Фалшив рекетьор в САЩ на съд след издирване в България

 

18-годишният Андрей Михалевски, обвинен във фалшифициране на отвличане на ученичката

18-годишният Андрей Михалевски, обвинен във фалшифициране на отвличане на ученичката “Кейт Фултън” в България. Фото: “Клиф Вю Пайлът”

27 август 2013 г. Днес следобед в окръжния съд в Нюарк в щата Ню Джърси ще бъде изправен 18-годишният Андрей Михалевски, обвинен във фалшифициране на отвличане на ученичката “Кейт Фултън” в България.

Федералните агенти арестуваха Михалевски, който е от украински призход и живее в градчето Ръдърфорд, намиращо се в щата Ню Джърси, само на 8 мили от Ню Йорк.

“Рекетьорът” създал фалшив онлайн профил на ученичка, за да установи връзка с момче в Ню Джърси, за да го използва след това и да докладва за измисленото от него фалшиво отвличане, с което предизвика мащабно издирване в България, съобщиха американските власти днес, цитирани от Джери ДиМарко на локалния уебсайт “Клиф Вю Пайлът”.

Андрей Михалевски, който нарича себе си “Андрей Хадад” е бил арестуван тази сутрин от агенти от Държавния департамент на САЩ , след като признал за измисленото отвличане по-рано този месец, съобщиха  федералните власти .

Въпреки, че следователите не предполагат възможен мотив, те отбелязват, че Михалевски е представлявал предполагаемите похитители и са поискани $ 50.000 откуп.

“Михалевски създал профила на “Кейт Бриана Фултън” с помощта на снимка на друга млада жена, след което й дал виртуален живот чрез изпращане на съобщения във Фейсбук, Туитър, Скайп и други електронни средства”, се казва в жалба, подадена от Дипломатическата служба за Сигурност на САЩ. 18-годишната “мутра” казва, че след това “е общувал и поддържал електронна връзка” с 18 -годишен мъж от Ню Джърси, която започнала година по-рано.

В жалба до посолството на САЩ в Кишинев, Молдова, получена на 2 юли 2013 г. в телефонно обаждане от Михалевски, който се идентифицирал като “Андрей Айливск”, той твърди, че приятелката му “Кейт Фултън” е била отвлечена в България четири дни по-рано.

“Майката на Кейт – Силвия Фултън е в контакт с непознат мъж, който казал, че нейната дъщеря е била отвлечена и че тя има една седмица до плати $ 50,000 откуп,” казал Михалевски, според доклада на федералните агенти за разговора им с него.

Той също предоставил и телефонен номер, на който майката Силвия Фултън може да гарантира плащането на откупа, и казал, че и той също ще я потърси, защото тя го била помолила, докладват още федералните агенти.

Михалевски заявил, че ще се свърже и с други посолства, но властите не са намерили запис на подобно обаждане, според данните в жалба, подадена от Държавния департамент на САЩ в окръжния съд в Нюарк.

Михалевски също попитал дали посолството може да плати откупа от $ 50,000, като му е било отказано от дипломатите, се казва още в жалбата на службите до съда.

Когато дал телефонни номера, където можел да бъде открит той и “Силвия” Михалевски казал, че се намира в Украйна, но заминавал за САЩ.

На 8 юли 2013 г., в посолството на САЩ в София, имало подобен разговор – тогава пък се обадил тийнейджър от Ню Джърси, който заявил, че “Кейт” е в беда .

Той предоставил същата информация, като тази на Андрей Михалевски, казвайки, че Фултън “се е качила на шатъла за хотела си, но вместо това е била отвлечена”.

Тинейджърът от Джърси казал на федерални агенти, че той е бил в контакт с “Kate” в края на август 2012 г. и че е “държал връзка онлайн и текствайки”, но тя отменила срещата им, когато той я поканил.

He provided the Embassy’s Regional Security Officer with a screenshot of “Kate’s” Twitter account showing two tweets dated June 29, 2013. The screenshot shows the name “Kate Brianna Fulton” and Twitter account “@BriannaFulton.”

One tweet reads, “916-55-119,” and the other, “Someone help me.”

Той показал на служителя по регионалната сигурност на посолството служител снимка от екрана на компютъра (скрийншот) на профила “Кейт” в Twitter и две съобщения с дата 29 Юни, 2013 . На скрийншота се виждало името “Кейт Бриана Фултън” и Twitter акаунт @ BriannaFulton.

Първото съобщение гласи: “916-55-119”, а второто “Някой да ми помогне”.

Според тийнейджъра “916-55-119” е местният мобилен телефон на Кейт, докато е била в България. Агентите преценили, че това не е валиден номер. Те получили и актуална информация за IP-адреса от компанията Twitter.

Българската полиция е била веднага уведомена, която веднага започнала проверки по хотели, общежития и други жилища в Бургас за да търсят информация за предполагаемата жертва, пише в жалбата на федералните власти до съда.

“На българската гранична полиция също е била предоставена информация за проверка на входящите данни на пътниците,” пише още в документа.

Междувременно агентите се свързват с училището в Ню Джърси, където се твърди, че Кейт Фултън е учила. Училищната администрация бързо са намерили момичето, чийто образ Михалевски използва. те разпитали момичето, което казало, че не е приятел с Михалевски във или извън Фейсбук. Тя добавила, че нейните акаунти във Фейсбук и Туитър не са защитени и всеки може да има достъп до профила и снимките й.

Според IP-адреса предоставен от Фейсбук за акаунта на Михалевски става ясно, че е създаден през тези осем дни, когато е отсъствал.

Когато той пристига на летището JFK в Ню Йорк на 06 август, Михалевски признава пред агентите за неговата измислица и твърди, че той започва връзката с Ню Джърси като “на шега”.

Той признава, че е направил онлайн и цифровите профили на “Кейт Фултън”, като е “използвал снимки на действително лице, гимназист от Ню Джърси, без знанието или разрешението на това лице”.

Неговият собствен акаунт в Twitter показва, че Михалевски е пътувал из страната през последните седмици, като е пускал съобщения от Финикс в щата Аризона и различни градове в Калифорния. Веднага след разпита на 6 август, Михалевски казва, че той се е опитал, но не е успял да си купи еднопосочен билет за Украйна.

“Това е последният път, когато аз ще съм добър с вас,” казва последният му туит, публикуван точно в 1:00 часа м.вр. през нощта днес.

Михалевски декларира, че е актьор, но според данните от интернет той е пазач на ледената пързалка “Ice Rink Secaucus” в Ню Джърси.

18-годишният “рекетьор”, пише в своята онлайн-биография, че е “роден и израснал в Лвов, Украйна “, но на 5-годишна възраст се премества в Джърси от Сан Диего, Калифорния.

Михалевски също така твърди, че той е започнал да се снима , когато е бил 10-годишен, и че името му “е по целия интернет” след изяви на риалити шоута в Украйна.

“Оглеждайте се за него в предстоящите холивудски филми ‘Off Hollywood Movie’ и ‘The Messenger’ & ‘Three Sisters’, които са заснети в Киев , Украйна, както и много други украински шоута,” се казва още в неговия интернет профил.

Един от неговите лични цитати е: “Те ви игнорират сега, но те ​​ще имат нужда от вас по-късно”.

ИЗТОЧНИК:Cliffview Pilot