ВИДЕО “Паметта е важна за един народ”, гафът на Станишев и кадри от историята

Поредната политическа наглост, разчитайки на ниското ниво на познание на собствения си верен твърд електорат, на фона на картините от миналото

“Паметта е важна за един народ! Който не помни своята история, отношенията с другите народи, който не тачи това, което е постигнато – няма бъдеще!” казва червеният лидер Сергей Станишев на фона на кадрите от събитията в Народна Република България, показани във видео клипа публикуван в Ю Тюб. Краткият филм е дело на Стефан Тенев и е публикуван на връх социалистическия празник 9-ти септември.

“Българо-Рруските отношения не са свързани само с благодарност. Трябва да бъдем активни,” допълва соц-лидерът Станишев.

 Изказването на социалистическият водач е 7 септември т.г., само ден след като България отбеляза 128-та годишнина от Съединението, на специално организиран събор на приятелите на Русия край Казанлък. Как е  избрал така произнесените думи точно в тези дни и на това място, може да се определи като

поредната политическа наглост, разчитайки на ниското ниво на познание на собствения си верен твърд електорат.

Ще припомним, че Съединението, което отбелязахме, е категорично осъдено от освободителката Русия и дава началото на рязко влошаване на българско-руските отношения. Да, “не трябва да се забравя историята”, защото точно тогава режимът на пълномощията е на практика военновременно управление на България, в което ключовите министерства – премиер-министър, военен министър, министър на вътрешните работи, на търговията, земеделието, и финансите – са заети от руски генерали и офицери. 

Всяка друга дата е добре дошла за призив към подобряване на българо-руските отношения, но не и 6 септември. (вижте още подробности за опресняване на паметта на народа, не само за Имперска Русия, но иза другите по онова време: Съединението на 6 септември 1885 – малка България спечели от големите монархии)

“Няма да допуснем някой да идеологизира почерни изгодни проекти за България, обслужвайки чужди интереси, защото това вреди на нашата страна,” казва Председателят на БСП, наследница на БКП, самият той наследник на един от секретарите на ЦК на БКП.

“Искам да кажа от името на българските социалисти, партията която даде мандата и подкрепи правителството на г-н Орешарски, (ръкопляскания и възгласи “браво”), за нас тези проекти и приоритети са важни, и ще работим те да се случат, така че те да дадат развитие и работа на българите,” пояснява председателят на партията на европейските социалисти, на фона на кадри от официални политически срещи на ЦК на БКП и строежи на индустриални обекти в България.

“Това е изключително важно. Говорим за “Южен поток”, който може да даде позиция на България на Европейската енергийна карта, много по-силна, милиарди инвестиции и работни места тук във България. Говорим за “Белене” – този проект не е приключен, защото съм убеден, че този проект е изгоден за България,” уверено подчертава чевреният лидер на фона на кадри от автоматизирането на труда в Народната Република в деня на Съединението.

“Българите изцяло са задължени на Русия и затова са длъжни да се вслушват в указанията ù”, пише Михаил Катков, изразител на позиция, близка до официалната в Русия. В редактирания от него в.”Московские Ведомости” той пише, че най-добрите хора в България са преди всичко “тези, които са верни на дълга пред родината и пред Русия, пред нейния цар.”

“Имаме много други неща да направим. И съм сигурен, че ще го направим заедно със всички вас, с енергият, с обичта, която вие излъчвате,” завява социалистическият лидер на фона на кадри от манифестации на трудещи се и военни паради в НРБ, пред трибуните на Мавзолея на Вожда Димитров. 

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО: