Колко струва убиец да се откупи в България?

Корицата на “Кървави пари” на Джеф Буик. Светът си мисли, че престъпник е бил убит. Но светът греши – той е успял да избяга и се е укрил, като е взел кода за достъп до швейцарска банкова сметка със стотици милиони долари и създадената мрежа от него продължава да работи, като в “играта” продължават да участват и хора от властта. Престъпникът е все още много опасен и издирването му може да коства още животи, затова помагат и принуждават криминалният и близките му да сътрудничат, като се използват всички законни и незаконни методи. Убиецът разполага с малко време за да се добере … или те ще умрат. Времето изтича…Кървавите пари не свършват …само сменят притежателят си ….

Всеки 3-ти помилван килър от 87 пак в затвора от общо 533 осъдени престъпници за 10 години – по един освободен средно на седмица

Народната власт премина от ръцете на народа в ръцете на народната власт … отново

ПАРТИЗАНСКИТЕ ДИНАСТИИ – “Болшевишки Башибозук” 

Вълшебната прах в очите на хората промени само цветът си, но не и миризмата си! Мирише … вуни … бъзди … люти ми на очите …

Кървавите пари не оставят следи по ръцете – само в душата … на близките на убитите

2 ноември 2012г. Колко струва убиец да се откупи в България? Да, много добре прочетохте въпроса, ама вие, а не органите на властта в България и разследващите институции и медии. Излиза, че един Роден убиец може да бъде освен “добре платен”, то и “добре отплатен”.

Признаваме, ние не можем от САЩ да намерим отговор, но мислим, че е редно поне да си зададем въпроса, който даже и не се задава, а само се констатират факти за помилвани убийци от най-високата инстанция в България – Президенството. На всичкото отгоре, цяла 1/3-та от колячите пак криминално са се изявили. В началото на годината два пъти писахме за “човещината”, която е проявил бившият вице-президент на Републиката Ангел Марин: Неазконен вицепрезидент помилвал всяка седмица средно по един осъден престъпник в България?, като отбелязахме, освен че е “състрадателен”, то се оказало и Официално признали, че е незаконен.

Ангел Иванов Марин пред портрета на Васил Левски през 2003г. в Президенството. Генерал Марин е български офицер и политик, 3-ят вицепрезидент на Р България от 22 януари 2002 г. в продължение на 10 години.Роден е в гр. Батак, Област Пазарджик през 1942 г. Завършва Висше военно артилерийско училище в Шумен (сега: факултет на Националния военен университет „Васил Левски“), като придобива висше гражданско образование с квалификация „инженер по радиоелектронна техника“ (1965). По-късно завършва със златен медал 4-годишния курс на Военната артилерийска академия в Ленинград, СССР (1978).През 1991 му е присвоено военното звание генерал-майор. На президентските избори през 2001 е избран за вицепрезидент на Р България в двойка с Георги Първанов. Марин е автор е на книгата “Последната война”.
Женен. Синът му е биолог, лидер на движението “Зелени Балкани”. Дъщеря му е икономист. Марин има две внучета. След пресконференция с журналисти на 9 март 1998 г. гръмна името на генерал Ангел Марин, тогава Началник на Ракетни войски (1990-1998) – най-важните в съвременната световна военна история. Той каза, че държавата е абдикирала от армията, че командата “бегом към НАТО” е вредна, че ракетните войски са нужни на всяка модерна армия и унищожаването им ще удари националната сигурност. Целият проблем бе в това, че спомена ключовата дума “НАТО”. Само година-две след това се оказа, че Марин е прав, че наистина много неща са планувани от тогавашното правителство и президента Петър Сточнов да се случат: закриването на военните училища и премахването на ракетни установки, които даваха възможност да се “държат” съседните държави “под контрол”. В най-съвременната история на България само няколко офицери са се опълчвали за честта на пагона. Марин каза на Стоянов “Господин президент, вие ме разочаровахте.” Това е единственият случай, в който медийно обръгналият Стоянов замълча, почервеня, обърна се и си влезе в кабинета. След това подобен случай не е регистриран. Върховният главнокомандващ Петър Стоянов взе мерки – генерал Марин бе дисциплинарно уволнен. В крайна сметка се получи това, което президентът Стоянов подхвърляше – Марин отиде в политиката, и естествено – в противниковия лагер. Новият Президент тогава не пропусна възможността да използва името и професионалният авторитет на генерал Марин, за да има институцията му по-доброто лице. ФОТО: Президенство

