Парламента пусна протестиращите във ваканцуване, а овце няма …

Колкото и да свири овчаря - няма кой да му заиграе, освен тези от стените на историята! Погалена овца няма, никой не гали тази твар, а дои я, стриже и коли! Няма и да има българска

Колкото и да свири овчаря – няма кой да му заиграе, освен тези от стените на историята! Погалена овца няма, никой не гали тази твар, а дои я, стриже и коли! Няма и да има българска “овца”, поне на “жълтите плочки” и по чужбина. Народа иска не овчарник, а държава! Не иска Плъхарник, а Парламент! Не желае България да се првърне в Плъхария. Дали това ще продължи да се случва само времето ще покаже! И зависи само и само от народа … и още нещо! Карикатура: Анатоли Станкулов

Протестите значително намаляват, но продължават в България и САЩ

 Трябва да се признае голата истина – “малкият” обигран, подмолен и агресивен партиен апарат с подходящи трикове и комбинации победи големият открит, чист и мирен протест! Поне за сега – след повече от 50 дни недоволство и пълно отразяване от медиите и в интернет!

3 август 2013 г. Парламента “пусна” хилядите протестиращи в “заслужено” “ваканцуване”, както това направи и със собствените си стотина депутати. Това е реалният резултат към днешна дата от 51-дневните мирни протести против корупцията и олигархията и искащи оставката на правитеслтвото на Орешарски по “света и у нас”. Участниците в които реално значително започнаха да намаляват през последната седмица и вероятно ще изчезнат през лятната ваканция, която бе прекръстена от представител на “най-българската” партия ДПС на “ваканцуване”.

Но, най-важният резултат е, че на всички стана ясно, че

“овцете” свършиха! “Стадото” бе заменено, поне отчасти, от едно израснало будно гражданско общество! Каквото и когато да се случи управляващите ще/са наясно, че вече не може да си позволяват всичко просто ей така! 

Галерата е гребен кораб от Средновековиетo, който за да се движи са необходими големи гребла, а това налага на едно гребло да се поставят по няколко гребци. Единствената запазена оригинална галера е султанската на Мехмед IV (1648-1687 г.), която се намира в Истанбул.

Галерата е гребен кораб от Средновековиетo, който за да се движи са необходими големи гребла, а това налага на едно гребло да се поставят по няколко гребци. Единствената запазена оригинална галера е султанската на Мехмед IV (1648-1687 г.), която се намира в Истанбул.

Но, колелото на протестите се върти, заприличало на робска галера, която си върви с видими викащи неуморими гребци и невидими тихо подвикващи дебили, които въртят все още кормилото и държат посоката. 

Трябва да се признае голата истина – “малкият” обигран, подмолен и агресивен “червен” партиен апарат с подходящи трикове и комбинации със съюзници, победи големият открит, чист и мирен протест! Поне за сега – след повече от 50 дни недоволство, пълно отразяване от медиите и в интернет!

Всичко, срещу което се бори по-голямата интелигентна част на българското общество цели 50 дни, не само “увисна във въздуха”, но и бе премерено и принудително прибрано във “ваканционната кутия”, за да си дадат “магьосниците” време за още добре планирани “фокуси”. Тези които наложиха нужната им “тишина” не само възтержествуваха “на “сцената”, но и се окопаха още-повече “зад нея”, за да продължат добре подготвения във времето сценарий. На всичкото отгоре нагло запяха “замириса на море”, в момент когато кокато протестиращите тихо опъваха хавлии на жълтите павета.

Оспоримата примитивна наглост победи неоспоримата възвишена интелигентност! И то през 2013 г.!

200 години Византия, 500 години Османска Турция, 45 години Комунисти, 24 години Демократи – колко още трябва за да се сведе още по-ниско главата на дръвника? Егати “дебелите вратове” – всеки сам за себе си и накрая за всеки нищо!

