“Франкещайн е жена” – от “редник в строя” до “дама в затвора” … и букет “нарциси”

В Укипедия името Брадли Манинг вече не съществува, а препраща към Челси Манинг - така от аналите на историята изчезна лошият мъж-войник. Фото:BRADLEY-MANNING-TRIAL-facebook

В Укипедия името Брадли Манинг вече не съществува, а препраща към Челси Манинг – така от аналите на историята изчезна лошият мъж-войник. Фото:BRADLEY-MANNING-TRIAL-facebook

Американският войник Брадли Манинг, който бе осъден на 35 години затвор за предоставянето на секретни документи на сайта „Уикилийкс”

“Нежният Франкещайн” помоли: „Аз съм Челси Манинг, аз съм жена. Моля от днес да се обръщате към мен с новото ми име и да използвате местоименията в женски род за мен”

Каква е поуката?

23 август 2013 г. Американският войник, който бе осъден на 35 години затвор за предоставянето на секретни документи на сайта „Уикилийкс”, помоли да бъде смятан за жена и поиска терапия за смяна на пола, предадоха световните агенции Ройтерс, АП и АФП.

„Аз съм Челси Манинг, аз съм жена”, заяви бившият войник, който по-рано бе известен с името Брадли Манинг. В изявлението си, предадено на адвокатите от защитата и прочетено в ефира на телевизия Ен Би Си, 25-годишният редник анализатор от американската армия каза: „Като преход към този нов етап от моя живот искам всеки да познава истинското аз.”
„Заради начина, по който се чувствам от дете, искам да започна хормонална терапия възможно най-скоро”, казва се в изявлението, разпространено ден след като бе осъден на 35 години затвор.
„Моля от днес да се обръщате към мен с новото ми име и да използвате местоименията в женски род за мен”, уточни Манинг.

Какво нелепо стечение на обстоятелствата – наскоро разрешиха за първи път на хомосексуалистите да служат в армията, дори за първи път им назначиха “мъжка” жена за генерал, и хоп те “пропяха” и влязоха в затвора. Роди се новото уникално творение на свободното демократично общество – Нежният Франкещайн!   

Официален представител на Пентагона заяви пред телевизия Си Ен Ен: Американската армия не извършва хормонална терапия и операции по смяна на пола в случай на разтройство на сексуалната принадлежност.

Родителят не си ще лошото момче, щото се напикава на непозволено място, даже вече ще трябва да кляка.

25-годишният американски информатор е транспортиран в затвора във военната база форт Ливънуорт, щата Канзас, където той е написал и писмо за помилване до президента на САЩ Барак Обама.

„Разбирам, че моите действия нарушиха закона, аз съжалявам, ако това е причинило вреда на някого в САЩ. Аз не исках да причиня болка на никого. Само исках да помогна на хората. Когато реших да разкрия секретна информация, направих това от любов към моята страна и от чувство на дълг към другите хора”, пише в писмото, прочетено от адвоката на Манинг.
„Ако отхвърлите на моята молба, аз ще излежа своята присъда, знаейки, че за да живее в свободно общество, човек трябва да плати висока цена”, посочва в заключение в писмото си роденият като Брадли на 17 декември 1987 г в щата Оклахома Манинг, сега вече Челси.

Челси не уточнява, какво разбира под “висока цена” – затвора или орязването на природната му даденост.

“Къртицата” на Уикилийкс не показа никакви емоции по време на произнасянето на присъдата.
Брадли Манинг предал стотици хиляди секретни документи, в т.ч. доклади от бойното поле и дипломатически грами на сайта „Уикилийкс”, основан от Джулиан Асандж, по време на престоя си в Ирак през 2010 г. Публикацията на архивите разтърси много държави по света, включително и България, където всъщност се видя това което се коментира от години, но не се показваше. Нима научихме нещо ново? Разликата е в извиненията и подаването на оставки, по-точно такива няма в България, няма и да има. Така че “търсете само 10-те прилики”.

