ИЗБОРИ В САЩ най-малко желаещи в Ел Ей – българите в чужбина откриват и закриват изборите

Българите в чужбина пак ще бъдат на

Българите в чужбина пак ще бъдат на “6-ти глух коловоз” гласовете им за пореден път ще приличат на езичето на камбана, направено от перо, което единственият звук който може да постигне е “шумът на вятъра на промяната”. И той като перо-вота на българина в чужбина е тих, дребен, постоянен и невалиден. Карикатура: Анатоли Станкулов

“Истинско вълнение на избори вече не е възможно да се случи!”

12 май 2013 г. Предсрочните парламентарни избори за 42-ото Народно събрание на Република България бяха открити в 00.00 ч. българско време с отварянето на избирателната секция в Канбера, Австралия, където български граждани имаха възможност да упражнят първи правото си на глас. Поради часовата разлика избирателният процес в чужбина ще започне днес и ще завърши на 13 май в 06.00 ч. сутринта със затварянето на избирателните секции в Лос Анжелис. 6 868 455 граждани са включени в избирателните списъци за парламентарните избори днес. 11 676 са секционните избирателни комисии в страната, като в тях не са включени подвижните избирателни секции. За ИЗБОРИ 2013 са регистрирани общо 71 партии и 8 коалиции.

Към 12:00 на обяд 16 % е най-високата избирателната активност в България.

Българите в САЩ ще гласуват в 11 секции (през 2009г. бяха 19), като 4 от тях са в дипломатическите ни представителства във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис, плюс на още 7 места, където българските граждани са подали повече от 100 заявления за гласуване – Дес Плейнс (Чикаго), Атланта (Джорджия), Бостън (Масачузетс), Олбани и Синивейл (Калифорния), Форд Лодърдейл и Сейнт Питърсбърг (Флорида). Най-много – 222 заявления, са подали сънародниците ни в Дес Плейнс, щата Илинойс, Сити на Чикаго, където е най-голямата българска общност (над 150,000). Най-малко заявления има във 2-ят по големина “български град” в САЩ Лос Анджелес (над 35,000; общо на Зап. бряг , Сан Диего, Сан Франциско, Финикс и Лас Вегас над 75,000), където най-нетърпеливите са само 49. В отворените други две допълнителни секции в Калифорния бройката е доста по-голяма, съответно в Олбани – 139 и Сънивейл – 144. Няма образувана друга секция в останалите 11 щата, за които е отговорно Генералкното консулство в Ел Ей. Общо изборните секции т.г. в чужбина са 227 в 57 държави.

Относно публикуваните подробни списъци на заявилите желание да гласуват в чужбина, от Министерство на външните работи (МВнР) съобщиха, че те не са класифицирана информация. Т.е. никой не може да недоволства от това, че неговото име е на показ. Както и всеки има възможност да покаже на света своята обществена активност, която не носи стойност за друг, освен за него. Тъй като вотът в чужбина е без значение, общата активност е много ниска и няма да се повлияе на резултатите. Освен пълното поредно и вечно игнориране на българите в чужбина от страна на партийте, като нито една от тях, както винаги до сега не казва и дума за сънародниците “зад граница”.

Припомняме: 

1) ИЗБОРИ Кастрацията на българите в чужбина бе потвърдена и от този президент 

2) Колко плащат с вота си българите на техните сънародници депутати и колко им дава държавата? 

МНЕНИЕ: Истинско вълнение на избори у нас вече не е възможно да се случи! И от такива глупави послания не се крие нещо особено, освен някаква примитивност.

В българската политика нереалното и скритото е повече от явното. Това заяви пред „Фокус” журналистът и водещ на предаването „Всяка неделя” Кеворк Кеворкян.

„Нещо все крият по кьошетата и по асансьорите, а освен че не е явно, е и доста глупаво. И така народът не се храни с история, а с тъпи скандали. С една дума, стана ясно, че идеите за заменени, ако не изцяло, то главно с компромати, а пък те са отвратителни, защото са бездарни”, посочи Кеворкян.
Според него истинско вълнение на избори у нас вече не е възможно да се случи. 
„И то не е само за тези избори – отдавна не е възможно да се случи. Изборите са бизнес, нищо повече. За вълнения да не говорим, а пък и изборните практики са повече от семпли и постни. Вижте кампаниите например на различните партии. Мисля, че вие го знаете, че никакво въображение няма в тях. Вижте им посланията. И от такива глупави послания не се крие нещо особено, освен някаква примитивност. А щом по такъв начин се атакуват избирателите, значи те изобщо не ги интересува”, коментира Кеворкян.
По думите му в нощта след изборите всички започват веднага пак да лъжат на едро.
„И това дава веднага мощна енергия и за следващите избори. Лъжата в изборната нощ ще захрани с енергия следващите четири години”, каза още Кеворк Кеворкян.