“Локомотивът” Волен Сидеров шумно зацикли на последната си гара в живота

Няма по-арогантен, истеричен и злобен човек от Волен Сидеров в момента, в което и да е публично пространство в България! Да, така го виждаме повечето българи в

Няма по-арогантен, истеричен и злобен човек от Волен Сидеров в момента, в което и да е публично пространство в България! Да, така го виждаме повечето българи в “лошата” чужбина, където подобно нещо не може да се случи!

Бившият медиен “лъв” и настоящ парламентарен “плъх”, “баш-българин” и шеф на Националното политическо образувание ПП АТАКА награби и медиите, след като не му стигна Парламента в “играта на въже” там, явно достатъчно умен за да разбере, че за последен път има възможност да бъде “локомотив” в живота си и го чака единственото и подходящо място извън каквато и да е “влакова” композиция – нагъл до край

Прочутата карикатура

Прочутата карикатура “Хайдушко хоро” на Георги Чаушов излиза в “Стършел” през ноември 1989 г. Точно тази беше карикатурата, отпушила обществените страсти малко преди свалянето от власт на другаря Тодор Живков. На нея довчерашните Живковисти, тогава и сега, удобно забравят кумира си. По същия начин Станишевци и Догановци ще забравят своят спасител волният Сидеровски паша. Така както капка по капка Капка откапна от спалнята, или просто отказа да капе във вирчето на Волен. СНИМКИ: АРХИВ НА В. “СТЪРШЕЛ”

Наглост, която видимо се налага от един човек, а всъщност е “лицето” на съвременните политици, които при първа възможност ще го задраскат!  Трябва да “благодарим” за допускането на “лицето” “на светло”, за се “разсъблекат” и “Онези”, и да им лъснат “задните части”.

Пъдаря съблече Царя! Придворни и Цар на голото хоро!

* “Да запалим ний жарава
да заколим тлъста крава.
Братя смело във “Атака”
здраво кльопане ни чака
.” (Из пародия на Химна на АТАКА)

27 юни 2013 г. Волен “журналист” награби и медиите, след като не му стигна Парламента в “играта на въже” там, явно достатъчно умен за да разбере, че за последен път има възможност да бъде “локомотив” в живота си и го чака единственото и подходящо място извън каквато и да е “влакова” композиция. И името му волно – Волен Сидеров – отдавна вече бивш медиен “лъв” и настоящ парламентарен “плъх”, “баш-българин” и шеф на Националното политическо образувание АТАКА. И действията му волни – за пръв и последен път депутат Волен волно “върти на пръст” колегите си в Парламента и цялото правителство, нападна и президентството, “възпитано” крещи с мегафон и обижда хората от мирните протести, демонстрира сила с палка и пистолет по улиците, командва полицаите и за “капак” обвинява медиите и нахлува в техните офиси. Вижте “хулигана” Сидеров в президенството “в ефир”, така мечтан от него :

Няма по-арогантен, истеричен и злобен човек от Сидеров в момента, в което и да е публично пространство в България! Да, така го виждаме повечето българи в “лошата” чужбина, където подобно нещо не може да се случи!

“Основни държавни медии работят в помощ на провокаторите, като бТВ, БНТ, Нова ТВ и най-вече Канал 3,” заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров в декларация от парламентарната група.

Една дума е достатъчно – нагъл! Супер нагъл!

Последен парламентарен валс танцуват Сергей и Волен. Единият е излишен. Фото-колаж: http://dedenze.blog.bg

Последен парламентарен валс танцуват Сергей и Волен. Единият е излишен. Фото-колаж: http://dedenze.blog.bg / ПО-ДОЛУ ВИЖТЕ ВИДЕО/

Но кой позволи на Воедводата Сидер-ов – отговорът е еднозначно двузначен – народа и наглите политици – хайдутите от БСП и булгаристанците от ДПС, с които лидерът на АТАКА реди “пъзела” на управлението на България. Пъзел, от който парченцето “Комита Сидеров” при първа възможност ще бъде премахнато от неговите създатели “вярна дружина” , когато си изиграе ролята.

Театър, в който най-непочтенното е, че се дава възможност на стотина някакви си “богоизбрани” (не народоизбрани) да се дава пример на децата на България, за наглост защитена и “облечена” във власт.

Наглост – типична за цялата уникална политическа система в страната момента – Нагло последователна в избора на “подходящи” водещи в управлението и на начина на взимане на изгодни решения. За да се стигне чак до там, че да назначи най-арогантният депутат за председател на Комисията по етика! Пълен непокис от това, което се случва с народа.

