Най-големите тайни служби в света ИСС (ISS)

Флашката замени куршума, бутонът замени спусъка, мрежата замени армията! Карикатура: Анатоли Станкулов

Флашката замени куршума, бутонът замени спусъка, мрежата замени армията! Карикатура: Анатоли Станкулов

Флашката замени куршума, бутонът замени спусъка, мрежата замени армията!

Третата Световна Война бе “Кризата” – Четвъртата е “Виртуалната” – благодарствено безкръвни и неочвешко жестоки

19 юни 2013 г. Най-големите тайни служби в света носят името “интернет” и принадлежат на населението на земята. Ще ги наречем условно “Интернациаонални (Интернет) Секретни Служби – ИСС” – International (Internet) Secret Service – ISS).

Може би звучи наивно, но фактите от последните поне дестина години безмилостно натежават в полза на хората, а не на официални и неофициални държавни служби. Разликата е само в тези, които изпълняват заложените задачи и тяхното въоръжение.

Интернет няма централизирано управление нито от гледна точка на техническата реализация, нито в областта на достъпа и употребата, а всяка съставна мрежа използва собствени стандарти. След по-малко от 5 години, сега през 2013 г. потребителите на Интернет са над 2,1 млрд. души, което прави 1/3-та от населението на земята.

Интернет няма централизирано управление нито от гледна точка на техническата реализация, нито в областта на достъпа и употребата, а всяка съставна мрежа използва собствени стандарти. След по-малко от 5 години, сега през 2013 г. потребителите на Интернет са над 2,1 млрд. души, което прави 1/3-та от населението на земята.

По-важното е, че и контролът на информация, който е най-важният показател за силите на една тайна служба вече преминава в ръцете на народа. Простичко казано, националните секретни служби (НСС), дори поне отчасти, загубиха своят облик и функции и трябва да се съобразяват с новите си колеги от  “Интернациаонални (Интернет) Секретни Служби – ИСС”. Респективно, правителствата, които са създали НСС също са под контрола на ИСС, държави с управления уплетени в собствените си мрежи за контрол в които попаднаха собтвените им избраници-изпълнители.

Разлика между България и САЩ, и целият Свят – само в обемите

Най-добрите видими примери в последно време за нас българо-американците за това са секретните служби в САЩ и България. Издънките в игрите и на двете првителства предизвикаха грандиозен отзвук, даже и протести, даже и сваляне на праитвелства, и политическа криза в една или друга степен.

Страхотен показ на безсилието на политиците (да) се справят с всяка ситуация, ако нямат тайни с които (да) манипулират общественото мнение. В предишен материал написахме, че нещата се обърнаха и вече

Арената управлява ложите.

Ако се погледне обемът на информация, който изтече в ИСС и се сравни с този на НСС доста отчетливао се вижда превесът на планетарното представителство. Чрез Интернет ИСС успя да направи това, което всяка една НСС се опитва да създаде десетки години с него и на всяка цена – световен контрол и господство над държави и народи. След добре проведената “3-та световна война” наречена “Световна криза”, която си продължава, на планетарната сцена е друга – Виртуалната. За радост на населението, за което “Благодарим”, и двете битки са безкръвни. За жалост на военните, намали се възможността им да си продават железата и къде праителствата им да пращат безработните, за които трябва да се грижат.

Компютъра замени и танк и самолет, сървъра замени и военна база и куриери, лаптопа замени щабове и парламенти!

Всичко за много по-малко, пари и човешки животи, бюрокрация и манипулация!  

Флашката замени куршума, бутонът замени спусъка, мрежата замени армията!

Скоростта на информацията за събитията е безумно недостижима!

“Чудовището изяде създателят си”

Световната борба на политици и военни доведе до световен прогрес - РАЖДАНЕТО НА ИНТЕРНЕТ.

Световната борба на политици и военни доведе до световен прогрес – РАЖДАНЕТО НА ИНТЕРНЕТ.

