Бойко с виза при Обама във Вашингтон на 3 декември

„България има надежден партньор в лицето на САЩ. Барак Обама познава проблемите на всяка отделна държава и по време на срещата търсеше или обещаваше подкрепа за преодоляването на тези проблеми”, каза премиерът Бойко Борисов, след като стисна ръката на Обама в Прага на първата им директна среща. Двустранните отношения между България и САЩ занапред ще търпят развитие стана ясно тогава още от думите на министър-председателя, но “визова посока” не се спомена. ФОТО: МС

26 ноември 2012г. Премиерът на Р България Бойко Борисов ще се срещне с Президента на САЩ Барак Обама на 3 декември във Вашингтон, за да обсъдят по-конкретно участието на България в мисията силите за сигурност на НАТО в Афганистан (Security Assistance Force (ISAF)), предадоха от Прес-офиса на Белия дом.

Това ще бъде втората среща между двамата лидери, като първият път Бойко стисна ръката на Барак през 2010г. “на неутрален терен” в Прага.

По време на срещата, която ще се състои в Овалния кабинет на Белия дом, Обама и Борисов ще разговарят още за разследването на Терористичен акт срещу Евреи и Българи уби хора и затвори летището в Бургас.

На срещата ще бъдат обсъдени и съдебните реформи в България, допълват още от Прес-офиса на президентството на САЩ.

В съобщенията на институциите и на двете държави за Българо-Американската среща на високо ниво на 3 Декември официално не се съобщава за обсъждане на премахването на Американските визи за Български граждани и Енергийната политика.

През август т.г. МВР разпространи фоторобот и копие от неистинска книжка със Нова снимка и фалшив US-DL на мъж , за когото има данни че е свързан с атентата в България на Летище Сарафово в Бургас.  Има данни, че мъжът от снимката се е представял с фалшиво свидетелство на управление на автомобил от щата Мичиган, САЩ. За това ви съобщихме по-рано: Атентаторът в Бургас с шофьорска книжка от САЩ. Също така се опитахме да намерим обяснение защо Атентатът в Бургас каза “да” на фалшивите US-документи и “не” на редовните US-визи.

Никой от българските политици от всички “цветове” и “посоки” НЕ успя да момента да разреши проблема с Щатските визи за Българи, но доста от тях разрешиха проблемите на НАТО и САЩ в България и Американските стратегически позиции в региона. Като се започне от новата сграда на Американското посолство в София, преминем през Военните бази, нашите военни в Близкия изток и закупуване на нова Западна военна техника, за да стигнем до енергийната “война”.

“Погалена овца няма,” казваше моята баба. 

Самият Бойко Борисов колкото и да се опитва – същата работа. Ново лице – нова партия – стари интереси – стари празни приказки за нардоните неволи – важно е “влаковете на държавите да вървят, без значение дали има пътнци и как се возят. Важно е да бъдат извозени. Кой “кара влака и кой къса билетите?”

С две думи – Държавата дава всичко – Народът взима нищо!

Един от чичовците на Джеймс Уорлик – Майкъл от Далонега, щата Джорджия, потвърди специално за ОБЗОР By BulgariCA.com днес по телефона, че новият американски посланик в София е от евро-произход, от фамилията “Уорлик” (Warlick), дошла от Германия в САЩ още през XVII век. На 19 август 1729г. на кораба “Мортънхаус” във Филаделфия пристига “коренът на фамилията” в САЩ, допълни Майкъл Уорлик. В записките на кораба намерихме името на Йохан Даниел Уорлик, записан като “Jn’o Dan’l Worley”, каза Майк. /още за Уорлик на линка горе ляво до снимката/

Като не можем да поминем доброто, което направи посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, който единствен успя да направи нещо реално и полезно за българите през неговия мандат и въведе за българските граждани 10-годишни визи за САЩ и изрази надежда да отпаднат.