На 27 юли 2013 г. по-малко от десет наши сънародници застанаха в 3:00 след обяд в събота пред ДОЛБИ ТИАТЪР на

На 27 юли 2013 г. по-малко от десет наши сънародници застанаха в 3:00 след обяд в събота пред ДОЛБИ ТИАТЪР на “пъпа на Холивуд”, извевтен в миналото, като Кодак, където връчват Оскарите. “Вървете си, за да се върнем” гласеше единият от лозунгите, които бяха вдигнати от протестиращите. Фото: Егвени Веселинов, bulgarica.com

Още миналата Неделя на протести на Западния бряг в САЩ бе белязана от огромен срив на желаещи и ожесточени спорове в интернет. Бройката на протестиращите ни сънародници достигна почти “дъното”, като те се брояха “на пръсти”, събрани около техните организатори в Сан Франциско и Лос Анджелис. А в Сиатъл времето преди едва първият протест там бе запълнено в интернет с обвинения и призиви за отказ и събра около 40 човека, колкото бяха първият път в Ел Ей.

28 юли 2013 г.

28 юли 2013 г. “Днес бяха само десетина, от които двама американци, единият вече за 3-ти път на площада с българите. Вторият е Брус Кохран (67г.), който говори добре български и свири на родопска гайда и е “луд” за всичко бъллгасрко. “Освен, че днес изсвири нова българска мелодия на площада пред кметството, той винаги ни носи баници, сърмички, които сам приготвя, как се е научил, кой знае,” разказва Трандева. “За мен това е “българин на квадрат”.

“Жалко, наистина жалко. Яко намаляваме, станахме само ядрото десет човека, от които двама американци”. Това каза Албена Трандева от Сан Франциско, първият град на Западния бряг, в който българите “надигнаха глава” против управлението в България още преди седем седмици, когато пред Кметството там се събраха около 150 човека, между тях живущи на по сто мили от самият град.

“Малко сме, но има пет нови,” каза един от организаторите на протестите в Ел Ей, където на 27 юли 2013 г. по-малко от десет наши сънародници застанаха в 3:00 след обяд пред ДОЛБИ ТИАТЪР на “пъпа на Холивуд”, извевтен в миналото, като Кодак, където връчват Оскарите. Предишната седмица около 20 човека бяха на втория пореден протест под надписа “Холивуд”, а първият уважиха близо 40 българи пред Генералното консулство, където връчваха “Златните малинки 2013″.

За тази и следващата Неделя пак са насрочени протести с надежда за повече недоволни:

10:30 сутринта в Сан Франциско – San Francisco City Hall, 2:00 след обяд в Ел Ей – Българско Генерално Консулство, за Сиатъл се посочва 1:00 ч. за следващата седмица пред Westlake Center.

Както и по време на всички до сега проведени български избори в САЩ – където гласовете на българските граждани там, а и по цял свят не се брояха, така и сега – сънародниците ни са с ограничено време в “Страната на неограничените възможности”. Някои разбрали ясно, че са докарани от велможите в България до положение, дълго време умишлено налагано, за да не зависи нищо от “изменниците” в собствената им Родина, която са напуснали като Държава. Какво да очаква човек? (Спомнете си тези статии: ИЗБОРИ – това не е парламента на българите в САЩ,  ИЗБОРИ Кастрацията на българите в чужбина,  ИЗБОРИ – Българи протестират в Европа и Израел – в Америка са непокис и слушат музика,  ИЗБОРИ – Цирк “България” продължава турнето в Родината си).

В България протестите почти спряха в София, като бройката днес стигна близо стотина души и е първият ден от протестите, в който пространството пред Министерския съвет остана сравнително празно, като дори движението не бе спряно. Група тръгна на протестен поход за морето, където да изрази отношението си към плажуващите “щастливи” депутати.

Постер на протестиращ в България. Снимка: Героги Вангелов

Постер на протестиращ в България. Снимка: Героги Вангелов

В страницата във фейсбук: Пешеходен протестен  поход „Орешарски марш” участие в събитието са заявили 173 души, реално обаче дошли по-малко от 10 души, на които кола ще им носи само багажа, показа репортаж на Нова ТВ. За 5 август е планирано окупиране на Евксиноград от протестиращи от Варна.

Контрапротестиращите в България, защото подобно “животно” в чужбина няма, решиха да разредят протестите си, като следващата седмица ще се събират по специална програма.

 “Тройната коалиция” на БСП, ДПС и АТАКА отлично изпълни своят пъклен план за тихо усмиряване на народното недоволство.

