Американецът се отказа от България – Дянков подаде оставка

Съдбата на американския възпитаник Симеон Дянков е безмилостна - той получи новината за уволнението си, като вицепремиер и министър на финансите на България не къде и да е, а точно в САЩ, където в момента е на работно посещение и направи официално изявление чрез пресцентъра на финансовото министерство, като заяви че

Ако имаш две (к)ризи дай една на ближния си. Ако са керливи, дай ги всичките на народа. Ако са дарени, върни ги на дарителя, на когото си повярвал, и дим да те няма при неверниците. Съдбата на американския възпитаник Симеон Дянков е безмилостна – той получи новината за уволнението си, като вицепремиер и министър на финансите на България не къде и да е, а точно в САЩ, където в момента е на работно посещение и направи официално изявление чрез пресцентъра на финансовото министерство, като заяви че “още вчера е подал оставка”. Но не сьобщи дали ще си остане или завърне скоро във “втората си Родина”. Както и дали си тръгва с празни джобове от рандевуто в Първата си Родина. Не става ясно сделка ли е това Борисов-Дянков, за да си оправи, пардон да си вьзстанови старата работа в САЩ Симеон Дянков. Карикатура: Анатоли Янкулов

Най-американският представител в управлението на България – Симеон Дянков, вице-премиер и министър на финансите, бивш служител на Световната банка, съпруг на американка с две деца родени в Америка, 18 години прекарал в САЩ се отказа отново от България, като подаде оставка, след като му бе предложено да напусне от премиера Борисов днес

НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ СЦЕНАРИЙ: Дянков е в Америка в този момент точно заради това – да търси начин да се върне на работа в САЩ, като предварително му е бил даден шанс да се оправи от премиера Борисов, като му е казано, че си заминава

Комунизма ликува – демокрация през крив макарон – това позволи Бойко!

18 февруари 2013г. Най-американският представител в управлението на дьржавата България – Симеон Дянков, вице-премиер и министър на финансите, бивш служител на Световната банка, съпруг на американка с две деца родени в Америка, 18 години прекарал в САЩ се отказа отново от България, като подаде оставка, след като му бе предложено да напусне от премиера Борисов днес./Припомняме: Финансовият министър осигурен в САЩ/

Съдбата на американския възпитаник е безмилостна – той получи новината за уволнението си точно в САЩ, който в момента е тук на работно посещение и направи официално изявление чрез пресцентъра на финансовото министерство, като заяви че “още вчера е подал оставка”. Но не сьобщи дали ще си остане или завърне скоро във “втората си Родина”. Както и дали си тръгва с празни джобове от рандевуто в Първата си Родина.

НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ СЦЕНАРИЙ: Дянков е в Америка в този момент точно заради това – да търси начин да се върне на работа в САЩ, като предварително му е бил даден шанс да се оправи от премиера Борисов, като му е казано, че си заминава? Ако имаш две (к)ризи дай една на ближния си. Ако са керливи, дай ги всичките на народа. Ако са дарени, върни ги на дарителя, на когото си повярвал, и дим да те няма при “неверниците”. Цената на оцеляването и в най-дребната корпорация няма значение за оцеляващия – важно е кой плаща сметката и да си запазиш г**а! Резонният въпрос за един редови човек живеещ в САЩ е: какво спечели, или какво получи от твоята работа. Други го задават другояче – какво отнесе за себе си. 

Премиерът Бойко Борисов предложи днес Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, съобщиха от правителствената информационна служба. Преди повече от 2 г. Борисов заяви, че освобождаването на финансов министър е равносилно на падане на кабинета. На 22 октомври 2010 г. Премиерът бе попитан в парламента не трябва ли да отстрани Дянков заради несправяне с работата, Бойко Борисов отговори: “Оценките, които получава България от рейтинговите агенции, показват, че не се налага освобождаването на Симеон Дянков от поста. Освобождаването на един финансов министър е все едно да падне цяло правителство. Това е сигналът и към външните пазари и всички, които се занимават с финанси“.

Борисов предлага още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев – за министър на финансите и управление на средствата от ЕС. Премиерът предлага на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство.

