Балони полетяха в Детройт в памет на българския гимастик Петър Георгиев /+ видео/

Peter Gerogiev Memoriam Detroit 4

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО

Балони и летящи фенери полетяха в небето на Детроит и над 150 души се събраха в памет на българския гимнастик Петър Георгиев. Това съобщи гл.редактор на уебсайта за българите в града Даниела Начева. Както ви информирахме по-рано Георгиев почина в Детройт при катастрофа.

Бяха дошли много негови ученици с техните родители. Идеята за балоните и летящите фенери е на майката на една от възпитаничките на Euro Stars Gymnastics, Анна Генрич.

Peter Georgiev Memoriam Detroit 1Анна е тренирала с Петър Георгиев от 5 годишна. Тя сподели, че го счита “за втори баща” и благодарение на него е получила стипендия за колеж.

11-годишната Джесика Жаро беше приготвила голяма картичка със снимки с нейния любим треньор, която даде на съпругата му Таня. Джесика все още не иска да повярва на случилото се и да отиде в залата за тренировки.

Полетяха балони в синьо и бяло, символите на гимнастическия салон. Момичетата и момчетата бяха написали своите мисли върху балоните, като най-често срещаните бяха “Обичаме те” и “Ще ни липсваш”. След тях в небето полетяха 48 въздушни фенера, тъй като Петър Георгиев е бил на 48 години.

Peter Georgiev Memoriam Detroit 5На събирането беше семейството на Петър – съпругата Таня, дъщерята Елена и синът Антони. От България бяха пристигнали и родителите на Таня.

Присъстващите трудно сдържаха сълзите си след думите на благодарност на Елена.

Никой не искаше да си тръгва и неусетно се образуваха групички от деца, родители, треньори, приятели и роднини, които разказваха един на друг спомени за незабравимия трeньор.

Така всички заедно, като едно семейство – семейството на Euro Stars Gym, семейството на шампиони, каза сбогом на Петър Георгиев.

ГАЛЕРИЯ

VIDEO