Стоичков поема ЦСКА от САЩ

 

Любимецът на българите в САЩ и по целия свят се завръща при

Любимецът на българите в САЩ и по целия свят се завръща при “червените” след 15-годишно отсъствие и въпреки, че имаше няколко оферти от чужбина, включително и от турския гранд Бешикташ, той избра “любимият отбор”, което сочи, че за него ЦСКА е над всичко.

5 юни 2013 г. Христо Стоичков е новият старши треньор на ЦСКА, като ще поеме клуба от САЩ по време на първата тренировка на червените в София. Любимецът на българите в САЩ и по целия свят се завръща при “червените” след 15-годишно отсъствие и въпреки, че имаше няколко оферти от чужбина, включително и от турския гранд Бешикташ, той избра “любимият отбор”, което сочи, че за него ЦСКА е над всичко. 

Най-великият в историята на българския футбол е бил поканен лично от единия от собствениците на “армейците” Димитър Борисов и започва подготовката на отбора от 10 юни, като ще замени на поста Милен Радуканов, с когото клубът завърши на 3-то място през изминалия шампионат в А група. Най-вероятно носителят на „Златната топка” ще пропусне първата тренировка на стария си нов клуб, тъй като все още няма да се е прибрал от тук до средата на следващата седмица и ще поеме любимият си клуб от САЩ.

 

Бившият премиер Бойко Борисов, президентът на на фирмата за производство на автомобили Great Wall Motor Wang Fengying, собственик на Литекс Моторс г-н Гриша Ганчев и министърът на икономиката Трайчо Трайков прерязаха лентата при откриването на производител на автомобили в близост до град Ловеч през февруари 2012 г.  Фото БТА

Бившият премиер Бойко Борисов, президентът на на фирмата за производство на автомобили Great Wall Motor Wang Fengying, собственик на Литекс Моторс г-н Гриша Ганчев и министърът на икономиката Трайчо Трайков прерязаха лентата при откриването на производител на автомобили в близост до град Ловеч през февруари 2012 г. Фото БТА

Преминаването на “модерния ляв”, сегашен старши треньор на “Литекс” от Ловеч на “Българска армия” в София, само затвърди слуховете за пристигането и на бизнесмена и негов близък приятел Гриша Ганчев, като нов собственик на ЦСКА. До края на седмицата ще стане ясно какво са се разбрали Ганчев и собствениците на ЦСКА от 7 март 2009 г. до днес – фирмата “Титан-Спорт”. Тя е дъщерна фирма на най-голямата фирма за сметопочистване на Балканския полуостров “Титан” АС ООД, със 100% частен капитал с основна дейност в комуналните услуги. Собственици на компанията, основана през 1997 г. са Иво Иванов и Димитър БорисовИванов има участие в над 10 фирми, занимаващи се със строителство и сделки с недвижими имоти, събиране и извозване на битови отпадъци и др., между които “Глобал Уест Груп България” ООД, която продаде през 2010 г. два горски терена край Арбанаси

Иво Иванов ще навърши 4 години на 30 юли 2013 г.

Иво Иванов ще навърши 47 години на 30 юли 2013 г.

на Титан БКС-ООД. 

Димитър Борисов

Димитър Борисов

Имената на Иво Иванов и Димитър Борисов нашумяха, когато Бойко Борисов в качеството си на столичен кмет развали концесията за извозване на битови отпадъци с Румен Гайтански-Вълка и сред новите концесионери в редица столични райони се появиха фирмите от Титан Холдинг. Извън София Титан-АС сметоизвозва в над 30 града в България. Фирма „Титан Клинър” пък бе ангажирана през 2012 г. със снегопочистването на улиците в Горна Оряховица. Официалното наименование замписано в списъка с обществени държавни поръчки е Титан Чистота София ДЗЗД. Булстат, 175543000. Адрес, бул България к-с Ембаси Суитс с. вх. A, ет. 3, телефон: 02 9803750, Град, София.

За сделката за ЦСКА се говори още от лятото на 2012 г.

Христо Стоичков бе избран за треньор на сезона в А група и ще получи пълна свобода в ЦСКА. “Камата” изкачи “Литекс” до 5-тото място в крайното класиране на първенството.

Стоичков идва в София с помощника си от Ловеч Петко Петков и досегашният треньор на “Локомотив” (Пловдив) Стефан Генов. Очаква се, че футболистите на “Литекс” Илия Миланов, Николай Бодуров, Армандо Ваюши и Александър Цветков да подпишат директно с ЦСКА. Докато най-конвертируемият роден футболист Георги Миланов може би няма да заиграе на стадион „Българска армия”, за да бъде продаден от Гриша Ганчев от името на “Литекс” и да се гарантират финансите на ловешкия тим през следващите години.

Най-вероятно спортно-техническият директор на елитния ПФК “ЦСКА” Аспарух Никодимов да запази поста си. „Армейците“ са 31 пъти шампион на България, носители на 19 Купи на България и 4 Суперкупи. Двукратни полуфиналисти за КЕШ и 1 път са полуфиналисти за КНК.

За последно Стоичков бе в ЦСКА при краткия си престой като футболист през 1998 г.

Христо Стоичков е последният шанс за спасение на ЦСКА – да оправи разбитото си съществуване и да върне публиката на трибуните. Освен вътрешните си неуредици и слабото представяне в първенството, този месец мониторинг на УЕФА ще преглежда внимателно документите на всички български евроучастници, а заради вечните си проблеми след 2008 г. ЦСКА е поставен и под специален надзор.