Лудогорец пак шампион на България

 

Лудогорец влезе в историята на световния футбол, след като спечели три купи още в дебютния си сезон в

Лудогорец влезе в историята на световния футбол, след като спечели три купи още в дебютния си сезон в “А” група през миналият сезон. Тази година разградчани повториха шампионската титла.

Футболният отбор от Разград дублира титлата от миналата година

Левски загуби първенството след автогол 15 минути преди края на мача със Славия

Голамйсторьт на Левски Базил Де Карвальо: „Всеки знае, че се взимат пари, но никой не го казва. Всички се хвърлят срещу нас, а срещу Лудогорец не е така. Те са скапан клуб. Няма качествен футбол в България. Всичко корупция, но не го признавате“

25 май 2013 г. Лудогорец стана пак шампион на България, като дублира титлата от миналата година! Футболният отбор от Разград постигна класическа победа с 3:0 като гост на Монтана в мач от последния 30-и кръг на А група и се възползва от грешката на Левски срещу Славия (1:1).

“Сините” водеха на Славия, но изпуснаха победата през втората полувреме. Лудогорец спечели за втори път в своята история шампионска титла, като завърши на 1-во място в класирането с актив от 72 точки, докато Левски остана на втора позиция със 71 точки. Отборът на Левски почти бе докоснал трофея, след като два кръга преди края победи прекия си конкурент Лудогорец с 1:0. Дори купата чакаше „сините“ в тунела на стадион „Георги Аспарухов“ в София, но автогол 15 минути преди края се оказа решаващ за цял един сезон. Злочестата ситуация ще се помни дълго от целия екип на Левски, след като Славия поднесе титлата на тепсия на Лудогорец.

ЦСКА завършва на трета позиция с 63 т., следвани от Ботев Пловдив, Литекс Ловеч, Черноморец Бургас и Берое Стара Загора. “Елиманатора” на “сините” отборът на Славия е на 8-а позиция с 42 т. Отборите на Монтана, Ботев Враца, Етър Велико Търново и Миньор Перник изпаднаха в Б група. Мачовете бяха предавани по радио ГОНГ.

Футболистът на Лудогорец Светослав Дяков сподели след спечелената титла, че успехът е абсолютно заслужен от страна на неговия тим. „Може би съм пристрастен, но мисля, че титлата е абсолютно заслужена. Имаха възможности и Славия си повярва и ни донесе тази титла. Между другото, може малко да се измести темата, но мисля, че Де Карвальо трябва да си коригира мислите, защото не е коректно един никому неизвестен футболист да коментира какво е първенството ни“, сподели Дяков, като визира изказването на нападателят на Левски Базил Де Карвальо. „Гошо Петков, независимо, че е бил в Левски, не бива да допуска голове от Левски. Той е много добър вратар“, завърши Дяков.

„Всеки знае, че се взимат пари, но никой не го казва. Всички се хвърлят срещу нас, а срещу Лудогорец не е така. Те са скапан клуб. Няма качествен футбол в България. Всичко корупция, но не го признавате“, изригна Каравальо след мача, сенегалецът с френски паспорт и голмайстор на Левски.

„Това, което се случи, е нещо невероятно и се радвам, че успяхме да спечелим титлата. В интерес на истината, след като стана мачът 3:0, и научихме, че те са 1:1, вече не съм мислил изобщо за нашия двубой. Както виждате, всичко е възможно във футбола. Попрочетох пресата и видях какви глупости е говорил Базил де Карвальо и мисля, че трябва да се замисли какво говори. Явно има Господ и той си знае работата“, сподели полузащитникът на Лудогорец Михаил Александров след спечелената титла.

Президентът на Левски Тодор Батков излезе бесен от стадиона и влезе в съблекалнята, а пред журналистите каза само едно изречение: “Толкова си можем”.

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров сподели след тежкия крах в първенството, че предстои да проведе разговор със собственика Тодор Батков за случилото се, както и да се вземе решение по повод оставката на треньора Иво Тонев.

ШАМПИОНСКА ВИЗИТКА

history_longСлед основаването си през 1945 година клубът от Разград участва основно във “В” група. През сезон 1961/62 г. за пръв път влиза в “Б” група, но не успява да стигне до промоция в елитната дивизия. През 90-те години на 20 век тимът носи името Антибиотик. Големият възход на Лудогорец започва през сезон 2009/10 г., когато успява да влезе от “В” в “Б” група. Точно тогава за треньор е назначен Ивайло Петев. “Зелените” печелят битката във втория ешалон и влизат в елита.

Лудогорец влезе в историята на световния футбол, след като спечели три купи още в дебютния си сезон в “А” група. Тимът, воден от Ивайло Петев, стана шампион по безапелационен начин, след като пребори заслужено рекордьорът по титли ЦСКА. “Орлите” официализираха тоталното си превъзходство в първенството, побеждавайки именно “червените” с 1:0 в последния 30-кръг на сезон 2011/12. Момчетата на Петев вдигнаха безценната шампионска купа със самочувствието на гранд, който приключва с положителен баланс срещу четирите софийски отбора. Сам по себе си този факт е уникален, тъй като не е постиган досега от извънстоличен клуб.

Малко преди това Лудогорец спечели и Купата на България. На стадион “Лазур” в Бургас тимът обърна от 0:1, до 2:1 Локо (Пд), за да триумфира с втория по значимост трофей в българския футбол. Месец и половина по-късно “орлите” грабнаха и Суперкупата след успех над същия съперник от Пловдив, този път с 3:1.