Вицепрезидентът Ангел Марин е помилвал 87 убийци за двата си мандата на поста. Над 30% от тях са извършили ново престъпление и са върнати обратно в затвора. Това съобщи вчера депутатът Владимир Тошев от ГЕРБ при приемането на доклада на временната комисия в парламента, съобщи БТА.

Гласовете на 92 български депутати бяха достатъчна подкрепа през месец май 2012г. за създаването временна комисия, която да разследва фактите и обстоятелствата, свързани с действия и инициативи на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт, както и на граждани, при и по повод помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания, даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода януари 2002 г. – януари 2012 г. Първоначално за шеф на комисията бе определен Яне Янев от партия РЗС, който бе внесъл предложение за създаването на 15 Февруари 2012г., но бе заменен през Май с Юлиана Колева от ГЕРБ.

В края на миналата и началото на 2012 година изтече информация в медиите в България за машинации в миналото Президенство на Георги Първанов за помилването на осъдени и даване на българско гражданство.

Бившият вече Вицепрезидент Ангел Марин реагира моментално и върна на премиера Бойко Борисов най-високото държавно отличие – орден „Стара планина”, с което беше отличен на 10 януари 2012 г., както и указа за награждаването му: И медалите станаха разменна монета в България.

Според информацията за дейността на Комисия по помилването за периода 22 януари 2002 – 15 януари 2012 г. Aнгел Марин е помилвал 533 осъдени престъпници. Вицепрезидентът помилвал предимно престъпници, осъдени за убийство и други тежки престъпления. Ако разделим броят на облагодетелствалите се пандизчии (533) на броят на работните дни на Екс-Вицепрезидента (520 седмици за 10 години, вкл. и празниците), то се получава, че всяка седмица на бюрото на Ангел Марин е имало предложение за помилване на затворник. Липсва и указ на шефа му Президентът Георги Първанов за упълномощаване на вицепрезидента за мандата от 2007 до 2012 г. (всички подробности тук: Неазконен вицепрезидент помилвал всяка седмица средно по един осъден престъпник в България?/27 чнуари 2012г.)

Въпреки съмненията за легитимността на указите на Ангел Марин, в крайна сметка те не бяха отменени, а само бе създадена тази временна комисия, която трябваше да провери случаите на помилване, даване на гражданство и опрощаване на несъбираеми държавни вземания и е констатирала законови пропуски и в трите области.

Вчера депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев по време на дебатите по доклада на комисията обясни, че през това време са помилвани хора, преди да започне изпълнението на присъдата им , т.е преди да влязат в затвора.

„Законодателството трябва да се прецизира по отношение на решаване на човешки съдби“, подчерта депутатът и увери, че докладът е обективен и точен.

Комисията констатира още, че често е давано гражданство на хора срещу „заслуги“ – например инвестиции или дарени суми, срещу които е предлагано да получат гражданство цели фамилии или съдружници.

Изтъква се дори фрапиращ пример с предложение да се даде гражданство на украинка, чиято заслуга била да участва в конкурс за красота от името на България.

„Като министър на културата от 2005 до 2009г. Стефан Ламбов Данаилов /БСП, н.а., Професор преподавател във ВИТИЗ, бивш член на БКП и партиен секретар на Народния театър “Иван Вазов”/ има над 20 предложения за даване на гражданство на мениджъри на фирми,” разказа Тошев.

“Познавам гражданин от Видин, който живееше над 20 години в България, но не му даваха гражданство, поискали са му 20 000 лв.“, разказа още депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев.