Агенция Франс Прес в днешна кореспонденция отбелязва, че Дянков, който води политика на икономии, е бил един от най-непопулярните членове на правителството с одобрение от 11 процента. Постът на Дянков сега се поема от Томислав Дончев, който е малко по-популярен (18%), посочва Франс прес. По повод предложението Лиляна Павлова да заеме овакантения вицепремиерски пост на Дянков, агенцията посочва, че тя е най-популярният член на правителството и се ползва с 30% обществено доверие.Пет месеца преди парламентарните избори българският премиерът Борисов се ползва с подкрепата на 29% от избирателите, докато неговата партия ГЕРБ има едва 22% доверие, посочва Франс прес и допълва, че такъв е процентът на доверие и за главната опозиционна сила – БСП.

От агенция Ройтерс казват, че в България икономическата стабилност в последните години бе за сметка на жизнения стандарт и подчертават, че средната заплата в страната е 460 долара на месец. От Ройтерс отбелязват, че Дянков строго е контролирал разходите в най-бедната страна членка на ЕС и че е освободен от поста в момент, в който премиерът Борисов се опитва да спечели по-голяма подкрепа за себе си и за своята партия преди парламентарните избори през юли.

Картината на екипажа на българското правителство грозно заприлича на лазещи животни, които едно по едно напускат потъващия кораб преди да акостират на желания остров, който по програма е определен за 7 юли 2013г., когато са изборите за Парламент.

РЕЗУЛТАТ: Демократите бленуват, комунистите празнуват, а народа мизерува! Демокрация в България – що е то? Социализъм – на ви го! Какво още трябва да се случи за да не/по/вярвате бре хора?

Българският премиер Бойко Борисов освободи министъра на финансите Симеон Дянков веднага след протестите срещу високите сметки за тока, обхванали цялата страна, посочва Асошиейтед прес (АП) по повод на промените в кабинета, обявени от Борисов днес. /Припомняме: Революция в България – 5-ти ден масови протести заливат улиците/

АП отбелязва, че премиерът не е обяснил подробно мотивите за тези промени, които ще бъдат предложени за одобрението на парламента по-късно тази седмица, предаде БТА.

Политическата реакция за предотвратяване на още протести в България на кабинета на Бойко Борисов бе светкавична. днес стана известно, че министърът на земеделието Мирослав Найденов е обяви, че в 15.30 ч. б.вр. близо 1 млрд. лева ще бъдат преведени на земеделските производители, предаде БТА. След като седмици наред досегашният финансов министър Дянков обясняваше как средствата няма да се намерят преди март-април, в четвъртък премиерът Бойко Борисов в отсъствието на Дянков е разпоредил на зам. финансовия министър Владислав Горанов парите да се осигурят. Земеделският министър отказал да коментира дали Симеон Дянков е бил информиран за това, или е бил оставен в изолация. Става пределно ясно, че Борисов се уплаши да не дойдат тракторите и комбайните пред Народното събрание и през главата на Дянков обеща субсидиите на зърнопроизводителите. от които зависи хляба на народа, който като че ли само остана на масата след ценовия шок и измамите при електричеството.

РАЗНИ НАВЯТИ МИСЛИ – ГЕНЕРАЛ БЕЗ АРМИЯ

Дянков, като вицепремиер отговаряше за здравеопазването, министерствата на земеделието и храните, на икономиката, на околната среда и водите, на образованието. Както трябваше да контролира агенциите за приватизация и за ядрено регулиране. И разбира се да следи работата ДКВЕР. Реално във всичките тези неща е претърпян пълен провал. Дали уволнението се случва понеже Дянков е некадърник, което не е видно от внушителната му професионална автобиографията на отличен опитен професионалист, или че няма политика, за която е отговорно цялото правителство и премиерьт Бойко Борисов? Безспорно Дянков може би е добър и успешен финансист на международната сцена, но дали е вьъобще е възможно да бъде успешен финансов министър в България? След като народът вече е по улиците освирепял от мизерия и след като страната има повече от половин милионна армия от безработни. Хората са зле, даже много зле и щом това е така, следва че и Държавата е зле. Дали Дянков не бе пълно недоразумение от самото начало на мандата и бе загубено доста време? Дали България бе недоразумение за самият Дянков? А бре Симеоне, а бе ти луд ли си да се връщаш да опрвяш нещо, което никога не е било развалено – то просто си е така сглобено? На кого повярва Саймън Дейнков? Дали Дянков се доказа като принципен човек, а Борисов се подаде на натиска на популистите? Дянков, който не купуваще близалка на детето, ако нямаше пари за хляб? Кредита на доверие от Европейската общност и международните финансови институции към България значително се поккачи с Дянков, а сега ще пострада. Със сигурност следват допълнителни атаки от вън и от вътре по посока на премиера, затова че управлява “еднолично”. Кой ще бъде следваюият бушон в таблото на така натоваренета нажежена захранваща система, за да не изгори главният бушон?

