Избори на 12 май

BG FLAG28 февруари 2013г. Президентът Росен Плевнелиев направи обръщение към народа и към Народното събрание по време на пленарното заседание и посочи датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори – 12 май.

„Не мога да допусна избори без необходимата готовност на ЦИК, не искам избори на Цветница и Великден, това са светли християнски празници, които не може да бъдат натоварени с политически страсти. Затова, изборите ще се проведат на 12 май. Първата възможна дата е тази”, каза Плевнелиев.

Следващата седмица, между сряда и петък, вероятно ще има яснота за служебното правителство.

В парламентът присъства и новоизбраният български Патриарх Неофит. Президентите Петър Стоянов и Георги Първанов също бяха в Народното събрание.

Както ви съобщихме по-рано от българите в чужбина няма да зависи каквото и да било за изборите, освен че и не бяха създадени каквито и да било по-добри условия за гласуване: Предсрочни избори и българите в чужбинаа

Той се обърна към политиците: „Днес България има исторически шанс да върне доверието. Поемете ясни ангажименти в предизборната кампания, дайте реални обещания и ги изпълнете. От това какви лица ще влязат в следващия парламент зависи дали очакванията на гражданите ще бъдат напразни. Нека се адаптираме към новата реалност. Нека новият парламент да е публичен и открит. Ако искаш да приемеш един закон – обоснови се публично, с обществено обсъждане”.

„Трябва морал, трябва и електронно правителство. Твърдо съм решен в моя мандат то да заработи ефективно. Електронното правителство ще даде възможност за електронно гласуване, тогава няма да има мъртви души в избирателните списъци”, заяви Плевнелиев.

Нашите сънародници искат да ги управляват почтени хора, да не ги крадат, да не ги лъжат и да живеят добре. Гражданите ни подадоха ръка, нека да я поемем.ората негодуват от липсата на справедливост и задкулисие. Проблемът на държавата не е причинен от улицата. Проблемът е от неизпълнените обещания на политиците. Проблемите няма да се решат днес и утре,” посочи той.

Парламентът обсъжда и Проект за решение за отправяне на покана за разширена мисия наблюдатели на ОССЕ и ПАСЕ на предстоящите парламентарни избори, както и Проект за решение за възлагане на министъра на външните работи да бъде отправена покана към международни организации и парламентарни асамблеи за изпращане на наблюдатели на предстоящите избори.

Депутатите разглеждат на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

3 comments for “Избори на 12 май

 1. Предизборна Пролет
  02/28/2013 at 16:54

  Пролет пука. Баба Марта се задава, кокиче плахо се подава.
  Във въздуха се носят миризми, наоколо партийната любов кръжи.
  Флирт. Едни след други се опипват, до Позитано се допитват.
  Те министрите да назначат, другарите в посолствата опоменат.

  Пролет пука. Кунава, лезбийка стара иска да направи тройка,
  с убавото Наде и с Капон, Костов хич не става за такъв купон.
  Порно искат те да хакнат, за избори око народно да изплакнат.
  Две брюнетки и блондинка, той помоли ги да им направи снимка.

  Пролет пука. И Станишев руска тройка иска, с мляко се наплиска.
  На спешно заседание покани Сидеров, Доган, той изпрати му Местан.
  Дружбата с Москва да заздравят той предложи посланника да доведат.
  Той обича да го яздят, с камшици да го бият и със Столична напият.

  Пролет пука. Берон, Сугарев, Филип, Софиянски, Луджев, Кошлука и сие,
  с белезници на ръце, чакат някой Буда от ДС-то да ги шляпа по дупето.
  На Бойко в болницата стероиди му приляха, че сесия със Симеон го чака.
  Желю вече се отказа, доза кока сипа, последната оргия едва не го съсипа.

 2. Ivan Velev
  03/01/2013 at 11:46

  I think Mr.Plevneliev /President/ is right.

 3. 03/04/2013 at 01:27

  Борисов уволни шеф от службите

  В петък, когато за малко бе в Министерския съвет премиерът в оставка Бойко Борисов е уволнил Петко Сертов, зам.-шеф на Центъра за превенция и противодействие на организираната престъпност (БОРКОР). съобщава в. „24 часа”.

  Заповедта за уволнението е подписана още в петък, когато след престоя си в болница Борисов се появи на заседанието на правителството в оставка. В нея липсват мотиви за решението на премиера в оставка.

  Петко Сертов е бивш директор на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) от времето на Станишев. Назначението му за зам.-шеф на БОРКОР на 17 февруари 2011 г. бе посрещнато като голяма изненада. Нов заместник на и.д. шефа на центъра Елеонора Николова не е назначен.