Депутатът и зам. председател на парламентарнат група на “Коалиция за България” инж. Александър Радославов /БСП, р. 1942г., неженен, специализирал в Лондон/  заяви, че преди да се стигне до решение на вицепрезидента Ангел Марин комисии са разглеждали всички тези молби. Добре е да бъде усъвършенствана нормативната уредба, изтъкна депутатът.

В интервю от 24 май 2012г. за “Аргументи” Радославов заяви: “Преход, защото то няма развитие буквално, има отцепление. Мисля, че нищо не е случайно, че има някакъв план. В духовно отношение по-младите генерации бяха поставени в такива условия – с тази чалга култура, с тази обработка на информация и по интернет… насажда се един потребителски манталитет. Това са чужди ценности, които не са типични за патриархалния български бит за Източноправославната цивилизация. България е една от люлките на Източноправославната цивилизация. Тези, които са с по-големи възможности да завършат в чужбина, да се развиват там… Ние обедняваме от интелектуален потенциал.  … Има т.нар. бананови републики. Майтапим се, че може да станем доматена република. Сега, понеже и домати няма – може да стигнем до състоянието – на една територия … , в която ще се ползват минералните извори за балнеолечение, място за отмора, а българите – обслужващ персонал.”

По време на дискусията Мая Манолова /БСП/ определи доклада като безсмислен и обвини комисията, създадена от ГЕРБ, че има политически цели. „Целта беше да се хвърли кал и да се дискредитира президентската двойка Първанов–Марин“, каза депутатът от БСП и допълни, че жалбата пред Конституционния съд по отношение на временната комисия е преминала през първата фаза и се очаква решение за конституционността на комисията.

„Хапчето против глупост още не е измислено“, коментира “червената” депутатка.

„И без хапчета на колежката Манолова не мога да се въздържа да не отговоря. Хапче против глупост няма, но има хапчета за хиперактивност и агресия. Стига сте ни плашили с Конституционния съд“, отговори Владимир Тошев.

Независимият народен представител Емил Василев посочи, че са се получили данни за корупция в президентството. Според него България се е оказала на 1-во място в света по помилване на рецидивисти. По думите му помилване трябва да има в два случая – при тежки хуманитарни случаи и при съдебна грешка.

Все пак парламентът прие доклада на временната комисия с 81 гласа „за“ и 21 „против“ и по този начин потвърди извършените действия, били те нарушения на Конституцията и Законите в България, или просто “приятелски жестове”.

Отделен въпрос е дали ще има наказани.

Както и не са изнесени конкретни данни и продължава да не се задава основния въпрос – в крайна сметка колко струва да се откупи един убиец в България?

Така както успешно се “откупиха” и се развиват в страната и чужбина, бившите членове и техните наследници на Българската Комунистическа Партия /БКП/ и Държавна Сигурност /ДС/.

ПАРТИЗАНСКИТЕ ДИНАСТИИ 

Историята на човечеството показва, че не е важно кой създава династията или дали тя е монархическа, бизнес или политическа – важно е да има кой да я продължи и да му се съдаде среда, за да остане фамилията на върха – за да стане династията историческа! Тя е готова да сменя и комбинира Корони и Цветове, но никога не е готова да загуби топ-позицията си!

Сергей Станишев е твърд привърженик на Лявото пространство в политиката и наследник на фамилия закърмена със социалистическите и комунистическите идеи. Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, СССР (днешна Украйна). Син е на Димитър Станишев – бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП.  Европейската левица и БСП вече ще имат първа дама – лидерът им Сергей Дмитриевич Станишев най-после е предложил брак на жената до себе си, съобщи на 3 ноември 2012 г. в-к 24 часа. Сергей помолил Моника Йосифова да се омъжи за него, призна самият Станишев пред “24 часа”. Водачът на левите и пиар специалистката са заедно трета година, а дъщеря им Дария се роди на 1 май 2011 г. Преди Моника, Сергей Станишев живееше на семейни начала с известната журналистка Елена Йончева.