Протестите в България на 50-ия ден. Карикатура: Ивайло Нинов,един от най-големите съвременни български художници карикатуристи, от 1983 г. работи във вестник

Протестите в България на 50-ия ден. Карикатура: Ивайло Нинов,един от най-големите съвременни български художници карикатуристи, от 1983 г. работи във вестник “Стършел”, в който е редактор от 1988 г. до днес.В момента Ивайло Нинов публикува политически карикатури както в хумористичния седмичник “Стършел” така и във в. “168 часа”, в. “24 часа” и в. “Пари”.

Управляващите умело приспаха ескалирането на протестите, което самите велможи провокираха със своите действия. “Плъхопроизводните” през изминалото време бързо и нагло си прокараха нужните им най-спешни мерки и закони, успешно без капка свян започнаха неазабавна тотална политическа чистка, тоталитарно без задръжки направиха свои назначения по всички коридори и етажи на властта, и всичко това на фона на пълно надменно игнориране на хората на улицата и без грам човешки морал, скрити в своята крепост-парламент, от която те красноречиво показаха, че те напускат, само ако ги извеждат. Какво определение може да се даде на народен представител, който се пази от народа си? Трудно се вади плъх от дупката! Спомнете си това: Цар Плъх си има Дворец Парламент!

Плъхът е среден по размер гризач, с дълга и здрава опашка, черни топчести очи и къса козинка. Основните видове плъхове са канализационен плъх (сив плъх) и покривен плъх (черен плъх). Цветът на плъха не оказва влияние на неговото поведение, когато е закачен на каишка.

Цветът на плъха не оказва влияние на неговото поведение, когато е закачен на каишка.

Тотална власт и наглост на дебилите! Дебилът-Плъх е Цар!

“Трябва всички гилдии, журналисти, артисти, адвокати, всички както в Турция трябва да се присъединят към протестиращите за да се случи нещо. А не само да се задават въпроси, да се дават мнения и препоръки,” това казаха в събота вечер б.вр. пред камерите на ТВ Европа протестиращи, блокирали Орлов мост в София.

“Като стигнем Евксиноград отново ще поискаме оставката на правителството и ще обясним на другите летовници, че нямаме нищо против тях. Искаме да увлечем още хора от провинцията и да покажем, че не само недоволните са в София,” това заяви младеж, който ще измине 450 км за 9 дни в похода срещу управлението в България.

“Няма да спрем протестите. Септември ще бъдем още по-силни,” заявяват паметно протестиращи.

Та управляващите точно това искат: “по-късно, не сега, а ние за винаги”!

 

Българският флаг бе забит на вечно студеният връх Гашербрум-1 (8068 м), (наричан оше Скритият връх (Hidden Peak или K5). през 2009 г. Името му означава „красива планина“.

Българският флаг бе забит на вечно студеният връх Гашербрум-1 (8068 м), (наричан оше Скритият връх (Hidden Peak или K5). през 2009 г. Името му означава „красива планина“.

Какво ще се случи през хладната и скъпа есен трудно може да се прогнозира, след това идва студена и гладна зима, Коледна ваканция … Но със сигурност всеки очаква някакви промени след топлото ваканционно лято. Били те в промяна в състава на новата-стара власт и законите, които управляващите успешно успяват да коват, да следват по своята програма и уверено нагло очакват, правили го десетилетия, даже век. Или пък промени в самата власт и начинът на управление, които управляваните не успяват да постигнат от десетилетия и изразяват своята позиция. Особено последователно настоятелни в последните 50 дни на вече възпитани протести, което явно не помага.

Да протестираш е въпрос на позиция и морал. Резултатите от протестите са въпрос на още нещо. Успехът понякога идва доста по-късно и често зависи от помощта, и най-вече от постоянството. 

Колкото и да свири овчаря – няма кой да му заиграе, освен тези от стените на историята! Погалена овца няма, никой не гали тази твар, а дои я, стриже и коли! Няма и да има българска “овца”, поне на “жълтите плочки” и по чужбина. Народа иска не овчарник, а държава! Не иска Плъхарник, а Парламент! Не желае България да се првърне в Плъхария. Дали това ще продължи да се случва само времето ще покаже! И зависи само и само от народа … и още нещо!

ПРИПОМНЯМЕ: 

Български протести вече в три града американски символи на Западния бряг

10 начина за манипулиране и къде сме ние самите

3 comments for “Парламента пусна протестиращите във ваканцуване, а овце няма …