България – бий круша за да слуша

Престижната Западна аристокрация се редеше около масата България претрупана с апетитни наши ястия, сервирани от нашенски бакшиш-полит-трегери, гледаше бокс и слушаше класическа музика. Да Винчи спокойно рисуваще Мадоната, заедно с нея сладко опитваха добре приготвени български манджи от добре очуканите български домакини. И така до ден днешен ... Карикатура: Анатоли Станкулов

Престижната Западна аристокрация се редеше около масата България претрупана с апетитни наши ястия, сервирани от нашенски бакшиш-полит-трегери, гледаше бокс и слушаше класическа музика. Да Винчи спокойно рисуваще Мадоната, заедно с нея сладко опитваха добре приготвени български манджи от добре очуканите български домакини. И така до ден днешен … Карикатура: Анатоли Станкулов

УМОРЕНИ АНАЛИЗИ АНАЛНОЛИТИЧНИ

Развлекателната история понякога почти не е истина

28 януари 2013г. България се е превърнала е боксова круша за ударите на “големите” на световният ринг на интересите. Така както е било – най-вече в съвременната история, е сега, и се очертава да бъде и за в бъдеще. Ударите отнасят така както всички български граждани в собствената си Родина, така и тези в чужбина. Особено след “демократичните” промени на Световното общество, и особено неговата “високо морална законова” част в Европа. Ударите се подпомагат и от вещи помощници в България, като последният нокдаун беше класика – Референдум! Попитаха народа като похарчиха 20 милиона, за да доставят удоволствие и сигурност в прозрачността на “светлото” бъдеще на България, на външните професионални боксови агенти и за собствените си аранжименти: България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”. Получава се така, че да биеш самият себе си, превръщаш се в боксова круша.

Следващият двубой е на местния Роден ринг:  Избори на 7 юли 2013, когато българите в чужбина остават пак без глас.

Морно умо-рени се опитваме аналолитични да анализираме аналогично анализи.

200 години Византия се “грижеше” за нас и ни онодваха прилично.

“Забравиха” ни цели 500 години роби на турците, а Те се развиваха във всяко отношение, а българската круша й окапаха и листата под ударите на “боксьорите с чалми”. По-късно пък станахме Тяхната предпазна “жива стена” за нахлуването на мюсюлманството в Европа и по Света, та и до сега.

Престижната Западна аристокрация се редеше около масата България претрупана с апетитни наши ястия, сервирани от нашенски бакшиш-полит-трегери, гледаше бокс и слушаше класическа музика. Да Винчи спокойно рисуваще Мадоната, заедно с нея сладко опитваха добре приготвени български манджи от добре очуканите български домакини. И така до ден днешен …

Изморихме се … умо-рени …

Продадоха ни на “боксьорите в червено” – руснаците след 2-та св. война, за да ни нарекат след това техни съюзници, дори част от тях, и врагове на световната демокрация, направиха си печелившата формула за “студената война” и ни преместиха от лоното на “кралските династии” в това на “червените партизански династии”, като ни закопаха под ринга на реалната световна междунационална конкуренция. Заличиха ни като нация, поне за Тях – просто е така.

Изморени сме … повече умо-рени … почти умо-побъркани

Сега пък след като България вече е във формат, който Те искат, вече демократично-законно призната и парламентарна, НАТО-вска с местни военни бази и жертви по Арабските пустини напоени с петрол и кръв, Евро-съюзническа с квалифицирана евтина работна ръка и усърдни работари, финансово дисциплинирана-недължаща и нямаща нужда от заеми със силно отворени очи вече, без-терористична и дори с атаки на нейна теритроия, тя пак остава в основни забранителни зони на Великите сили от Европа и “зад Океана”. Дори и най-младите българи – студентите, са от най-умните в учебните заведения на Великата Демокрация, в която лесно се открива законовата миризма на пушек от марихуана, дулата на раздаденото оръжие и пресното мастило от напечатаните банкноти. А те – нашите млади умове, горките, са със запушени носове от непознатия сив полъх, но да не се забравя – вече и с отворени очи.