“И запомнете, преди сме били глутница, сега сме колектив”. Карикатура на Георги Чавдаров от миналото.

Наглост, която видимо се налага от един човек, а всъщност е “лицето” на съвременните политици. Трябва да “благодарим” за допускането на “лицето” “на светло”, за се “разсъблекат” и “Онези”, и да им лъснат “задните части”. Пъдаря съблече Царя! 

Фалшиви идеали, които подходящо скриват алчността за власт и безпомощността им извън политиката! Глутницата вече е обединена в колектив, както я нарече Георги Чавдаров в своя карикатура. Разбираеми волни стъпки в “последния валс с властта”, като дори са позволени и крайните мерки с “настъпвания” на медиите, които винаги водят политиците до сигурна гибел. Колко са едните зрители на Волен, които зависят от него? Стотина платени и зависими депутати и яки момчета? И колко са другите, които са независими, “пред камерата” на улицата и “зад камерата” в медиите?

Много по-лесно е да оцелееш в парламента, отколкото “в ефир”. 

АБРО – Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори, в която членуват повечето електронни медии, и Българската националната телевизия отговориха с обща декларация на обвиненията.

В декларацията водещите електронни медии застават зад достоверната информация и определящото й значение за активната роля на гражданите в условията на прозрачна демокрация. Членовете на АБРО подчертават, че не приемат опити за влияние върху редакционната им независимост и няма да отстъпят от европейските стандарти за работа на медиите.

 

Българско хоро на Доньо Донев. В какво се е изродило и се изржда през последните 23 години. Много персонажи се хванаха за хорото, немалко се пуснаха. Много играчи отпаднаха или просто бяха премахнати, защото бяха временно поставени. Лека му пръст на Доньо, с перото и четката усети още в зародиша на

Българско хоро на Доньо Донев. В какво се е изродило и се изржда през последните 23 години. Много персонажи се хванаха за хорото, немалко се пуснаха. Много играчи отпаднаха или просто бяха премахнати, защото бяха временно поставени. Лека му пръст на Доньо, с перото и четката усети още в зародиша на “Демократична България” накъде духа вятърът и какво вълнува хората.

КАКВО СЕ СЛУЧИ?

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров атакува и буквално нахлу в сградата на БНТ за разговор с ръководството на националната телевизията, ясно се видя в репортажи излъчени от основните електронни медии, които можем да гледаме “на живо” в САЩ и на телефоните си. Много добре познаващ начините за предизвикване на медиен интерес, но Сидеров нуждаещ се и от “трибуна”, обхванат от “журналистическа треска” бивш и “депутатско величие” настоящ Волен шеф! Избира “АТАКА”-та, за да отбранява собствената си безпомощност в “заден” съюз с тези, на които винаги е бил противник – социалисти (комунисти) и турци. На голото хоро с силно вдървен среден пръст наПред и добре оголен д*адник наДзад.

Всъщност, за да забави собствената си “смърт”, чиято “присъда” издаде самият Сидеров за себе си. Не случайно, човек, който е най-близо до него през последните години – неговата все още законна съпруга и колежка Капка Георгиева му го каза “в ефир” в началото на този месец: “Той бавно и полека се самоубива!”

Пилонът на АТАКА също е разцепен – семейство Сидерови, благодарение не егото на лидерът на партията. Волен напуснал Капка, с която живяха близо четвърт век и отишъл да живее при Деница, която пораснала през това време. 30 години по-младата от господин “Атака” мадама преди време стана активистка на партията, след като бе завърала връзка с доведения син на Сидеров от Георгиева – евро-депутатът в Брюксел Димитър Стоянов. Митко пък поискал официално оставката на “тато” на събрание, съобщи тогава Нова. На Благовещение 2012 г. Капка съобщи благата вест, като негласно потвърди развода с Волен, което бе видно от документите, с които бе учредила новата си формация – Националдемократична партия, като се подписа с бащиното си име – Георгиева, а не Сидерова, която ползваше буквално няколко дни преди това.

Кадрите на телевизиите от последните дни 11,12,13,14,15,16-ти … показаха и отношението на хората към симпатизантите на партия „Атака”, гражданите, протестиращи срещу олигархията и правителството, освиркаха и представителите на партията и скандираха „Срам” и “По-добре промяна днес, отколкото да си търсим друга държава утре!”