Манинг е арестуван през май 2010 г. по донос на американския журналист Адриан Ламо, на когото Манинг се е доверявал, като на постоянен партньор. След ареста преди 2 месеца Манинг е държан в армейски затвор без предявяване на обвинение, и едва на 5 юли 2010 г. ѝ е предявено обвинение в престъпление, по статии 92 и 134 от военния кодекс на САЩ. Максималният възможен срок по това обвинение е 52 години. На 21 август 2013, Манинг е осъден на 35 години затвор, в които се включват 1 293 дни, които вече е излежал. На 22 август 2013, Манинг се разкрива като жена и заявява желанието си да бъде наричан с женски местоимения и с името си Челси.

В Укипедия името Брадли Манинг вече не съществува, а препраща към Челси Манинг – така от аналите на историята изчезна лошият мъж-войник.

На съдебно заседание преди процеса Манинг заяви, че е предал тайните документи с надеждата да предизвика обществен дебат за американската външна политика и за армията.

Манинг беше признат за виновен по повечето от 21 точки от обвинителния акт срещу него, включително и за шпионаж, кражба и компютърна измама, но беше оправдан по ключовото обвинение за подпомагане на врага, което можеше да му донесе доживотна присъда. Присъдата на Манинг е решаваща за изясняването на въпроса какво е останало от историческото обещание за по-голяма прозрачност, което даде преди време президента Барак Обама, коментира германският в. „Вестдойче алгемайне цайтунг”.

Но пък остави следа в “нежната” история на американската армия. Какви ще са последствията за тази “специална хомо-партида” в униформи, само времето ще покаже.

Но, със сигурност “нежният шамар” на Брадли (Челси) Манинг “повлече крак” и след него направо бе “изорана нива по света и у дома” с последвалият го Едуард Сноудън. Който дори “подпря ралото си” в “чуждата градина” Русия.

Дискусията за информатора на Уикилийкс Брадли (Челси) Манинг продължава да разделя мненията в САЩ. Докато една част го обявяват за предател, то други провъзгласиха Манинг за герой. Кой както го разбира и приема.

“Обичат предателството, но не и предателя,” озаглави свой материал “Дойче веле”. “Асандж е продукт на света, чието управление той силно разклати,” пише немската медия за основателя на Уикилийкс. Този продукт стана “кошница”, като добавим Брадли (Челси) Манинг и Едуард Сноудън.

Питам се, може ли да се уплете такава “кошница” от накачени “секретни игли” без “игло-производителите”? Всъщност кои са те и да не би да е готова “нов модел кошница”? 

Любопитното е че всичките последни “къртици” идват от едно и също място – САЩ. “Пеят” пак на едно място. Което носи много негативи, не само с естеството на информацията, но и за тези, които я управляват, ако самите те не искат така да се случи.

“Земетресението Уикилийкс бе истински болезно за Щатите. И наистина – за една велика сила трябва да е доста болезнено да гледа безсилно как една малка групичка от хора издава на света нейните тайни. Първо – за войната в Афганистан, после – за Ирак и накрая – за депешите на американското външно министерство. Много бързо безсилието прерасна в ярост,” пише Дойче Веле.

“Но кого всъщност “предаде” той? В крайна сметка благородният анархист по някакъв начин направи услуга на САЩ,” задава въпроса за Джулиян Асандж он-лайн изданието на Дойче Веле.

ПОУКА

ИМА ДВЕ СИГУРНИ ПОЛОЖИТЕЛНИ НЕЩА

Играта “Хвани ме, ако можеш” продължава по света и у нас. Той “глупавият” Холивуд го каза и показа в ембламатичния едноименен филм “Catch Me If You Can”. Ама кой да ти слуша, зает да слуша всички, вместо този, който трябва да чуе.

Истината все някога излиза наяве, поне за да пропука фалшивите образи или да счупи огледалата, които ги правят нарциси! Букетите нарциси, които “гушнаха” всички – кой в затвора, кой на политическата вътрешна и международна сцена! Смърди на нарциси! Бъзди!

Нереалните образи станали недосегаеми фигури вече са история! Дори поне за малко е спряна най-тежката присъда на съвременното общество – НАГЛОСТТА!

Но все пак някой трябва да плати цената.