Повече от ясно е, че Капитанът се опитва да спаси кораба и последен ще го напусне, като премахва непослушните юнги дошли от целия свят да се повозят. Но дали остана екипаж, дали има хора, които да се качат при Капитана на ошушкания кораб?

Генерал без армия!

Червената армия ликува и е на ход!

Народа да го духа, какато още при армията на Римската империя!

Всъщност цветът на цветната армия и шаренията на пагоните и лампазите на генерала са били винаги само за парадите, на които чинно ръкопляска безцветният народ!

6 comments for “Американецът се отказа от България – Дянков подаде оставка

 1. Todor Uzunov
  02/18/2013 at 19:49

  Greshno zaglavie na materiala.
  Diankov ne se otkaza, a go otkazaha, koeto sa dve razlichni neshta.

 2. 02/19/2013 at 05:18

  БЛАГОДАРНОСТ И ПЛЮНКИ

  Малко след като бе уволнен Дянков изпрати благодарствено писмо на премиера Борисов. „Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще”, обещава Дянков.

  Не закъсня и реакцията на политици и икономисти за оставката на финансовия министър.

  Подаването на оставката на финансовия министър Симеон Дянков е положителна промяна и сме доволни от случилото се. Това коментираха неофициално представители на ГЕРБ пред DarikFinance.bg. Те не пожелаха да уточнят конкретната причина за оставката на Дянков, но по думите им новината се приема спокойно и твърденията за оставка на правителството са пресилени.

  Депутатът от левицата Румен Овчаров определи уволнението на Дянков като изключително опасно, защото очевидно показва, че Бойко Борисов няма да се спре пред нищо, включително пред това да дестабилизира финансово държавата, само и само да се спаси и остане на власт.

  Позицията на Движението за права и свободи е, че трябва да има оставка на целия кабинет на Бойко Борисов и консултации при президента, за да приеме той функциите си за назначаване на служебен кабинет и предсрочни избори през април тази година. Позицията сподели пред Дарик народният представител от партията Йордан Цонев. Той определи Дянков като “бушон” в инсталацията на кабинета “Борисов” и допълни, че хората, които протестират, искат правителството да подаде оставка.

  Според съпредседеталя на Синята коалиция Мартин Димитров смяната на един министър е по-скоро кризисен пиар, който не дава отговор на един проблем, а като цяло това не би довело до нищо добро. Другият съпредседател на синьото обединение Иван Костов определи хода със смяната на Дянков като „паническо жертвоприношение”. Костов и Димитров настояха министър-председателят да подаде оставка и да бъде сформирано експертно правителство.

  „Атака” поиска оставката на правителство и предложи протестиращите да се включат в съставянето на експертен кабинет. Националистите внасят в парламента уведомление, че започват подписка с искане за провеждане на референдум.

  Даниел Вълчев от “България на гражданите” и бивш министър на образованието смята, че с оставката на финансовия министър Симеон Дянков нищо значително не се е случило. Според него ако има предсрочни избори, то това означава, че управляващата партия се е провалила, а това не е добро за една страна.

  Като „много смущаваща” определи новината за оставката на Симеон Дянков заместник-министърът на финансите в правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев Любомир Дацов от НДСВ. Според него грешка на Дянков е това, че не е взиман постепенно дълг, който да позволи да бъдат изплатени натрупалите сега плащания към зърнопроизводителите.

  Дългосрочно това, което финансовият министър Симеон Дянков е сбъркал, е, че е забавил мерките за свиване на дефицита, коментира пред Дарик Лъчезар Богданов от “Индъстри уоч”.