 

 

Най-фрапиращ съвременен български пример е Сергей Дмитриевич Станишев – сегашен шеф на Партията на европейските социалисти (на 46г.) и БСП – бивша БКП (на 35г.). Премниер на България (млад и надежден на 39г.) точно по времето на въпросното “милостиво” Президенство на предшественика му на шефското място в БСП (3 мандата, 1996-2001) – Георги Седефчов Първанов (р. 28 юни 1957 в село Сирищник, Пернишко), който пък е член на БКП от 1981г., български историк и ст. научен сътрудник от Института по история на БКП, директор на Центъра за исторически и политологически изследвания към БСП (1992-1996), Президент на България (2 мандата 2002-2012г.), бивш сътрудник на ДС (псевдоним “Гоце”, 1989-1993, 2006) и сегашен шеф на червените в парламента. Първанов е удостоен с почетното звание Доктор Хорозис Кауза на Университети в Словакия и бившите републики на СССР Азърбейджан и Армения, както и ордени на Катар, Ливан и Скандинавските страни.

Като говорим за комплексите на Първанов, сещайте се за Президента Буш Старши, който не се притесняваше да каже, че преди да се изкачи по президентската стълба в САЩ, е минал през ЦРУ. Но, Буш винаги е бил убеден, че ЦРУ е един от стълбовете на независимостта на САЩ. А за двата си мандата “Гоце” не успя да признае, че ДС е работило за световното комунистическо величие, нито пък можа да докаже на обществото обратното.

Сергей е роден през 1966г. в СССР в семейството на Димитър Яков Станишев – бивш секретар на ЦК на БКП, отговарящ за международните връзки на БКП. Бащиното име на Станишев е запазено в руска форма.

Бащата е бивш член на РМС (16-годишен, 1940г., Работнически Младежки Съюз) и партизанин от Бригада “Чавдар”. През 1944 г. Д. Станишев заминава за СССР, където учи история, а след това пише докторат по история на Марксизма-Ленинизма в Московския Държавен Университет. След завръщането си в Народна Република България работи (НРБ) във Висшата партийна школа (ВПШ) като шеф на катедра “Международно комунистическо работническо движение”, а от 1972 г. е доцент в Академията за обществени науки и социално управление при ЦК на БКП.

През 1977г. Д. Станишев вече е Секретар на ЦК на БКП, заедно с Иван Пръмов, който през 1984г. ще стане свекър на сегашният председател на политическа партия “България на гражданите”

Меглена Кунева, която се жени за сина му Андрей, един от най-известните днес финансисти у нас.

Андрей Пръмов е роден е през 1960 г. в София. Той е един от най-известните финансисти у нас. Има завидна кариера на банкер в Стопанска банка (главен дилър), Пощенска банка, Международната банка за инвестиции и развитие. Специализирал е в Булбанк, в инвестиционните банки “Соломон брадърс” и “Дрексел, Бърнъм”, в Лойдс банк- Лондон, както и борсови операции на борсите в Чикаго и Ню Йорк. Член е на Международната асоциация на банковите валутни дилъри в Париж.

Първоначално Кунева е старши съветник и директор на Правната дирекция на Министерския съвет (1991-2001), като участва в изработването на Закона за достъп до обществена информация. През 1991-2001 г. Кунева е сътрудник в правния отдел на Министерския съвет. През 2002 – 2006 г. Меглена Кунева вече е министър по европейските въпроси в правителствата на Симеон Сакскобургготски и точно на Сергей Станишев по времето на Президента Георги Първанов. През 2007-2009 г. става първия европейски комисар от България с ресор защита на потребителите в първия състав на Европейската комисия, оглавяван от Жозе Мануел Барозу.

През 1977г., когато Димитър Станишев е Секретар на ЦК на БКП, Вицепремиер (също и Външен министър 1973-76) е Андрей Луканов, с който в края на 80-те години ще бъдат строги съмишленици за свалянето на Тодор Живков от власт. На 2 октомври 1996 1-ят премиер на България след 1989г., Андрей Луканов, роден на 26 септември 1938г. в Москва е застрелян пред дома му в София. Андрей е син на известния български комунист Карло Луканов.