Подигравката се превърна вече в гавра с търпението и чистотата на българския гражданин. А какво иска той – това, което му се полага по международните закони и това, което е заслужил със своята преданост. Явно да си лоялен въобще не е на мода във Висшето общество, което по стара своя традиция танцува с маски на паркета, който само е редило. Демагогията на Тези които освен, че искат, то и получават, може спокойно да бъде открита и в ежедневието и на тяхното собствено общество и бизнес. Може би това е причината – Те не могат да бъдат други, защото така са родени и отраснали – въздържани и възпитани, но елит.

Изморени … умо-рени … умо-полирани … приятно смачкани …

Отделен въпрос е как и на каква цена българските политици допускат години наред някой да се гаври със собствените им сънародници и техни “хранилки”-данъкоплатци, пардон гласоподаватели. Сигурно е висока, извинете достатъчна, или пък недостатъчна за всеки следващ.

Стига народна  поезия, че ще ме наречете “комунист”. Нека по-добре да видим демократичните факти.

Години наред държавните администрации на САЩ (и самите президенти) и страните от ЕС (и самият той), особено Великобритания и Холандия, дипломатично, но и рязко режат и ограничават права на българските граждани, въпреки уставното държание на нашего брата. Само ще припомним най-видимото – наличието на американски визи и забраните за българи в ЕС. И то какви права – да се движиш свободно по Света и да работиш законно, за да съществуваш и оцелееш, да Им плащаш данъци и да им носиш умствен потенциал.

Умо-рен умо-донор … умо-замъглен умо-несретник, пардон лузър

Ще кажете защо пък и боксова круша? Ами защото ни слагат между ударите на други спорещи световни съзтезатели с добре известни световни резултати. И не само, Те държат ние да бъдем круша и да не пъшкаме, а да съдействаме за ударите на всички нива.

Обвиняват българите емигрирали в чужбина, че се криели. А защо не ги попитате защо не се показват?

Умо-рени … умо-затворени …

Хайде сега да поиграем на старата българска игра “Круша крий”.

И да предложим на българските политици да се включат, защото те са единствените, които могат да отрежат въжето на което Световните арбитри са закачили “българската круша”.

Бий круша – за да слуша!

Крушите не се умо-ряват, а леко се скапват, докато не окапат!

Както окапа и поредната демократична круша, наречена референдум!

Нашето предложение за понографска снимка: Групов секс – голи круши си раменят дръжките, а край тях сочни лъскави праскови си скубат мъхчето! Червеи с цилиндри и разкопчани дукяни облизвайки се гледат голи плодове с каскети! Въздухът е пълен с приятен сладък аромат на загниващи плодове, който вдига на едни адреналина и шапките, а на други най-после козирките и апетита за нещо в чинията.

ПРИПОМНЯМЕ:

Конгресът на САЩ гласува резолюция за атентата в България: В резолюцията, в която основно се разглежда статута на ливанската групировка Хизбула, като терористична организация още от 1995г., се съдържа и призив към американското правителство, НАТО и ЕС да помогнат на българското правителство да защити „територията и гражданите си от терористичната заплаха” и изисква от президента Барак Обама да осигури на българското правителство „необходимата дипломатическа, разузнавателна и правна помощ” при разследването на атентата в Бургас.

Великобритания дескриминира българските студенти – Лондон удължи трудовите ограничения до януари 2014 г. за България и Румъния, които са в “ТОП 10″ на страните, чиито студенти (4615 българчета за 2011) искат да завършат висшето си във Великобритания, и които са членове на Европейския съюз от 2007 г. и по законите на ЕС автоматично на гражданите им се позволява да работят в държавите от блока, без разрешително – “Ние не искаме от Англия да ни дава пари, а само да ни осигури право да работим, защото искаме да се образоваме”

