Изповед на един истински българин – кмет на село Катунци /ВИДЕО/

Един кавал оркестър не прави! Фанфари трябва, но те са собственост на държавата! Карикатура: Анатоли Станкулов

Един кавал оркестър не прави! Фанфари трябва, но те са собственост на държавата! Карикатура: Анатоли Станкулов

Един обикновен селски кмет, един обикновен човек, един истински Българин, едно голямо сърце и една наранена душа … з а България и чужбина, с пожелание за българските емигранти … за съжаление един кавал оркестър не прави … но е хубаво да се чуе и види …

Днес, също като Бевърли Хилс, една сграда в Катунци, съвместява кметство, полицейски участък и пожарна

“Имаме малка държава, ама прекрасна държава …”

“Какъв Евросъюз бе? Те там не могат да направят това сладко, те са правили навремето …”

“Ако искат да ни унищожат като държава … нас турците не си ни унищожили 500 години … ние ке им турим чепарагата, не они на нас!”

“Къде има там чешмичка да пийнеш водичка …”

“Какви са тея простащини аз не мога да разбера! Нека те се съобразяват с нашият живот …”

“Може ли да има още такива идиоти в тая държава?”

“На всички емигранти стискам ви палци приятели! Белким поне нещо се дръпне в тая държава и да се приберете насам! Там че ви е само таксерато! Дано да се оправим!

ГЕОРГИ КОЦЕВ – тогава в началото на 2011 г. кмет на с. Катунци в държавнически размисъл относно интеграцията и оправянето, излъчено преди време в предаването “Панорама” по БНТ. През есента на същата година Георги Коцев бе кандидат за трети мандат на най-голямото село в община Сандански Катунци, но изгуби балотажа с кандидата на ГЕРБ Стоян Танушев. След като загуби вота за Катунци, Георги Коцев бе назначен като кметски наместник на други две села в района Черешница и Ковачево, лично от кмета на Сандански Андон Тотев.

Заведението на бившия кмет на Катунци бе запалено на 6 август 2012г. Нямаше жертви и пострадали, а само материални щети. Пред Дарик Радио Коцев заяви тогава, че е бил многократно заплашван за това, че се движи в обкръжението на кмета на Сандански. Бившият кмет Катунци, увери пред Дарик, че не е притеснен от случилото се. „Нас полицията ни пази”, така иронично коментира Георги Коцев ситуацията, цитирайки заглавието на специалната нова песен за МВР. По думите му бедният народ се командва много лесно: „Те затова ни държат да сме най-бедни в Европа. Кога ще купиш датчанина с 5 евро? По-добре беден народ и да го командваш както си искаш, да се правиш на велик. Те се опитват да насаждат огромен страх! … Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света, където мафията си има държава,” каза още Коцев.

ГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА ИЗПОВЕД:

Катунци – България

Село Катунци се намира в Санданско-Петричката котловина в югозападното подножие на Пирин планина. През землището на Катунци тече река Пиринска Бистрица. Около селото има лечебни минерални извори.

Село Катунци е селище с богато историческо минало. В землището на селото са открити археологически останки от различни епохи и цивилизации. През 1916 г. при направата на мост на река Пиринска Бистрица при селото са разкрити основите на раннохристиянска църква, от 5 – 6 век, чийто под е бил покрит с мозайка с геометрични мотиви.

Данните за възникването на селото са оскъдни. Първите писмени сведения датират от 1220 г., когато селището се споменава под името Катуница. В тази година владетелят на Мелник – деспот Алексий Слав издава грамота, с която задължава жителите на селото да работят и плащат данък на построения от него манастир „Света Богородица Спилеотиса“.

През 19 век Катунци е малко село, числящо се към Демирхисарска кааза. Близо до Катунци е било селището Опалник, днес махала на селото. В “Етнография на вилаетите Адрианопол, Монастир и Салоника”, издадена в Константинопол в 1878 година и отразяваща статистиката на мъжкото население от 1873 година, Катуница (Katounitsa) е посочено като село със 65 домакинства със 100 жители мюсюлмани и 80 жители българи, а Обалник (Obalnik) като село с 16 домакинства и 10 жители мюсюлмани и 35 българи.

В 1913 година Катунци е опожарено и престава да съществува до 1922 година, когато е заселено отново от българи-бежанци от Егейска Македония. Катунци става пазарен център на селскотопански стоки и добитък, а центърът е осеян с дюкяни, част от притежателите на които не живеят в селото.

През 1931 година се открива и училище в къщата на Стефан Кацаров.

През 2007г. са преброени 1527 жители на село Катуница.

Днес, също като Бевърли Хилс, една сграда в Катунци, съвместява кметство, полицейски участък и пожарна.

2 comments for “Изповед на един истински българин – кмет на село Катунци /ВИДЕО/