  Симеон Дянков е изкупителна жертва, смята икономистът Владимир Каролев. Той е категоричен, че икономисти са критикували досегашния финансов министър. Каролев припомни, че Дянков не е успял да стартира истинска пенсионна реформа. Критика на икономиста към Симеон Дянков е, че въпреки предизборното обещание на ГЕРБ, че няма да увеличават данъците, те са се съгласили на „натиска на синдикати и популисти” и са увеличили осигуровките, въвели са нов данък върху лихвите по депозити, не са намалили почти никакви регулации за бизнеса, а по думите на Каролев много бизнеси се оплакват от политически натиск и корупция от страна на герберски структури. Проблемът у нас не е в цените на тока, а в това, че през последните три години и половина са загубени 400 000 работни места, каза Каролев. Според него призивите за национализация на ЕРП-тата на фона на протестите срещу високите сметки за ток са пълен абсурд.

 3. 02/19/2013 at 05:20

  ГЕРБ даде препоръки на депутатите как да говорят за промените в кабинета и протестите

  Пресцентърът на ГЕРБ даде препоръки на народните си представители как да коментират персоналните промени в кабинета на премиера Борисов и протестите срещу монополите.

  Ето и самите тези, които публикуваме от БГНЕС без редакторска намеса:

  „- Право на премиера Бойко Борисов е да прави персонални и структурни промени в състава на Министерския съвет. Той е човекът, който решева с кого да работи. Вече разбрахте, че след подадената оставка от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, премиерът Борисов предлага на Народното събрание за финансов министър и министър по еврофондовете Томислав Дончев, а за вицепремиер регионалният министър Лиляна Павлова.

  – ПГ на ПП ГЕРБ ще приеме и двете предложенията на премиера Борисов. Ние ще подкрепим номинацията на Томислав Дончев за финансов министър, защото в момента сме убедени, че най-важната задача пред България е да усвоява най-ефективно и бързо средствата от европейските фондове. Само по този начин българската икономика може да бъде модернизирана и да се развият всички нейни сфери, което ще доведе до нови работни места, повишение на доходите на хората.

  – ПГ на ПП ГЕРБ ще подкрепи и предложението регионалният министър Лиляна Павлова да поеме вицепремиерския пост. За никого в България не е тайна, че Павлова е един от най-добрите министри, с много добри резултати в работата си. Убедени сме, че от поста на вицепремиер тя ще има всички механизми още по-скоростно да реализира инфраструктурните проекти, които са приоритет на правителството на ГЕРБ.

  – Не очаквайте сега да чуете от нас обвинения за Симеон Дянков. Ние му благодарим за перфектната работа, защото Дянков направи изключително много неща за стабилизирането на България в годините на кризата, поддържаше фискалната стабилност на държавата и подреди България сред отличниците в ЕС. Благодарим на Симеон Дянков за всички усилия, които положи за изграждането на днешния образ на България в Европа и света.

  – По повод оставката на г-н Дянков, разбрахме, че от известно време той е обмислял идеята да се оттегли от поста си на финансов министър. Освен това още в петък се заговори за оставката на Дянков точно от ваши колеги журналисти заради създалото се напрежение около изплащането на субсидиите на зърнопроизводителите.

  – По повод протестите срещу високите сметки за ток: искаме да уверим всички, че ние също получаваме и плащаме високи сметки. За това ние разбираме протестите на хората и ги приемаме като справедливи. Но искаме категорично да заявим, че не подкрепяме популистките призиви за национализиране на ЕРП-тата. Защото подобни сигнали биха оказали пагубно влияние върху чуждестранните инвеститори. Подобни призиви за национализация могат да се окажат пагубни за българската икономика.

  – Проблемът не може да бъде решен, както предлагат от БСП да си сложим розовите очила и да национализираме дружествата. Правителството и ПГ на ГЕРБ вече предложиха спешни мерки за контролиране на ценообразуването на тока. Още в петък внесохме предложения за промени в Закона за енергетиката, според които целият състав и председателят на ДКЕВР да се избират от 2/3 квалифицирано мнозинство от Народното събрание. Освен това високите сметки и ценообразуването вече са проверяват от всички възможни органи – Прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекция, ДКЕВР, Сметната палата”, гласят тезите.

