ИЗБОРИ В САЩ Външно министерство удвои бройката на гласувалите в Щатите

Синергия – това е когато 1 плюс 1 е равно на 3, 4, а може би и повече. Съвместно действие, при което крайният ефект или отговор е по-голям от сумата на ефектите или отговорите, предизвикани по отделно от всеки участник в процеса.

Синергия – това е когато 1 плюс 1 е равно на 3, 4, а може би и повече. Съвместно действие, при което крайният ефект или отговор е по-голям от сумата на ефектите или отговорите, предизвикани по отделно от всеки участник в процеса.

Разминаване и липси в отчетените брой на гласувалите и секциите

Големият печеливш и губещ е ГЕРБ

14 май 2013 г. Министерство на външните работи удвои общата бройка на гласувалите български граждани в САЩ на предсрочните парламентарни избори за 42-ото Народно събрание на Р България и пропусна да отчете избирателите в шест (6) от секциите, според официално публикуваната информация на сайта на ведомството в публикация под заглавие 114 557 български граждани гласуваха в чужбина.

В съобщението се казва, че в “САЩ правото си на глас упражниха 4 238 български граждани”, което е невъзможно и е видно и от показаните подробни данни за избирателните секции, като са пропуснати шест (6) от тях. (Вижте тук копие на страницата на сайта в 24:00 часа б.вр.: Izbori 2013 MVnR USA suobshtenie)

Общо бройката от сайта на Външно, според сбора от всички секции  трябва да бъде 1913 гласували. Която също не е коректна, тъй като най-малко е пропусната тази от секцията в Олбани, Калифорния. С нея общо гласовете в САЩ стават 2053. Не са показани и резултатите от секциите в Атланта (Джорджия, 257 валидни гласа според сайта  BG-Atlanta.com), Бостън (Масачузетс), Ню Йорк (556 гласа по официално непотвърдени данни) и двете секции във Флорида – Сейнт Питърсбърг (121) и Форт Лодърдейл. Ако бройката изнесена от МВнР е все пак вярна, то излиза че общо в другите 6 секции са гласували 2185 души, което според нас не е възможно и не съвпада с наша информация. /Данни за образуваните секции в САЩ са публикувани на сайтовете на МВнР, ЦИК и Посолството на Р България в САЩ/ 

Ако се ползват само официалните данни на МВнР, то излиза че те дори са удвоени.  

Има разминаване и в бройката за секцията в “Града на Ангелите”, като от МВнР са посочени 213 гласоподаватели, а при отварянето на урната видяхме 210 – бройка потвърдена и от ген. консул Марин Димитров в Лос Анджелес, където българските граждани гласуваха последни в САЩ и в света

По данните публикувани на сайта на Министерство на външните работи (МВнР) най-много гласували има в района на “Столицата на България в САЩ” – Чикаго – 1112, съответно в Дес Плейнс (предградие-сити на Чикаго в едно каунти Cook County в близост до международното летище О”Хейър с 85% “бяло” население, с най-голяма концентрация на българи в САЩ и Света, които винаги казват, че живеят в Чикаго, Des Plaines) – 993 и Чикаго – 119. Най-малко избиратели са в Лос Анжелис – 213 (210). В столицата на САЩ Вашингтон гласувалите са 356. Както споменахме по-горе на сайта на МВнР е посочена бройка на гласували само в едната секция в Северна Калифорния – Сънивейл с 232 гласоподаватели. По данни на ген. консул в Лос Анджелес Марин Димитров, които публикувахме по-рано, в другата секция в Северна Калифорния – Олбани са гласували 14о българи. При отварянето на урната в Лос Анджелес бройката гласувалите за Ел Ей, която посочи гене. консул бе различна – 210. Общата бройка на гласувалите на Западния бряг в САЩ (районът се води към Генералното консулство в Ел Ей), която посочи дипломата бе 582.

Общият брой на гласувалите в чужбина по данни на секционните комисии е 114 557, данни изнесени на сайта на МВнР.

По непотвърдена официално информация големият победител в САЩ е ГЕРБ, което означава, че те са и най-големият губещ за това, че не успяха да подсигурят на българите в чужбина по-добри условия за гласуване по време на тяхното управление. От поднасянето на резултати от чужбина става ясно, че временното правителство пък не е успяло до край в организацията на изборите.

ПРИПОМНЯМЕ: ИЗБОРИ Последни гласуваха в Лос Анджелес – шефа на Комисията наруши Избирателния кодекс

ИЗБОРИ Кастрацията на българите в чужбина бе потвърдена и от този президент

+++ Изпратихме имейл до МВнР и ЦИК със запитване за голямата разлика в обявения брой на гласувалите в САЩ, кога ще излязат резултатите от изборите в чужбина (респективно САЩ) и дали има информация за извършени нарушения в секциите в САЩ.