МВР отчете 4000 на протест, “Докога ще е така”

Полицията отлично си свърши работата.

Полицията отлично си свърши работата.

4 септември 2013 г. На традиционната вечерна демонстрация в първия работен ден за парламента след ваканцията 4000 души излязоха отново на улицата. В 83-ия ден на протести срещу сегашното управление в България, протестиращите са били около 4000 души към 20:00 ч.б.вр. по данни на МВР.

Между хилядите, които се събраха на площадите „Независимост” и „Батенберг” в София, днес особено много личаха семействата с деца, показаха репортажите на телевизиите. Освен постоянните призиви „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”, лозунгите тази вечер гласяха „Не погребвайте държавата ни”, „Пускайте кокала – ще хванем тоягата”, „Време е да си ходите”, „Представлението свърши” и „Докога ще е така”.

Традиционният марш на недоволните от кабинета Орешарски се предвижваше под познатите звуци на барабани и свирене на свирки, съпровождани от органите на реда.

Председателят на „Глас народен” Светльо Витков също бе на протеста, съобщи бТВ. Един от демонстрантите носеше със себе си конска глава, направена от стиропор, по чийто врат е нарисувана кръв, под зорките погледи на полицаите.

Протестиращи бяха дошли с колела и дори с домашните си любимци. Движението отново бе блокирано и охранявано от полиция.

След като по-рано през деня, на сутрешния анти-Орешарски протест, демонстранти се опитаха да съборят загражденията, подобен опит бе напрвен и тази вечер пред централния вход на НС. Полицаите обаче отново не позволиха това да се случи.

Традиционно част от протестиращи се насочи към Орлов мост, където движението беше блокирано. Полицейското присъствие остана засилено.