 4. 02/19/2013 at 05:30

  Ендшпилът на Борисов
  Правителството е в кома
  /в-к Капитал/
  18 февруари 2013

  Премиерът Бойко Борисов направи най-голямото досега жертвоприношение в името на оцеляването на кабинета си до изборите. Около пет месеца преди вота, от поста му бе освободен министърът на финансите Симеон Дянков. Официално Дянков е подал оставка, като мотивите за нея са лични, но неофициално има няколко непосредствени причини и още поне толкова не директно свързани с него.

  Симеон Дянков натрупа серия от конфликти с много хора в правителството, но Борисов винаги е седял зад него. Преди време той дори заяви, че оставка на Дянков би означавала оставка на кабинета. Ето защо, поредното внезапно решение на премиера, взето изненадващо дори за собствената му партия, ще има разтърсващи ефекти.

  Най-непосредственото от тях ще е финансово. Източници на “Капитал” коментираха, че в понеделник сутринта, очакванията на пазара са били новите ДЦК да се пласират при доходност (съотношение между фиксираната им лихва и цената им) 0.6-0.75%. След новината за оставката на финансовия министър, настроенията са това да се случи вече при почти двойни нива на доходност 1-1.5%. Това означава двойно повече разходи за държавата. Дянков освен това бе разглеждан като стожер на финансовата дисциплина в държавата и е особено важно за кабинета този имидж да не бъде загубен. Това обаче няма как да стане, докато по улиците хората протестират, а Борисов иска да уталожи обществения гняв. Ето защо новият финансов министър Томислав Дончев ще бъде по-скоро принуден да се съобразява с тази ситуация. Това ще го постави в незавидното положение да кърпи дупки до края на мандата от една страна, а от друга – да носи под мишница преговорите за новия програмен период 2014-2020 г.

  Отстраняването на Дянков създава притеснения и в друга посока. Вицепремиерът, който пряко отговаряше за икономическите ресори в правителството, беше до голяма степен външна на ГЕРБ фигура. Това, в съчетание с голямото доверие, което имаше от страна на премиера, му позволяваше да предотвратява опасните популистки забежки на правителството. Следващите няколко месеца обаче са особено рискови за подобна политика. Приближаващите избори правят всяко правителство склонно да търси лесни решения на сериозни проблеми, които носят краткосрочни ползи, но като цяло са опасни. Ситуацията в момента е още по-взривоопасна заради огромното напрежение и недоволство в хората от ниските доходи и липсата на перспектива. Протестите от последните дни бяха заради сметките за тока, но дори и цената му да бъде намалена двойно, това едва ли ще реши по-големия проблем. Неприятното съчетание от предизборна ситуация, повишено напрежение и оттеглянето на министъра, който беше основната спирачка пред популизма, създава големи притеснения.

  Вторият ефект ще е политически. Дори да не е планирана като отговор на протестите от уикенда, оставката на Дянков идва в най-удобния момент да изглежда такава. Иван Костов нарече случилото се “паническо жертвоприношение”, а Сергей Станишев смени посланието си в рамките само на ден и призова за предсрочни избори. “Никой не вярва, че Дянков е злият гений на това правителство. Той е винтче в машина на друга политическа воля”, коментира социологът Живко Георгиев. Дори ходът да е планиран за подобна ситуация, според него изглежда панически, а “в политиката е много по-важно как изглеждат нещата, а не какви са”.

  С други думи, в последните дни Борисов изглежда отстрани като политик, който изпуска ситуацията от контрол, при това за първи път така мащабно и на няколко фронта. “Предсрочните избори означават тотална политическа катастрофа за управляващите. Това, което Бойко Борисов прави в момента е опит да избегне тази тотална политическа катастрофа”, коментира политологът Румяна Коларова. “Той се опитва да замрази положението в управлението и да изчака дали ще се стигне до някакъв обещствен спад на протестите. В момента това управленско решение е като изкуствена кома.”

 5. 02/19/2013 at 16:30

  Евронюз: Уволнението на Дянков не помогна

  Уволнението на българския финансов министър Симеон Дянков не помогна много за успокояването на обществения гняв заради сметките за ток, съобщава Евронюз.