България – стабилна, по-евтина и най-бедна… Остров на абсолютната стабилност … под който дебне недоволство13 поредни 3-месечия (3 години и 3 месеца) на икономически растеж … С един от най-ниските бюджетни дефицити и държавни дългове в ЕС,България е една от само 3 страни, които покриват изцяло Маастрихтските критерии за членство в еврозоната“ България остава най-бедната страна в ЕС с най-ниска средна заплат … Инвеститорите са привлечени в Бьлгария от най-ниските разходи за труд

Обама определи България като “изключителен съюзник” на САЩ и лидер на Балканите:Пак се разминахме с премехване на Американските Визи, въпреки че Премиерът Борисов постави въпросът пред Президента на САЩ. Най-важната тема за обикновенните българи, и най-вече за тези над 300,000 живущи в САЩ, които имат “наказани” близки в България, които всички заедно са “изключителни съюзници на САЩ” и добросъвестни данъкоплатци и гласуващи. Доверието и уважението не се базират само, на изказани светли думи в лъскава атмосфера, на добре заредени пушки и празни кризисни хладилници, а на конкретни действия, които даже са право по международни договорки!

Референдумът в САЩ увисна – в България невалиден:за пореден се оказа, че народа не решава, както винаги и беше много добре ясно, а служителите с държавни заплати в страната и чужбина, както и техните приближени,които му прибират и увеличават данъците и такси, осбено най-висшите – депутатите, ще решаткой ще лапа от апетитната енергетична баница със сочна ядрена плънка в Белене. И за която и да е баница и банички, които се приготвят и добре затоплят. Даже всеки ще има възможност да си плаща редовно в процеса на точене на кори и зъби.

ОЩЕ: България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”).

9 comments for “България – бий круша за да слуша

 1. 02/03/2013 at 20:58

  Как третират румънци и българи във Великобритания
  Когато не те искат в собствения ти дом, как да те искат в чуждия!

  Димитър Атанасов @.blog.bg

  Репортаж на BBC показва, че макар двете страни да са членки на ЕС, работещите от Румъния и България са зле платени и експлоатирани от работодателите.
  След два дни работа румънката получила 33 лири, което е три пъти по-малко от минималното заплащане в страната.

  След като поискала обяснение от агенцията за намиране на работа, й било казано: “Вие румънците и българите създавате много проблеми и трябва да разберете какъв е статутът ви в тази държава”…

  Когато собственото ти държавно управление се отнася към теб като добитък на заколение, не можеш да очакваш други да те уважават повече от него. Бившите комунистически държави са изпаднали в политически, икономическа и културен колапс, гарниран с убийствена престъпност и корупция поради очевадния факт, че у тях липсва истинско държавническо поведение, унищожено от фаталния им допир с руската лудост, наречена “комунизъм”.

  Комунизъм, който лиши милиони хора от чувството им за отговорност и себеуважение.

  Ето, за това старите европейски държави, успели да се противопоставят на отровното жило на комунизма, не ни обичат и не ни уважават. Те априори ни приемат за безмозъчни и “втора ръка” хора, виждайки във всеки от нас частица от комунизма.

  Разбира се, това тяхно възприемане на народите от бившите комунистически държави също избива в комплекси и без да се осъзнаят, изпадат в още по-лоша позиция на възприятията – този път от отсрещната страна.

  Това доказва само едно – Европа никога няма да може да постигне този вид обединение, подобно на американските щати, защото не е историческо, а механично и чисто популистко, обслужващо точно определени интереси.

  А за уточнение трябва да се каже, че голяма част от тези интереси се намират именно в САЩ. Явно, повече от десетилетие американската свръх държава отслабва, смачквана от собствената си територия и експанзионистическа политика, засягаща всяка земна точка. Едни слаби американски щати никога няма да допуснат една силна и обединена Европа. Ако трябва, ще я запалят в огньовите на войната.

  А това, че не ни приемат в Европа, не е новина. Даже не е и страшно. Страшното е, че ние, българите, се чувстваме чуждоземци в собствената си държава. Че собственото ни управление не ни иска, считайки ни за хора от лошия матр’ял. Жалкото е, че лично това го каза министър-председателят ни.
  Е, когато не те искат в собствения ти дом, как да те искат в чуждия!

