Цирк България – поредна част /+ видео какво се случва/

 

Никой от политиците на

Никой от политиците на “демокрацията” за цели 25 години не успя да задържи трибагреника цял, и най-вече мястото си във властта, което пазят с цената на всичко. Няма морал, няма прошка за народа. Карикатура: Анатоли Станкулов

17 юни 2013 г. Цирк “България” продължава турнето в Родината си – спомняте ли си тази публикация? Ставаше въпрос за избори, пак за власт и отново за игра. Вечната игра в България и по света – борбата за власт и контрол на народа и политическо надмощие, за злостно отмъщение и тотално смачкване на противника. Игра превърнала се в клоунада!

Имаше малък антракт и пак … Смениха се само призовани участници – манежа и публиката са същите.

След протестите срещу Бойко, сега се срещу Сергей! Кой е следващият – все едно! Дай му на народа зрелище и да го д**а! Даже и хляб не се дава! Важното е народът да(не) протестира и да(не) мисли за липсващата манджа и да не гледа “зад кулисите”. Този път не само “царят е гол”, но и партийният секретар, и генералът, и сайбията, и хайдутина …

България е гола! Съблече я народа! Държавата яко зацикли в политическа криза! 

КАКВО СЕ СЛУЧИ САМО ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА – “Банките обират – хората измират – власта мълчи” – ВИЖТЕ:

Но, най-важното е че

НАРОДЪТ НЕ ЩЕ ДА ТЪРПИ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ПОРНОГРАФИЯ В БЪЛГАРИЯ!

АРЕНАТА ОТНОВО ЩЕ ПОБЕДИ ЛОЖИТЕ!

Отвратително смешно и жалко, че безпомощните жалки политици не се предават!

Отвратително смешно и жалко за всички – простотията ограбва!

– отново локални протести на гладен народ, жалки признания на местни жадни политици и жалък образ на България пред целия свят. Комшиите и те там в кюпа, само дето не са така гладни – Бунтът в Турция!

Балканският синдром работи с пълна сила, преди, сега и завинаги! 

Деца протестираха с родителите си и през февруари 2013 г., но тогава се говореше само за оцеляване. Национален протест на Инициативния комитет

Деца протестираха с родителите си и през февруари 2013 г., но тогава се говореше само за оцеляване. Национален протест на Инициативния комитет “Повече грижи за децата в България”
Фотограф: Красимир Юскеселиев, Дневник

“На Европа във самия край
кротко си живеем като в рай.
Казват че сме май от тия, дето карат в немотия,
но от всички ние сме си най.

Живеем юнашки живот сиромашки,
по някакъв странен, неписан закон.
Един да си пие, а друг да му плаща,
какво да се прави – Балкански синдром.”

Извадиха се Картите на масата – назначението на Делян Пеевски за шеф на службите, който се оказа муха върху спагети, и успешно предизвика пак протести в България.  

КАКВО СЕ СЛУЧИ СЕГА: “Червени боклуци”, “На зъл орех – зъл прът”, “Избори наново, докато не се научат”:

Въпреки че решението за избор на Делян Пеевски за председател на службите за сигурност ДАНС бе отеглено, протестите продължават, организирани в социалните мрежи. Над 15 000 души се събраха на най-масовия протест в столицата, други се проведоха в редица градове на страната, но значително по-слаби. Районът около Народното събрание и „Орлов мост” в Столицата бяха затворени. Протестиращите викаха “оставка” и “мафия”, “червени боклуци” и „всеки ден ще е така до победата”. Поставени бяха лозунги на протеста върху паметника на Цар Освободител. Издигнати са плакати с надписи:

Деца рисуват с цветни тебешири в пространството на площада пред Президентството. Сред сюжетите са слонче, къщи, усмихнати лица. Около тях са закачени плакати

Деца рисуват с цветни тебешири в пространството на площада пред Президентството. Сред сюжетите са слонче, къщи, усмихнати лица. Около тях са закачени плакати “Моята мечта за България”. Фотограф: Велислава Попова, Дневник

„Българската прокуратура на пост”, „Българската полиция – достойна за уважение”, „Никога повече БСП, мутра и ченге”. Хората развяваха национални знамена, биха тъпани и надуваха свирки. На площад „Независимост” деца рисуваха с тебешири.

Това е четвърти ден на абсолютно мирни протести в страната. Хиляди протестиращи в София, в това число млади семейства с децата си. Стотици бяха и пред четирите големи централи на политически партии ДПС, БСП, Атака и ГЕРБ, като дори поставиха символично запалени свещи. Всички български телевизии излъчваха преки репортажи от “мястото на събитието”, които в САЩ глеадме в интернет или на смарт телефоните. Вижте:

Исканията на народа са ясни:  “ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! ИЗБОРИ И НАНОВО – ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧАТ!”

FOTO: TWEETER

FOTO: TWEETER

Премиерът избран от БСП и ДПС Орешарски призна, че номинацията на Пеевски е била грешка и ако парламентарната група на БСП или ДПС имат съмнение в оглавяваното от него правителство, той е готов да подаде оставката. От БСП И ДПС също признаха грешката и обявиха, че ще предложат друг кандидат. На Орешарски бе отказана среща от повечето представители на протестиращите, като само малка неорганизирана част разговаря с него. Всички неправителствени организации, подкрепени и от гл. редактори на медии отказаха участие, стана ясно от съобщение, разпространено до медиите, предаде БНР. 

 

по

Това е четвърти ден на абсолютно мирни протести в страната. Хиляди протестиращи в София, в това число млади семейства с децата си.

И двете управляващи партии признаха също грешката и се започна вътрешна борба, най-вече в БСП. Спешно свикване на Националния партиен съвет на БСП за оценка на ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството, поиска Георги Първанов (БСП), 10 години президент 2002 – 2012 г. Поискана е оставката на Сергей Станишев като председател на БСП.

Започнаха вътрешно партийни “червени” протести пред централата на “столетницата”, както и в Благоевград и Пловдив, заради това, че представители на подкрепящата ги партия ДПС са поставени за нови областни управители и встъпиха в длъжност, назначени от Министерски съвет на БСП и ДПС.  Стотици протестиращи скандираха “Оставка” и пред централата на “Атака”. “Целият град и област имат турска управа. Ние искаме българска управа,” скандираха протестиращите в Благоевград. “Митингите ще продължат докато не падне правителството! Искаме нова констируция и Велико Народно събрание. Опъваме палатките и няма да пуснем да влезе новият областен управител. Не искаме турци да ни управляват,” повториха словата си протестиращите в Пловдив пред БНТ, тези които бяха написали и на плакатите.

Nie vi napravihme bogati

Ако не си отидете с мир, ще си отидете с огън!

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

 Добър вечер уважаеми зрители.
Спите ли
или чакате да дойдат поредните спасители?
Колко пъти се повтаря старата история?

Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

Силиконов живот, силиконови ц_ц_,
силиконови мечти и фалшиви политици.
Всичките живеят в една тъпа реклама,
в която свободата е сравнена със салама.
Новините започват с дебат за бюджета
К’ви дебати, е_ати, депотати и ментета.
На трибуната качва се некъв педе_ас.
Педе_ас, педе_ас, но облечен във власт.
Устата му глупости, в очите му злоба.
Той тая власт ще я стиска до гроба,
а щом свърши поредния смешен дебат,
ще отиде да чука в Студентския град.

Пак ли ще живееш в лъжа?

Нема такава държава.
Пак ли ще търпиш и до кога?
Нема такава държава.
Няма смисъл от това и последната илюзия умря
в тая страна на власт е глупоста.”