Блокират парламента в петък сутринта

 

Строги редици пред тълпа от лумпени. Фото: Милен Радев Блог

Строги редици пред тълпа от лумпени. Фото: Милен Радев Блог

Пълна блокада на сградата, която да попречи на депутатите да гласуват актуализацията на бюджета

13 август 2013 г. За 8:00 сутринта б.вр. в петък 16 август (10:00 вечерта четвъртък Калифорния вр.) е планирана блокада на парламента за извънредното заседание на депутатите, става ясно от Facebook-събитието „#ДАНСwithme — Голямото посрещане„. Негови създатели са голяма част от администраторите на събитието „#ДАНСwithme“, откъдето тръгна и голямата организация за протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в цялата страна от след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни, допълват от сайта NOresharski.com – Antigovernment press centre.

Идеята на протестиращите за петък е да се събират от всички страни на Народното събрание за пълна блокада на сградата, която да попречи на депутатите да гласуват актуализацията на бюджета, за което ви съобщихме по-рано:                          Парламент – “Цирк” извънредно се събира – АТАКА отново решава.

„Няма да се примирим с престъпната безотговорност на хората, които си дадоха ваканция, и тяхното остъствие няма да ни спре да искаме оставка на правителството и парламентарни избори възможно най-скоро“, пишат администраторите на събитието. Те поясняват, че „Голямото посрещане“ е естественото продължение на голямото Facebook-събитие „ДАНСwith me Ден 7″* и ще бъде използвано като още един комуникационен канал за случващото се и предстоящото на протеста.

Новото обсъждане на  Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г., приет от Народното събрание на 1 август 2013 г. и върнат за ново обсъждане с Указ на Президента, засега е единствена точка в дневния ред на парламента за деня.

Ден преди това – на 15 август от 14.30 часа в зала 134 на административната сграда на НС на пл. „Кн. Александър І“ №1 (бившият Партиен дом) Комисията по бюджет и финанси ще обсъди отново закона преди влизането му в пленарна зала в петък.

Парламент – “Цирк” извънредно се събира – АТАКА отново решава