Спасете Нашият Бай Георги – Let’s save our Uncle George … за да не заглъхне една гъдулка

Георги Петров -виртуозния български гъдулар на който даряваме искрица надежда и искаме да спасим живота.

Георги Петров -виртуозния български гъдулар на който даряваме искрица надежда и искаме да спасим живота.

През последните няколко дни в САЩ се организира кампания за събиране на пари за операция и лечение на виртуозния български гъдулар Георги Петров.

Бай Георги – гъдуларят, както го знаят българите в САЩ заради майсторлъка му на нашия роден инструмент и неговите стотици изпълнения за сънародниците ни, радвал сърцата ни не веднъж. Майсторът на гъдулката стана известен и като единственият българин, свирил в световно известното ирландско шоу “Ривър данс”, в което свири и Теодосий Спасов.
Георги навърши 50 години миналият Гергьовден, а тази година от нас също зависи дали ще посрещне своят двоен празник, след като неочаквано бе открито тежкото онкологично заболяване!
Дългогодишната радост бе помрачена от кратката черна вест, че Бай Георги страда от раково заболяване.
За лечението са нужни общо 20,000 евро, което се извършва в болница в Истанбул. След като новината достигна до САЩ, се оказа, че вече са събрани повече от половината пари – 11,000 Евро и са необходими още 9,000.
Активизиралата се в знак на уважение и помощ американска балканска общност, успя да събере само за последните два дни $4,200, или 3,233.26 Евро по сегашния курс. Така събраната сума достигна 14,233 Евро.
Остават още близо 5,800 Евро или 7 534.20 Долара.
Този уикенд Бай Георги и семейството му заминаха за Истанбул за започване на лечението, а в понеделник сума събрани пари ще бъде преведена по сметката им.
Благотворителни концерти за СПАСЕНИЕТО НА БАЙ ГЕОРГИ се провеждат в България и по света.

Градският духов оркестър и Ансамбълът за народни песни и танци “Дунав”Видин. Концертът е на 10 април, сряда, от 18:30 ч.б.вр. във видинския драматичен театър. На сцената в крайдунавския град бай Георги е излизал стотици пъти с колегите си от оркестъра на Ансамбъл “Дунав”. В САЩ пример даде групата за народна музика “Червен трактор” в Ню Йорк (Николай Колев-гъдулка, Донка Колева-вокал, Бел Бърчфилд-тамбура, Майкъл Джинсбърг-тъпан), която организира спомоществувателен концерт.
ПОМОГНЕТЕ ДА СПАСИМ НАШИЯТ БАЙ ГЕОРГИ
като дарите сума по Ваше желание в САЩ без допълнителни такси през PayPal: Send Money, Pay Online,
като използвате опцията на този линк: Send Someone Money…(“donate to a friend”)
в която трябва да посочите следния имейл:
Създадената сметка има за цел да спести многократните банкови такси за прехвърляния и да улесни желаещите да помогнат за спсяването на живота на един прекрасен българин.
За директни дарения по банков път можете да ползвате:
SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК
IBAN: BG33TTBB94001526260454/
SWIFT and BIC code-TTBBBG22/
Valeria Nacheva Petrova (Валерия Начева Петрова, съпругата на Георги Петров)
Още един начин, по който можете да се включите “по места” в кампанията, е да организирате или посетите вече организирано събитие в подкрепа на кампанията за помощ на Бай Георги, благотворителните концерти за които ви уведомихме по-горе.
Да помогнем на бай Георги да се върне към живота – при хората, които го обичат и при неговата музика.
Знаем, че има много каузи, на които вероятно много от вас помагат.
Знаем и че всеки от нас носи кръста на емигрантството всеки дълъг ден.
Но ако всеки от нас замени едно от малките си личните си удоволствия за един ден и реши да купи надежда и да дари живот, вероятно ще успее.
Обръщаме се специално и към онези, които ценят българския фолклор като национално богатство. След тежката скорошна загуба на Кремена Станчева, нека не позволим, заради липса на пари, загубата и на още един от майсторите, които ще пренесат музиката ни във времето и след нас.
Молим тези, които имат съмнения за легитимността на кампанията или добросъвестността на организаторите, да НЕ даряват пари, за да спестят и малкото време на организаторите да достигнат до повече дарители.
Молим тези, които решат да дарят и искат да се запознаят с нас, да го направят – за нас ще бъде удоволствие и чест да ви познаваме и лично. На съобщението за дарението си в ПейПал можете да оставите и лично послание до Георги.
Съобщение до Бай Георги можете да оставите и в КОМЕНТАРИ под тази статия, което той очаква да прочете.
Благодарности от името на Бай Георги и семейството му!
Да бъдем човеци!
Със здраве!
Евгения Ангелова
ПОДКРЕПЯТ БАЙ ГЕОРГИ
Васил Бебелеков (Бебелека, гайдар от Родопите, живее в САЩ)
Мария Бебелекова (вокал, народна музика)
Гергана Мей (народни танци, Сиатъл)
Гергана Тончева (народна певица, Лос Анджелес)
Митко Тончев (музикант, народна музика, Лос Анджелес)
Антон Кирилов
Евгени Веселинов (гл.редактор www.bulgarica.com)
Повече информация: 
Евгения Ангелова, jena1da@yahoo.com, 1-702-374-3020
VIDEO – GEROGI PETROV, GUDULKA