Слагат “качулка” и в киното срещу насилие

САЩ обявиха четиридневен траур, а националните знамена са свалени наполовина, заради трагедията в щата Кънектикът, където бяха убити 26 души, включително 20 деца, от 20-годишен олигофрен при пореден инцидент със стрелба в американско училище. Тялото на 20-годишния убиец  Адам Ланза беше намерено в сградата на училището. До него са открити 9-милиметров „Глог” и втори пистолет „Зиг Зауер”. В автомобила си е имал и автомат „Бушмастър”, въпреки възрастта на убиеца и контролът, който властите декларират, че осъщестяват. Майката на убиеца, загинала също от неговите куршуми, сама го е учила да стреля.  Всичките оръжия са законни. Статистика на Си Ен Ен сочи, че над 45% от американските домакинства притежават над 270 млн. лични оръжия, което превръща Америка в най-въоръжената нация в света. Американската конституция си остава непроменена от над 200 години, като Втората поправка в нея гарантира сигурността на свободната страна, защитавайки правото на обикновенния гражданин да притежава оръжие.

САЩ обявиха четиридневен траур, а националните знамена са свалени наполовина, заради трагедията в щата Кънектикът, където бяха убити 26 души, включително 20 деца, от 20-годишен олигофрен при пореден инцидент със стрелба в американско училище. Тялото на 20-годишния убиец Адам Ланза беше намерено в сградата на училището. До него са открити 9-милиметров „Глог” и втори пистолет „Зиг Зауер”. В автомобила си е имал и автомат „Бушмастър”, въпреки възрастта на убиеца и контролът, който властите декларират, че осъщестяват. Майката на убиеца, загинала също от неговите куршуми, сама го е учила да стреля. Всичките оръжия са законни. Статистика на Си Ен Ен сочи, че над 45% от американските домакинства притежават над 270 млн. лични оръжия, което превръща Америка в най-въоръжената нация в света. Американската конституция си остава непроменена от над 200 години, като Втората поправка в нея гарантира сигурността на свободната страна, защитавайки правото на обикновенния гражданин да притежава оръжие.

Спират филм в Ел Ей, отменят премиери, правят предупреждения по телевизията

Електронните игри от които бълва насилие също са “на прицел”

18 декември 2012г. Пак “след дъжд качулка” и в киното на САЩ, както при политиците.(Тръгват по следите на оръжията в щата – Обама пристига в градчето Нютаун)

Масовото убийство в училище в американския щат Кънектикът принуди Холивуд да излъчи предупредителни съобщения преди показването на филми с насилие, да направи промени в телевизионни програми и да отмени премиерните прожекции на някои заглавия, съобщи Асошиейтед прес.

В Лос Анджелис беше отменена премиерата на друг филм с насилие – “Джанго без окови” на режисьора Куентин Тарантино.

Кабелният телевизионен канал “Шоутайм” излъчи специално предупреждение преди трилър сериала “Родина” и филмовата поредица за масов убиец “Декстър”.

“В светлината на трагедията, която стана в Кънектикът, предстоящата програма съдържа кадри, които може да бъдат смущаващи”, гласеше предупреждението.

Друга кабелна телевизия – HBO – отложи излъчването на криминалния трилър “Контрабанда”, който беше заменен с романтичната комедия “Оглупели от любов”.

Филмовото общество на центъра Линкълн в Ню Йорк отмени прожекцията на новия филм на Том Круз “Джак Ричър”, която щеше да включва разговор с актьора. В Питсбърг също беше отменена планирана премиера на продукцията, в която Круз играе хладнокръвен снайперист.

Подобни действия са ритуал за компаниите от развлекателната индустрия след трагедии от такъв мащаб в САЩ, заяви Крис Ендър от телевизия Си Би Ес, посочи АП.

Повечето известни екшън актьори засега запазват мълчание по спорния въпрос за контрола върху оръжията след масовото убийство в Кънектикът, отбеляза Ройтерс.

Електронните игри от които бълва насилие също са на прицел в момента.