Ще припомним само, че корените на Интернет са в 60-те години на 20 век, когато САЩ финансират изследователски проекти на различни военни институции, целящи изграждането на устойчиви разпръснати компютърни мрежи, в отговор на успеха на СССР в Космоса. Световната борба на политици и военни доведе до световен прогрес – РАЖДАНЕТО НА ИНТЕРНЕТ. След като руснаците изстрелват в орбита “Спутник”, през февруари 1958 г. в Департамента на отбраната в САЩ се създава Агенцията за сложни изследователски проекти (Advanced Research Projects Agency, ARPA), с цел възстановяване на американското техническо превъзходство. Тази дейност поставя началото на международни усилия за развитието на нови мрежови технологии, което довежда до комерсиализирането на международната мрежа в средата на 90-те години и популяризирането на множество нейни приложения в практически всяка област на съвременния живот. В навечерието на падането на Световния Комунизъм през 1988 г. започва включването на комерсиални компании в световната мрежа. Само 10 години по-късно през януари 2009 г. потребителите на Интернет са 1.5 милиарда и повечето държавни служби и институции стават зависими от него. Интернет няма централизирано управление нито от гледна точка на техническата реализация, нито в областта на достъпа и употребата, а всяка съставна мрежа използва собствени стандарти. След по-малко от 5 години, сега през 2013 г. потребителите на Интернет са над 2,1 млрд. души, което прави близо 1/3-та от населението на земята. Още тук: Интернет

Всяка секунда някое

Всяка секунда някое “дете-Франкещайн” някъде може да натисне бутона “изпращане”, миг от който може да зависи съдбата на “родителя-Човек”, в т.ч. и политиците.

Дори и да се запази силата на НСС, то тя вече не е и няма да бъде същата – ще трябва да се съобразява с ИСС! И то всяка секунда, в която някое “дете-Франкещайн” някъде може да натисне бутона “изпращане”, миг от който може да зависи съдбата на “родителя-Човек”, в т.ч. и политиците.

Самото човечество конторлира себе си – звучи невероятно уникално!

Световен арбитър вече няма, колкото и големите сили да се бориха, продължават и няма да спрат да търсят начини, всяка и то само една една от тях да “надува свирката за нарушение или край на някой мач на който и да терен”.

Световните “Татовци” вече не се питат “дали има опасност”, а “каква ще бъде следващата опасност”, добре разбрали, че виртуалният “Франкещайн” не може да бъде спрян, а само ограничен и контролиран. Временно или постоянно “закован”, макар и временно с “оковите” на цензурата и държавната власт, и разбира се закони, писани тя да бъде запазена. Всеки индивид се е превърнал във “Франкещайн” за власта, постоянно наблюдаван и заподозрян.

 

От средата на 1990-те години, когато Интернет започва масово да се разпространява, започва да се насърчава и разпространението на онлайн общностите. В много от тях човек намира своят

От средата на 1990-те години, когато Интернет започва масово да се разпространява, започва да се насърчава и разпространението на онлайн общностите. В много от тях човек намира своят “Рай”, притиснат от безвремие и разстояния. Понякога от случайното виртуално запознанство се ражда жива образна любов. Срещата от екрана се пренася там където й е мястото. Карикатура: Анатоли Станкулов

За радост интернета даде на хората и невъзможни неща – полезни приятелски и бизнес срещи, събиране на разкъсани фамилии, на желана любов, на достъпни аудио и видео комуникации, и на какво ли още не. Но, най-вече на БЪРЗО изразяване на личното мнение на всеки жител на тази Планета Земя – право дадено му най-малкото от Приордата! 

И друго е верно – до определена степен интернетът отне нуждата за нормални преки човешки комуникации, даде лесна възможност за фалш, 

Каквото и да е Интернета – без него вече не може и все повече всичко ще зависи от него! 

Дано има повече любов и радост в инетрнет, за да има повече истински срещи “на живо”. Повече наука, познание и прогрес! Пък “ТЕ” нека си гледат! И трябва!

Ох, все пак остава въпроса – кой ще конторлира най-големите тайни служби в света? Но, това си е “Техен” проблем!

Те носят името “интернет” и принадлежат на населението на земята – “Интернациаонални (Интернет) Секретни Служби – ИСС”!

Ах, никой вече не може да ни ги отнеме! Но, това си е Наше предимство!