  Нови демонстрации бяха организирани вчера след уикенд на протести в 20 града, смятани за най-големите спонтанни протести от падането на комунизма, съобщава информационният канал на своя сайт. Преди изборите това лято подкрепата за дясноцентристкото правителство намаля драматично, отбелязва телевизията.

  Тя цитира аналитика Харалан Александров, според когото премиерът Бойко Борисов, който се бори за втори мандат, явно е разтревожен от нарастването на обществения гняв.

  “Протестите показаха, че хората вече не се страхуват от всеобхватната власт на държавата. Така че те излизат на улиците, ако не са доволни и, нека си го кажем, няма от какво да са доволни в момента. Междувременно правителството няма много пространство за маневри, за да си върне подкрепата им”, посочва Александров.

  Със средна заплата от около 400 евро на месец много българи смятат, че сметките за ток, получени миналия месец, са последната капка, която преля чашата на търпението им. Спрямо миналата година средните сметки са се увеличили с между 50% и 100%, отбелязва Евронюз.

 6. 02/19/2013 at 16:32

  Симеон Дянков е избягал от страната и това е „пълно безумие” и прецедент в българската история. „Човек, управлявал 100 млрд. лв. в хазната, си вдигна чукалата и я напусна. Не знам дали някой му е поискал оставката или той предварително е решил да напусне. Между другото винаги съм твърдял, че в момента, в който издъни бюджета, Дянков ще напусне”

  Масовото недоволство на хората в България е провокирано от наглата политика на ГЕРБ и несправянето с кризата, а ЕРП-тата и сметките са само повод, каза в „Кой говори” по Дарик социологът Живко Георгиев. Най-късно до края на седмицата правителството на ГЕРБ ще си отиде, категоричен е социологът Цветозар Томов. Според него улицата ще роди своите нови политически водачи, като единственият бушон, който може да изгори в момента, е Бойко Борисов.

  „Когато не правиш промени и не атакуваш проблемите, се задават вихрушки над главата ти. Това сме го виждали много пъти. Колкото и да искаш да правиш промени в деня на протеста, факт е, че и законите те ограничават. Ти не можеш от днес за утре да намалиш цената на тока двойно и да направиш някаква реформа”, каза Петър Ганев от Института за пазарна икономика. По думите му, когато не се атакуват структурните проблеми, каквито има и в образованието, и в здравеопазването, и в пенсионната система, и в енергетиката, бумерангът се връща.

  Социологът Цветозар Томов е категоричен, че ЕРП-тата са само повод, а при исканията на улицата ще има ескалация и в един момент тя ще мине разумни граници. Това е проблемът, категоричен е Томов. „Че трябва да прекратим този тип олигархично политическо управление на страната, това е съвсем друг проблем. Несъмнено най-важният. Но за да бъде той решен, ситуацията трябва да се отпуши. Изобщо не могат да го схванат. Аз съм сигурен, че до края на седмицата правителството ще си отиде. Политиците трябва да проявят здрав разум, иначе всички вкупом ще станат излишни и улицата ще роди своите нови политически водачи”, коментира Томов. По думите му в момента, в който нещата са стигнали дотук, няма връщане назад. „Единственият бушон, който може да изгори, е Бойко Борисов и е крайно време да го направи, ще пропусне и той момента”, каза още Томов.

  Живко Георгиев посочи, че когато огромни социални слоеве са притиснати към дъното, те се превръщат в експлозив. “ЕРП-тата и сметките са само повод. Несправянето с кризата, крайно наглата политика и поведение на ГЕРБ провокираха тези масови недоволства. Вече не бих се изненадал, ако радикализмът подмени цялата политическа система, ако се превърне изцяло в антисистемен и ако политическата зима прерасне в арабска пролет или някакъв неин еквивалент”, каза още социологът.

  Според Цветозар Томов вицепремиерът Симеон Дянков е избягал от страната и определи това като „пълно безумие” и прецедент в българската история. „Човек, управлявал 100 млрд. лв. в хазната, си вдигна чукалата и я напусна. Не знам дали някой му е поискал оставката или той предварително е решил да напусне. Между другото винаги съм твърдял, че в момента, в който издъни бюджета, Дянков ще напусне”, каза още Томов.