хилядолетия висене само до печката.

izneviara-ofis

Около 30% от жените смесват работата с удоволствието, показва анкета, направена сред 2000 дами, работещи в офиси.

Ако обаче не можеш да избегнеш съвместната работа и кучката прави живота ти черен всеки ден и бъдещето ти отива на кино, то трябва да вземеш сериозни мерки. Ти нямаш вина за това, че вековната мъдрост е нарекла обвързването „обвързване”, особено “забраненото”, а не „безметежно щастие”, макар и да звучи щастливо в главата ти.

Спри да я възприемаш като жена, не й прави комплименти, не й помагай и не й давай път. Недей да й се мазниш в никакъв случай – ще те усети веднага а и ще я озлобиш още повече. Или просто и културно най-вероятно ще те обвини, че говориш глупости и че сменяш темата. И тук е моментът да направиш точно това – да смениш темата!

Не я режи нея, а работата й, премерено и аргументирано критикувай я пред всеки, включително и пред шефовете ви. В никакъв случай не говори за нея като за личност.

200125685-001

Американците харесват служебния секс, показва проучване на новинарския портал “Бизнес инсайдър” (Business Insider), в което бяха анкетирани 2 500 души през юни т.г.Повод за проучването бе материал в “Бизнес уик” на наблюдателката Лиз Райън със заглавието “Истината за секса на работното място”. Авторката смята, че обществото трябва да признае правото на съществуване на служебните романи.

една офис “кучка” никога не е трън само в твоите очи.

Обсъди проблема с верните колеги и колежки и предприемете общи действия, вече като приятели, не само служебно. Но не забравяй и ръководството. Използвай всяка възможност да му напомниш за това колко добър служител си, но без да се самоизтъкваш. Колкото по-добра е репутацията ти, толкова по-трудно ще е за кучката да я разруши.

Как ще си спечелиш и задържиш уважението на колеги и шефове, ако те узнаят, че ти си си имал работа с “кучката” на офиса? Олекваш, защото си избрал лекото и надали ще имаш възможност да натежиш отново. Запомни, че за всеки колега вашата работа стои преди удовлствието и всяко твое отклонение към събирането на тези два покзателя неминуемо води само до едно – ти си излишен!

Опитай се да насочиш злобата й нанякъде другаде, към някой друг, което е доста подъл съвет, но ако нищо друго не проработи, можеш да го пробваш. Все пак живеем в конкурентен свят. Най добре към друга жена. Направи се на луд и подхвърли на офис “кучката”, че някоя ваша колежка има симпатиите на шефа и се очаква той да я повиши. Бъди максимално „дискретен”! Ако “кучката” се “хване” ще изостави останалите хора в офиса, за да преследва новата конкуренция.

 

Служители на възраст между 35 и 44 години е по-вероятно да започнат

Служители на възраст между 35 и 44 години е по-вероятно да започнат “опасна връзка”, отколкото по-младите им колеги. Резултатите сочат, че зрелите и опитни служители по-често флиртуват с колеги и е пет пъти по-вероятно да бъдат уволнени за това, отколкото служителите между 18 и 24 години.
По-възрастните клюкарстват повече. Един на всеки четирима признава, че е чул слух за свой колега в сравнение със само 5% за младежите.

Най-неприятното, но и най-сигурното за теб нещо, което можеш да направиш за да се откачиш от “кучката” на офиса е да изчезнеш, което е за много крайните случаи. Има компании, които открито или не култивират “кучки” (не само жени, но и мъже). Състезателността, амбицията и желанието за успех на всяка цена на тези места се приемат като по-важни от дипломата и опита в работата. А може и на ръководството просто да не му се занимава с поведението на кучки и да я задраска за броени дни. 

Във всички тези случаи просто си потърси друга работа. Работно място, където пречат на работата ти, а началството одобрява това поведение, просто не ти дава добри перспективи. Колкото по-добре обхванеш бъдещите си ангажименти – лични и професионални, – толкова по-лесно ще избегнеш възможните конфликти, които могат да се появят отвсякъде.

Преди да стигнеш до това крайно решение, пробвай все пак да говориш с прекия началник на колежката “кучка”. Бъди спокоен и излагай само факти, без мнения и епитети. Не забравяй да изтъкваш, че работата страда от поведението на “кучката” – този аргумент е най-важен за мениджъра. Смятай, че тя е обречена, просто дават време на “кучката” на офиса, за да не усети как ще й “духнат под опашката”.

Каква точно е грешката, която ти е повлияла, и защо се е стигнало до нея? Има разлика между твоята грешка, която е изключение, и тази на кучката на офиса, която е по-скоро правило и система. Въпреки че си помислил върху причините за грешката, недей да предполагаш, че знаеш всичко, защото това разбираш едва тогава, когато си вече в капана.