Волен Сидеров водеше своите апапи с мегафон в едната ръка и полицейска палка в другата. На другия ден дойде на работа с пистолет **, охраняван от полицейски кордон. Е, такъв депутат не бях виждал! Един и същ години наред – постоянен и гъвкав – да го видим:

Сидеров заплаши, че сами ще арестуват провокатори и посочи, че неговият протест е срещу вандалщината на Орлов мост и че ще са на мястото всяка вечер, за да налагат закона, тъй като полицията не си върши работата, съобщи бТВ. „Атакистите” блокираха движението до Софийския университет, подобно на редовно протестиращите. Пред парламента, в който в момента служи и получава заплата, Сидеров заяви, че “протестите на хората не са мирни и симпатични, а протестиращите всяка сутрин са подкупени.” “Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3”, заяви Волен Сидеров. По-рано депутатът Сидеров подаде сигнал до Софийска градска прокуратура срещу журналист от Канал 3, заради интервю с протестиращ.

ГЛЕДАЙТЕ КАК СЕ ДЪРЖАТ ХОРАТА НА АТАКА С ПРОТЕСТИРАЩИ И МЕДИИ – НЯМАМ ДУМИ:

На един от плакатите на протестиращите в София пишеше:  “По-добре промяна днес, отколкото да си търсим друга държава утре!”

За край избрахме думите на президента Росен Плевнелиев пред Нова телевизия, които са най-краткото определение за ситуацията в България:

“Протестите показват, че сме го докарали до фасадна демокрация със силно задкулисие” 

В допълнение за това какво ще се случва за напред, ще добавим думите на президента, че “протестът е висша форма на пряка демокрация и че всеки път когато политиците правят грешки, гражданите ще излизат на протест. Оттук нататък всеки, подценил новата ситуация, в която се намирме, ще плати много висока политическа цена”.

Цената, която ще плати Сидеров е ясна за всеки, както и за него – край на политическата му кариера, която той успя да постави във възход “на гърба” на протестите срещу предишното правителство. Успех, който му донесе депутатско представителство, което ще бъде последно.

Волен Сидеров депутат с фланелка с надпис

Волен Сидеров депутат с фланелка с надпис “АТАКА КАЗА НЕ НА ТУРЦИЯ”, а след това националистът добави в пленарната зала “ДА НА ДПС”, като реално подкрепя оцеляването на правителство и парламент с участието на етническата партия. Подобна демагогия може да принадлежи на един безпринципен политик, чиято демагогия го спасява, макар и временно, от сигурна политическа смърт.

Притиснат до стената от реалността лидерът на АТАКА ще става все по-злобен, но и по-незначителен, до момента в който неговите партньори от БСП и ДПС не му “намерят цаката”, за да го изолират и да не зависят от него. Така както и народът го задраска от картата на “известните”.

*Давай Волен, да ядеме,
за пържоли идва време.
Заедно ще устоим,
скара-бира ще плющим.”

Това е друга част от припева на песен, която пародира химна на партия “Атака” и се разпространява в социалните мрежи, куплет от която видяхте горе в под заглавие. Песента е направена по музиката на партийния химн и пародира текста и изпълнението от оригинала, съобщи в-к Дневник. Тя иронизира последните изяви на Волен Сидеров в парламента, подкрепата за правителството, поведението му, както и модела на партия “Атака”, която подкрепи левите идеи на БСП, срещу които се обявява. Тези на партията БСП, която сега е монополизирала лявата идея на България, а де факто няма и помен от лява политическа идея, а се е превърнала в хищническа дясна капиталистическа партия от неолиберално-олигархичен вид. БСП никога не е строяла социална държава през прехода, а разграждаше и разграбваше социалната държава, която “майка” й БКП построи, а сега “детето” Атака вече подпомага.

Нашумялата песен е озаглавена е “Коалиция плюс 1”

** ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ В сила от 17.09.2010 г. Глава четвърта. ПРИДОБИВАНЕ, СЪХРАНЕНИЕ, НОСЕНЕ И УПОТРЕБА НА ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА, НА ОРЪЖИЯ, НА БОЕПРИПАСИ И НА ПИРОТЕХНИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ Чл. 60. (1) Забраняват се: 3. носенето и употребата на оръжие и боеприпаси: а) на политически, синдикални и културни мероприятия; помещения.

Последен Валс …ДА СИ ВЗЕМЕМ СБОГОМ ЛЮБИМА И ПОД НОВОТО ИМЕ … и с новият танцьор Сидеров Минало кой си го спомня освен тези който са били по на 20 и …, и която ни напомня положението в България 23 години по-късно, когато всички политици все си се опипват и се самозадоволяват взаимно в поредния си танц на паркета подреден от парчета на черепите на народните глави … промяна няма, няма и да има. Сбогом любима, ще се видим на Марс…, а може би в чужбина … а песента е Хубава !