Каквото обеща на народа – Уорлик го направи: “Моята работа ще бъде да се вслушвам не само в българските лидери, но и в хората, които искат отношенията със САЩ да бъдат основани на взаимно уважение и общи интереси. Обещавам на българските граждани да работим заедно с ентусиазъм и отговорност, за по-здрави връзки между нашите народи и трайно сътрудничество между нашите правителства!”

В страна с богата история и култура, с която българите с право се гордеят, посочи тогава посланик Уорлик, като цитира буквално стихове на Иван Вазов.

“…и ний сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат”.

Само 5 дни след атентата в Бургас Бойко Борисов се срещна с Джон Бренън, съветник на американския президент по въпросите на националната сигурност и борбата с тероризма, а Барак Обама изпрати специално писмо до Борисов.

“Пъдаря го няма – дръж Царя”!

През септември 2010г. Бойко Борисов заяви в Ню Йорк, че е казал на шефа на ЦРУ да махне визите. Човекът на този висок държавен пост се оказа с “леки ангели” и резултатът бе, че Всичко е вътре, а шефът на ЦРУ e вън. Златна възможност за Борисов, сега през 2012 година, след като ЦРУ си няма шеф и той не ни е обърнал внимание, то да говори направо с Президента.

Бойко се срещна в началото на тази година и със сегашният Секретар Хилъри Клинтън, която похвали, гарантира и … остави американските визи валидни. Пак по това време Уикилийкс пак “закла” България, този път с данни на “Сенчестото ЦРУ”.

През Септември т.г. Кълбото отново се оказа по-важно от сукното! Българският президент Росен Плевнелиев бе в Ню Йорк на срещата в ООН, РАЗГЛЕДА СВЕТОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ, поиска 2-ри мандат за българката оглавяваща УНИЦЕФ, “скочи” срещу Сирия и напомни за атентата в Бургас и даде интервю за топ-американска медия – НО и ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗАБРАВИ БЪЛГАРСКОТО – визите!

През октомври т.г. и новият посланик на САЩ в България “пропусна” визите в Първото си официално изявление. /НА ЛИНКА ЩЕ НАМЕРИТЕ ХРОНОЛОГИЯ НА ОТНОШЕНИЯТА НА ПОСЛЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА САЩ И БЪЛГАРИЯ/

Още пропуснати шансове за отмяната на американските визи за български граждани могат да бъдат припомнени на Бойко Борисов. Но ще кажат, че някой го прави да изглежда “забраван”, както казва дъщеря ми.

Дори доста назад във времето, когато Бойко гърмеше с янки край Ново село!

Българският контингент в състава на международните сили в Афганистан под командването на НАТО (ИСАФ) в момента наброява 614 души – войници, инструктори и медици. България обаче е на път да го изтегли в съответствие с графика на военната организация, чийто лидер е САЩ. Последните български военнослужещи ще се завърнат в България в края на 2014 г., година която е и на календара на Президента Обама.

Съдебната система в България отдавна е “трън в очите” на Американската управляваща администрация. Още в началото на 2010г.US-посланикът схруска съдебната система в България. През 2011г. същият Американски посланик каза: “В България има две съдебни системи – за власта и за обикновените хора”. Но, “пропусна” да отбележи, че в собствената си държава има същите “нетрадиционни еднакви и различни явления”: Американският посланик за приликите и разликите.

През Август тази година авторитетната Американска медия в-к Washington Times написа: “Буш: 1300 присъди – Клинтън: 1000 присъди – Обама: нула (0) опити”, относно предполагаеми престъпни дейности на Уолстрийт: Обвинения без присъди за бизнеса в САЩ.

РАЗЛИКИ: В България Политиката избира Бизнеса, в САЩ Бизнесът избира Политиката! И всеки навсякъде получава награда, за това, че е успял да бъде призван да бъде избран!

През юли 2012г.САЩ официално накълца България и за човешките права.

През Декември САЩ официално и специално среща България … “на собствен терен” …

Резултатите от срещата очаквайте по-късно …