 

Почувствай се спокоен и имай красота отвътре. Когато се чувстваш красив, ти изглеждаш естествено красив. Всичко зависи само от теб. От твойто

Почувствай се спокоен и имай красота отвътре. Когато се чувстваш красив, ти изглеждаш естествено красив. Всичко зависи само от теб. От твойто “ДА”, но и от твойто “НЕ”.

Направи своя живот по-забавен, и то веднага, недей да седиш, гледайки часовника и нервно потропвайки с крак. Напротив, направи времето си без нея забавно и пълноценно. Занимавай се с нещата, които ти доставят удоволствие, и намирай начини да се забавляваш сам. Намери си заместител на загубеното, дори той да е само вътре в теб.

Намери собственият си баланс! Този между собствените си личен и професионален живот, този който е невъзможен за “кучката”! И този между собствените ти сетива и действията ти! Нито един от двата не се постига лесно, но не забравяй, че поддържането им е напълно възможно!

Задай си простичкият въпрос как ти се отразява връзката? Как ти се отразява общуването със сегашната ти изгора? Има съществени неща, които отличават една свястна приятелка от фигурантка, на която не й пука особено много за теб.

Остави я да се развива – нали иска кариера и пари ?! Нека обърне посоката – преди с “любов” – пари, после с пари – любов. Преди рискуваше стойностните неща за материалните, после обратно. Нека израстне и да започне да си плаща. Така както работещите, необвързани жени в Америка, похарчват 200 хиляди долара годишно, в търсене на любовта! Бизнес дамите са прекалено заети. За да не рискуват кариерата си, избягват регистрацията в интернет страници за запознанства. Затова все по често ползват услугите и плащат на агенции за запознанства, споделя Маргарет Грифт, собственик на такава агенция в Ню Йорк.

“Само мъж, който уважава жената, може да се раздели с нея, без да я унижава,” казва английският писател Съмърсет Моъм. 

Само истинският мъж има познанието и може да накара една жена да почувства това, което е направила с него, и най-вече със себе си. От последният урок зависи каква диплома е заслужила твоята половинка. Ако не знаеш как да го направиш, или не познаваш добре човека – просто се откажи.  

С две думи

“Зад всеки успял мъж стои една силна жена”. Ще добавим умна и уверена, свястна и умерена. Жена, наясно и щастлива със себе си, което й дава спокойствие на нея и мъжа. Вярно е и това, че “зад всяка една щастлива жена стои един истински мъж”. Щастието и богатството са истински, само когато имаш с кого да ги споделиш.

Развитието – професионално и личностно – е нещо, без което животът би бил скучен, сив и подчинен на битови проблеми. И ако момичето до теб, жената с теб, те подтиква да се развиваш, можеш само да се радваш и да се възползваш от този положителен подтик.

Дори и на моменти да изпитваш нежелание да се напънеш за нещо по-добро в работата и изобщо в живота, една свястна жена до теб в повечето случаи ще те подтикне точно към това – да се напънеш за нещо по-добро. Да изкараш на преден план силните си страни, да преодолееш слабите и да вървиш напред.

Не бъркай усилията на жената до теб да те подтикне към развитие с мрънкане или досаждане. Ако приятелката ти ти е казала, че според нея няма нищо лошо да попиташ шефа си дали можеш да очакваш повишение, след като си работил толкова много напоследък, това не е мрънкане от нейна страна. Тя просто се опитва да те накара да направиш нещо за себе си.

Добрата приятелка и жена те прави позитивен

loveТова важи особено много при новите връзки. Ако жената до теб е това, което наричаме „свястна”, тя най-вероятно ти действа мотивиращо – едно красиво и добро момиче винаги е мотиватор.

Можеш да използваш положителната енергия, която тази жена ти дава, за да направиш нещо по-добро за себе си. Онези няколко килограма, с които се бориш от Коледа насам? Може би е време да се напънеш и да ги махнеш. Курсът, който започна, но за който все не ти оставаше време и затова го спря? Може би е време да го продължиш. Изобщо, използвай подтика, който получаваш от жената до себе си, за да правиш нещо по-добро с живота си.

Ако цялата тази работа с позитивизма ти изглежда малко прекалена, замисли се над следното: положителното отношение е заразно. Ако имаш положително отношение към нещата около себе си, най-вероятно това ще се отрази на околните и така ще подобри социалните ти умения, възможности и контакти.

Тялото не е за пренебрегване след душата

Добрата приятелка те подтиква да се грижиш за себе си

love bodyОсвен че те подкрепя, тя изглежда супер секси? Браво на теб. Точно това би трябвало да те мотивира и ти да работиш над себе си и да не заменяш ходенето на фитнес с гледане на телевизия, придружено с хрупане на чипс.

Когато се грижиш за външния си вид, това се отразява на цялостното ти физическо и душевно състояние, затова не пренебрегвай тази важна част от задачите си.