 2. 02/03/2013 at 21:34

  “Вашингтон пост”: Британски таблоиди всяват паника за българо-румънско “наводнение”

  „Файненшъл Таймс”: „както нашите приятели поляците разбраха, британците могат да толерират всичко освен трудолюбиви хора, които идват, за да вършат нископлатената работа, която ние не искаме”

  Всички британски таблоиди се заеха да всяват паника – хиляди румънци и българи (джебчии! измамници! апаши!) ще наводнят Великобритания, след като трудовите ограничения за двете страни отпаднат през следващата година. Уморени от стереотипи, някои отвръщат на удара, коментира вестник „Вашингтон пост”, цитиран от Би Ти Ви.

  Румънски вестник пък пусна реклами с въпрос защо някой ще иска да ходи на остров с лошо време и още по-лоша храна, когато може да си остане у дома, където „половината жени изглеждат като Кейт Мидълтън, а останалата половина като сестра й”.

  Българите и румънците се приемат като трудолюбиви, квалифицирани работници с отличен английски език, които вече са допринесли с нещо за британската икономика. Те смятат, че твърденията, че ще изстискат системата за социално подпомагане след отпадането на ограниченията, са и преувеличени, и обидни, пише вестникът.

  „Аз съм европейски гражданин като хилядите ми сънародници тук и не разбирам защо сме дискриминирани по този начин. Може би работя по-усилено от всеки поданик на Нейно Величество и допринасям за икономиката на Великобритания с данъците и вноските по социалната ми осигуровка”, казва строителният работник Димитър Димитров.

  Статистиката показва, че почти 1 милион души от Източна Европа са дошли във Великобритания през последното десетилетие. България и Румъния са най-бедните страни в ЕС, отбелязва „Вашингтон пост”.

  Румънците осъзнават, че техни сънародници, занимаващи се със скиминг, просия и джебчийство, са допринесли за лошата им репутация. Но те все пак настояват, че мнозинството румънци спазват законите и плащат данъците и таксите си редовно.

  Робърт Шримсли от „Файненшъл Таймс” язвително отбелязва, че „както нашите приятели поляците разбраха, британците могат да толерират всичко освен трудолюбиви хора, които идват, за да вършат нископлатената работа, която ние не искаме”.

  Кметът на Лондон Борис Джонсън стана поредният политик, изразил загриженост от възможния българо-румънски имигрантски поток към Великобритания през 2014 година, съобщават медиите на Острова.

  Джонсън призова правителството на премиера Дейвид Камерън да обмисли нови мерки, с които да ограничава броя на имигрантите.

  Джонсън прогнозира “значителни проблеми” за столицата.

  Според него е важно “да се разгледа въздействието от присъединяването на Румъния и България”.

  “Ще подкрепяме имиграцията на талантливи хора. Но съм разтревожен, че ако не бъде контролирана правилно, тази на българи и румънци ще доведе до повишаване на броя на безсънните нощи, които имахме при предходното присъединяване”, коментира кметът на Лондон.
  “Скоро тези ще са в твоя град, близо до теб!”. С това предупреждение излизат британци, предизвикани от показния опит за убийство на Златко Баретата пред Съдебната палата в София.

  42 коментара до момента своеобразно повтарят или отклоняват горното съобщение. А статията за Баретата на британското онлайн издание на “Дейли Мейл” е озаглавена „Застрелян на стъпалата на съда: Драматични снимки показват последствията от неуспешно покушение на българския престъпен бос Баретата”.

  Джийн от Лийдс: “Всичко това скоро ще дойде и в Обединеното кралство. Тези хора имат друг код на живот.”

  Дейвид от Лууз очевидно се обръща плановете на правителството да представя Великобритания пред българи и румънци като студено и неприятно място и така да ги обезкуражава, с думите: “Идвайте в Англия, пичове! Не е толкова студено!”

  Други коментатори не са толкова наплашени от идващите българи, а от друга страна не са и толкова безкритични към собствената си страна.

