Мишо Шамара подкрепи Пацо Премиера

 

Мишо Шамара по фирмен потник на контра-протеста пред НДК.

Мишо Шамара по фирмен потник на контра-протеста пред НДК.

16 юли 2013 г. Българската рап-звезда Мишо Шамара подкрепи Премиера Пламен Орешарски, като се включи днес в контра-протестите и подкрепи правителството, установено в България от депутатите на БСП, ДПС и АТАКА, показа директен репортаж на БНТ днес, от градинката пред НДК в София. Подкрепата на рапъра, известен като “Биг Ша” дойде точно навреме за ПР-а му в ден, в който събралите изнесоха данни за 181,000 подкрепители на сегашната власт. По-малко от сто души се израдваха на младежа под пилоните на НДК, като голяма част от тях пенсионери. 39-годишният варненски рап-гларус каза, че е дошъл, за “подкрепа и не се притеснява, че бил най-младият в групата”, доказвайки думите от известната му песен “Дреме Ми На Ку_а

Говорейки за многохилядният протест, който вече 33-ти ден залива улиците с искане за оставката на правителството, Шамара заяви пред “контрите” събрали се под мотото “Шанс за Орешарски, шанс за България”: “Ако Орешарски падне в момента, идва Борисов на 100%. Вие искате ли Борисов да се върне”, запита Шамара и множеството му отговори в един глас, като на концерт: “Не”. В рап-средите звездите се именоват с кратко име, за първото име Пламен на премиера може да се ползва “Пацо”. Същата уста на Мишо, която изпя “Дреме ми на ку_а” и в своя песен нарече “България Гето” каза още на жадните за шоу и звезди пред НДК: “Протестиращите са отвратени от вас, медиите, защото създавате това чудовище Бойко Борисов”. Шамара се появи в политиката още по време на предишното правителство, когато пък бе поканен от евродепутата и лидер на неуспялото да влезе в НС движение ГОРД Слави Бинев да говори в Европарламента за репресивното управление на ГЕРБ. Така и Европа има шанс да се “българо-рап-изира”, като се появиха понятията “Йо-ропа” и “Бро-Бинев”. Шамара директно подкрепи и Сергей Станишев (БСП) (бел.ред рап-име Серго Пипера) преди време и обеща така да се бори с ГЕРБ.

Ще припомним на “Биг Шит” или “Биг Маут”, пардон “Биг Ша” и неуспешното му турне в САЩ, където българите бяха измамени и не усетиха миризмата му, заради отменени участия в заведения. След като беше в неизвестност близо седмица, Мишо Шамара провали концертта си в Атланта и призна пред репортера Ясен Дараков, че е бил пиян и вината е изцяло негова. Дори и оскъдната бройка от 60 българи пожелали да видят “БГ-рап-звездата” и платили скромните $10 вход останаха с пръст в устата. Същото се случи и на чалга-звездата гей Азис в Америка – пълно фиаско в Ню Йорк и прочее. (бел.ред. в превод: Биг Шит – Голямо Лай_о, Биг Маут – Голяма Уста, в акомпанимент звучи: “Голямо Лай_о изяж, Голяма Дума Не Казвай а Пей, ако можеш)

“От трите цвята най-много обичам бялото.
Зеленото го пуша и съм high.
Не прекалявам с нищо,щото I dont wanna die,die.
Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис.”
(част от песента “Бяло, Зелено, Червено” на Мишо Шамара, за която беше даден на прокурор, специален поздрав за публиката му пред НДК. За останалите песента на Биг Ша “Дреме Ми На Ку_а”)

Що не им мейкнеш едно химнче, бро Биг Шит? Смени само заглавието “Полицията ни Пази” със “Орешарски Гази” или “Шамара Лази” и извикай твоите рап-партньори Васко Теслата и пандизчията Ванко-1. Така ПР-акцията ти може и по-добре да замирише и да събереш публика и парички за тревичка. И без това полиция не пази твоята единствена публика от баби и дядовци около НДК, които и хабер си нямат от рап и не са заплаха за “100-те дни на Орешарски”. Посоката на ПР излезе доста погрешна.

Така Шамара даде надежда на обединението на Социалстическите, етническите и националистически идеи да придобият и подходящо музикално оформление, може би и за да влезе в политиката. Намесата на Рап-звезди в политическия живот на “бяла” България не е изненада и не се случва за първи път, подобно само на Шамара. Преди време друг негов колега представител на “ясното социално говорене” подкрепи врагът му ГЕРБ и дори бе предложен за депутат. (Припомняме: Рап-звездата на ГЕРБ се “отказа” от парламента)

 

Мишо Шамара си е истниски рапър и на черно-бяла снимка, която е един добър пример за българските деца за черно-белите неща във живота.

Мишо Шамара си е истниски рапър и на черно-бяла снимка, която е един добър пример за българските деца за черно-белите неща във живота.

Ъндърграоунд-музиката отново застана до батко си Ъндъргроунд-политиката! Как добре звучи Рап на български и как точно показва до каква “черна дупка” е стигнала “бяла България”? Рапът доказва, че е новият музикален символ на революцията, като успешно заменя добре познати акорди от историята, за да достигне до добре известни успешни парчета в ефир в комбинация с чалга и маанета.

“За съжаление”, останалите традиционни музиканти и дейци на културата, подкрепят протестите провеждащи се вече повече от месец в България. Там Рап и Шамари няма. Там няма “Биг Ша” и “Биг Шит”. Йо-о-у. 

“Шанс за Шамара, Шанс за Шапа” Ш-ш-т

Михаил Станиславов Михайлов, известен като Мишо Шамара и Big Sha, е рапър, роден във Варна.

Михаил Станиславов Михайлов, 39г., известен като Мишо Шамара и Big Sha, е рапър, роден във Варна.

КОЙ Е МИШО ШАМАРА? Михаил Станиславов Михайлов, известен като Мишо Шамара и Big Sha е роден във Варна на 27 декември 1972 г. и през 1994 г. заедно със Вальо Кита създава групата “Гумени Глави”.  През месец февруари 2002 г. Шамара и колегата му Ванко-1 отиват за две седмици в Доминиканската република, където снимат клиповете към хитовете си „Все още съм замесен“ и „Всички палавници“. Малко след това Ванко 1 е вкаран в затвора. 

Ето и видео клип на Мишо Шамара, за да не го забравят интелигентните контра-протестиращи и техните любимци от правителството на съвременна и културна България: