Български “контри” атакуваха Американското посолство

26 юли 2013 г. Познатото голо теме на 39-годишният рапър Мишо Шамара, с брада, очила и обичка между своите

26 юли 2013 г. Познатото голо теме на 39-годишният рапър Мишо Шамара, с брада, очила и обичка между своите “колеги” от анти-протестиращите пред Американското посолство.

26 юли 2013 г. В 31-вия ден от своето недоволство група от около 30 контрапротестиращи, предимно възрастни хора, които са в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски се събраха тази сутрин пред посолството на САЩ в България, след като предишните дни обиколиха и тези на Германия и Франция, показа репортаж на БНТ.

Днес бе пък 43-ти ден за гражданите, които са против кабинета Орешарски, като стотици в няколко голями града, а хиляди традиционно по-късно се стекоха в “Триъгълника на властта” в центъра на София.

Познатото голо теме на 39-годишният рапър Мишо Шамара, провалил се с участията си в САЩ, се видя пред американското посолство, който е познат именно в България с “музиката”, чийто произход е именно в САЩ, също бе в редиците на беловласите “контри”, явно отново търсещ ПР за западналата му кариера. Рападжията не си позволи да изпълни някой негов “черен” хит пред очите на “родителите” на тази музика, например “Дреме ми на к_ _а”.

Причината за посещението на контрапротестиращите на сградата на американското посолство е изказване на посланикът на САЩ в България Марси Рийс миналата седмица, в което тя обяви, че при протестите има позитивен момент – породеният от тях диалог за свободата на медиите, върховенството на закона и съдебните промени.

Според участниците в контрапротеста това е вмешателство във вътрешната политика на България, което не бива да се допуска.

4-ма представители на протеста бяха приети на среща с нейно превъзходителство Марси Рийс. По време на срещата е било обсъдено провеждането на кръгла маса между представители на протестиращите и защитниците на правителството на Орешарски, съобщи БНТ.

След срещата Михаил Михайлов заяви, че думите на посланик Рийс са били силно преувеличени. Според рапъра протестите пред Министерски съвет имат за цел връщането на Бойко Борисов на власт.

Според друг представител на протестиращите в защита на кабинета – Нина Гергова, цитирана от Дарик радио, протести трябва да има не за оставката на правителството, а за да се следи работата му: „Инициираме такава кръгла маса. Посланик Рийс каза, че е доволна от това, че хората изказват своята гражданска позиция и че иска диалог”.