  Лана от Лондон пише: “Да, тези неща се случват само в България. А тук какво? А, да, у нас деца убиват други деца. Кое е по-лошото?”.

  Друга лондончанка: “О, моля ви, тези неща се случват много по-често в Кралството, отколкото в България. Затова и са такива новините по българските медии. Защото не се случват често. Престъпността е по-висока във Великобритания, Полша, Латвия, отколкото в България. Не казвам, че е сигурна страна, а че е като всички други.”

  Заплахата от потенциална бежанска вълна от България бе раздута най-вече от Партията на независимостта на Найджъл Фараж. Най-големият й електорат са хора, които са несигурни, каза Анна Димитрова по бТВ, българската студентка на Острова. Лошо отношение към българите демонстрират британците с ниско образование, които имат по-малко шансове да си наберят добра работа. От тях можело да дойде и агресията. По думите й засега става дума само за медийна истерия, която обаче след време „може да има грозни физически измерения”.

  Евроскептицизмът, изповядван от партията на Найджъл Фараж, крадял гласове от консерваторите, добавят студентите.

  “Имам усещането, че се случва нещо неправилно и безпрецедентно в нашата история. Толерантността на Обединеното кралство е прескочила прага на търпимост”. Това заяви лидерът на евроскептичната Партия на независимостта на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж, който от няколко седмици говори за опасността българи и румънци да залеят пазара на труда във Великобритания, който ще бъде отворен за тях от 2014 г.

  В интервю за ТВ7 той каза, че неговите коментари по темата не се отнасят за българите като цяло, колкото за отворянето на вратите за имигранти на Обединеното кралство за неограничен брой хора.

  “Повече от ясно е, че ако жителите на една бедна държава имат тази алтернатива, има сериозен риск да изберат именно нея. А алтернативата е търсене на работа във Великобритания”, смята той. Политикът пак повтори тезата си, че ако е млад българин, веднага ще стегне багажа си и ще тръгне за Острова.

  Фараж, който лобира за излизане на Великобритания от Европейския съюз каза, че все повече англичани споделят мнението му, защото са притеснени, че не могат да контролират движението на хора към страната.

  Той припомни как през 2004 г. с влизането на доста страни от Източна Европа с ЕС страната му е очаквала по 10 хил. емигранти на години, а те са достигнали милион. По думите му тези хора, основно поляци, били колкото трудово дисциплинирани, почти толкова и неквалифицирани. “Правилата на играта се променят. Без да имам нищо против българите, румънците и поляците”, каза още Фараж.

  КОЙ Е НАЙДЖЪЛ ФАРАЖ В ОРИГИНАЛ
  Profile: Nigel Farage, UKIP leader
  BBC Radio 4
  After decades on the fringes, UKIP recently found itself in the spotlight after giving the Tories and Lib Dems a rattling in three by-elections, and the party’s ebullient leader Nigel Farage was cast centre stage – but who is the man in the Home Counties blazer?

  Nigel Farage was never really interested in toys, says his mother Barbara.
  He was a good scholar, and, she reveals, his final school report from Dulwich College said the school “would be a poorer place without this boy’s personality”.

  Nigel’s stockbroker father, Guy Oscar Justus Farage, was also something of a bon viveur – and, it transpired, an alcoholic. He left the family home when Nigel was 5-years-old.

  Born 48 years ago in Kent – where he still lives – the young Nigel bounced through school, joining everything from the cricket and rugby clubs to Army Cadets and the politics society.

  In 1982 he decided not go to university but instead chose to work in the City as a commodities trader – which is where he met friend Steven Spencer.

  “My first impression of Nigel is an unorthodox, happy, cheerful guy – outspoken and humorous,” says Spencer, speaking to Radio 4’s Profile.

  “When I worked as a customer of Nigel’s I would wander into a smoke-filled room, with tobacco smoke about 4 feet from the floor, with a bunch of very happy traders [and] good chemistry around Nigel.

