“Необяснима и обидна балканска отмъстителност” – Вежди Рашидов

 

“Имате шанс да постъпите държавнически, като сторите необходимото, за да бъде удостоен Филип Отие с орден „Стара планина”, а не да бъде изпратен с необяснима и обидна балканска отмъстителност” пише Вежди Рашидов.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, сега депутат от ГЕРБ, изпрати писмо до премиера Пламен Орешарски – да направи предложение да бъде връчен орден „Стара планина” на посланика на Франция Филип Отие

4 септември 2013 г. Бившият министър на културата Вежди Рашидов, сега депутат от ГЕРБ, изпрати писмо до премиера Пламен Орешарски – да направи предложение да бъде връчен орден „Стара планина” на посланика на Франция Филип Отие, по повод отпътуването му от страната.

„Обръщам се към Вас, с надеждата да оцените по достойнство заслугите на Н.Пр. посланик Филип Отие за възходящото развитие на българо-френските културни отношения и да отдадете достойно признание на този блестящ дипломат”, пише в писмото на Рашидов, изпратено до медиите.

„През мандата на Филип Отие България влезе в световната история с подписания безпрецедентен 5-годишен договор за сътрудничество с „Лувъра”. Дори само за усилията му това да се случи, дипломатът заслужава да получи най-достойното отличие от българската държава. Имате шанс да постъпите държавнически, като сторите необходимото, за да бъде удостоен Филип Отие с орден „Стара планина”, а не да бъде изпратен с необяснима и обидна балканска отмъстителност” пише Вежди Рашидов.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев благодари на френския посланик за свършеното от него по време на мандата му в България и за положените усилия за задълбочаване на двустранните отношения. Пак днес премиерът Орешарски повиши изскванията за връчване на ордена в изкаване в парламента, в което изрази своята твърда увереност в своето управление.

ПРИПОМНЯМЕ: Правителството отряза френският посланик – гаф или преднамерен политически акт