  “There’d always be a very politically incorrect atmosphere that just relaxed everybody.”

  But while Nigel Farage is against the EU, he is not necessarily against Europe. As he has pointed out himself, he is in fact married to a German – Kirsten Mehr became his second wife, in 1999.
  According to fellow eurosceptic Dr Richard North, this colourful side of Farage’s personality hides something steelier.

  “Although he comes over as a very friendly, bubbly open individual, behind the scenes he’s very insecure,” says Dr North.
  “He cannot work with people in a detailed long-term relationship. What he actually does is that he uses people and he uses them up – he consumes people.

  Richard North was sacked by Farage and there is certainly no love lost between them now.

  “When you actually look at his career and his progress, it’s a succession of teams around him. People join him, they get enthused by him, and then see the inner Farage, become disillusioned and then peel off – rather like me, but there are hundreds of me, in that sense,” North says.

  But does this patriotism cross over to something darker? Rumours of racism have dogged Nigel Farage and his party for years – David Cameron controversially described UKIP as being full of “fruitcakes, loonies and closet racists” back in 2006.
  However, his friend MEP Godfrey Bloom just hopes that this high-wire lifestyle is not also Nigel Farage’s undoing.

  “His lifestyle is appalling, he’d be the first to admit it. He drinks too much red wine and he smokes too much.

  “Unless I can persuade him to slow down – and nobody else has succeeded – he won’t have a future. He’ll fall off his perch.”

  Radio 4’s Profile of Nigel Farage was broadcast on BBC Radio 4 on Saturday, 1 December, 2012

 3. 02/03/2013 at 21:44

  Министърът на външните работи Николай Младенов пред журналисти в Брюксел:
  “Типът говорене, използван в кампанията във Великобритания срещу евентуален „прилив на българи и румънци” след 1 януари 2014 г., не съответства нито на ценностите, нито на принципите на ЕС. Това особено важи за страна, която е водеща във всички международни формати за отстояването на човешките права”

  31 януари 2013г. Типът говорене, използван в кампанията във Великобритания срещу евентуален „прилив на българи и румънци” след 1 януари 2014 г., не съответства нито на ценностите, нито на принципите на ЕС. Това особено важи за страна, която е водеща във всички международни формати за отстояването на човешките права, заяви министърът на външните работи Николай Младенов пред журналисти в Брюксел, цитиран от пресслужбата на ведомството.

  Няма опасност българските и румънските граждани да “залеят” Великобритания след 1 януари догодина, посочи Младенов, като изтъкна примера на Ирландия, където след отварянето на местния пазар на труда за български граждани, „притокът” им се е увеличил само с 930 души.

  По повод изискванията за отпадането на ограниченията за достъп до трудовия пазар на ЕС за българи и румънци догодина министър Младенов уточни, че този въпрос не засяга единствено Великобритания, а представлява край на преходния период, договорен в хода на присъединяването на България и Румъния към ЕС. „По този въпрос няма нито стъпка назад, нито стъпка встрани от задълженията по европейското законодателство”, заяви той. Ако страна от ЕС иска да преразгледа своята система за социално подпомагане, ако се страхува, че с нея може да бъде злоупотребено, това може да се направи, но по начин, който не е дискриминационен, поясни българският министър.

  Николай Младенов съобщи, че днес е имал подробна среща с британския министър на външните работи Уилям Хейг. Двамата са обсъдили както кампанията, така и въпроса с разрешителните за работа за български студенти, чието скорошно уреждане се очаква.

  В белгийската столица Младенов участва в заседанието на Съвета „Външни работи” на Европейския съюз.

  „Обвиняват ни, че крадем работа и взимаме помощи, което няма как да стане. Или работиш, или взимаш помощи.” Това пък заяви студентката във Великобритания Анна Димитрова пред Би Ти Ви.

  По думите й засега става дума само за медийна истерия, която обаче след време „може да има грозни физически измерения”.

  Спекулациите за опасността от имигрантска вълна от България и Румъния тръгнали от жълтите издания, но вече станали тема и на сериозните медии. Те призовават читателите си да пращат колажи, които илюстрират колко е зле на Острова, за да отблъснат нежеланите чужденци, обясни колегата на Анна – Живко. Според него в това има и елемент на себеирония, с която се отличават британците.

 4. 02/03/2013 at 22:00

  Meaning of the last name Farage
  Nigel Farage short autobiography

  The meaning of Farage come may come from a craft, such as the name “Carpenter” which was given to woodworkers. Some of these craft-based last names may be a profession in a different language. This is why it is important to research the nationality of a name, and the languages used by it’s family members. Many western names like Farage originate from religious texts like the Quran, the Bible, the Bhagavadgītā, and so on. In many cases these surnames relate to a religious sentiment such as “From the ash tree”.

  The sea-swept Hebrides islands and the west coast of Scotland are the ancestral home of the Farage family. Their name comes from the Scottish surname MacFergus, which means “son of Fergus”, which is in turn derived from the Gaelic personal name “Fearghus,” composed of the elements “fear,” meaning “man,” and “gus,” meaning “vigor” or “force.” This Gaelic name was found early in both Ireland and Scotland. The name is a cognate of with the Cymric “Gwr-gwst,” Old Bret. “Urorgost” and the Pictish word “Forcus.” This last Pictish form of the name is found on a monument at St. Vigeans in Angus as “Fercos.”

  Medieval translation of Gaelic names could not be referred to as an accurate process. Spelling was not yet standardized, and names in documents from that era are riddled with spelling variations. Farage has been written as Fergus, Fergie, Forgie, Forgus, Ferris, Farris and many more.

  *** Nigel Farage was born in Herne, Kent, on 3 April 1964, to Guy Justus Oscar Farage and Barbara Stevens. His father was a stockbroker in the City who left the family home when Nigel was five years old.
  Farage was educated at Dulwich College. In 1982 he joined the London commodity brokerage firm Drexel Burnham Lambert. In 1986, he joined Credit Lyonnais Rouse. He joined Refco in 1994, and Natexis Metals in 2003.

  In his early 20s, Farage was diagnosed with testicular cancer but made a full recovery.

  Farage has been married twice.
  He married Gráinne Hayes in 1988, by whom he has two children: Samuel (1989) and Thomas (1991). The marriage was dissolved in 1997.
  In 1999 he married Kirsten Mehr, a German national, and they have two children, Victoria (born 2000) and Isabelle (born 2005).

 5. 03/16/2013 at 14:46

  Британска петиция срещу българите
  Британци настояват премиера Дейвид Камерън да спре задаващото се нахлуване на български и румънски работници във Великобритания, съобщава в.”Дейли стар”.

  Изданието посочва, че електронната петиция с искане източноевропейците да бъдат спрени събира по 1000 подписа на час.

  От британското посолство в София коментираха, че поданиците на кралицата са свободни да изразяват мнението си по всички политически и социални въпроси, съобщава “Монитор”.

  Дипломатите смятат, че е нормално британските граждани да се безпокоят от миграцията. Важното е парламентът да реши дали да има дебат по темата.

  Този дебат ще даде възможност на хората да изразят притесненията си, но нямало да обвърже правителството с определени действия, коментираха британските депутати в София.

  Отлагането на падането на ограниченията за работа на Острова в началото на 2014 г. би наложило преразглеждане на отношенията на страната с ЕС, както и промяна в Лисабонския договор.

  В същото време президентът Росен Плевнелиев проведе разговор по темата с френския си колега Франсоа Оланд и с британския премиер Дейвид Камерън по време на Европейския съвет в Брюксел.

  Плевнелиев им е заявил, че не редно България да бъде сочена за проблем, защото така тя се превръща в удобен виновник. По думите му това е политизиране, което е излишно и неконструктивно.

  “Българите допринасят със своя интелект, честен труд и със социалните си вноски в държавите, в които се намират, а студентите ни в Лондон внасят огромни такси, от които английската държава печели”, заяви президентът Росен Плевнелиев.