От 1987 г. започва процес на превеждане на суми от Българска външнотърговска банка в чуждестранни банки под формата на депозити. (В един момент под тази форма се е набрала сума в размер на 1 милиард щатски долара, според в-к Атака) Защо и кой е наредил тези операции, никой не знае. Но въпросните суми започват бързо да се “топят”, особено през периода 1988/89 г. На 31 декември 1989 г. от единия милиард са останали само 115 млн. щ.д., за да изчезнат напълно до 31 март 1990 г. През юли 1992 г. новият главен прокурор Иван Татарчев повдига обвинения срещу 22-ма членове на Министерския съвет за присвояване на огромни суми. Обвинени са: Андрей Луканов, Александър Лилов, Тодор Живков и др., включително и…. Димитър Станишев – бащата на Сергей! Обвинението е, че българското правителство е давало безвъзмездна военна и хуманитарна помощ от 244 мил. лева на “развиващи се страни”, предимно под формата на оръжие и боеприпаси. Странно защо цифрата и съдебният иск на тези “помощи” не е 1 574 900 000 щ.д., а  244 милиона лева, задават въпроса журналистите.  До смъртта на Димитър Станишев през 2000 г. делото не влиза в съда.

Братът на Димитър – Борьо Станишев, мие коли в гаража на УБО, след става месар. Много скромен и умерен човек. Неговият син и 1-ви братовчед на Сергей – Тошо, работи в УБО като личен шофьор на секретаря на ЦК Стоян Михайлов, като достига до инструктор в сегашното Национална служба за охрана (НСО – наследник на УБО – б.а.) и той назначава шофьорите. А по-късно става и полковник, по данни на Блиц.

Именно Димитър Станишев с още двама „чавдарци” и членове на Политбюро на ЦК на БКП – Добри Джуров и Йордан Йотов отиват на 8 ноември 1989г. (два дни преди преврата) при Тодор Живков, с желанието да го подтикнат към оставка. “Стани за да седна”! На слдващия ден пак навестяват “Тато”, като същия ден ръководителят на представителството на КГБ в България ген. Владилен Фьодоров се среща с началника на УБО ген. Георги Милушев и му казва, че има заседание на Политбюро, което е извънредно важно. Милушев е изненадан – не знае, че има такова заседание. На самото заседание Живков си подава оставката – 9 ноември 1989г. Същият ден, в който Тодор Живков е принуден и подава оставка, в Източна Европа става едно друго събитие, което ще се ознаменува края на разпадащата се комунистическа система – падането на Берлинската стена. На 10 ноември 1989 г. в резиденция „Бояна” се провежда пленум на ЦК на БКП. 78-годишния Тодор Живков слиза от върха без заключителна реч, без дори да му бъде дадена последна дума.

Няколко месеца по-късно – през пролетта на 1990 г. вече арестуван за злоупотреба с власт, Живков ще направи признание пред прокурорите, което никога няма да произнесе публично: „Чувствам известна вина, че се стигна до това кризисно състояние в нашата икономика. Генезисът на марксизма-ленинизма е казал ясно и категорично, че социализмът е посткапитализъм, след капитализма, а не преди него. Никой не може да ме убеди, че може да се изгради социализъм с буржоазно-помешчишка Русия. Аз се учудвам за тези 10 млрд. долара задължения. Учудвам се, че с такива бързи темпове са се увеличили задълженията и ни мога да си представя как ще се излезе от кризата. Вината не е на Тодор Живков.”

Майката на Сергей е Дина Сергеевна Мухина, родена в гр. Херсон, СССР (в днешна Украйна) и рабори като езиковед в БАН и Софийския Университет.

Сергей “случайно” завършва с отличие учебното заведение на баща си – Историческия факултет на Московския Държавен Университет, “пак случайно” точно през “годината на световната демокрация” 1989г., “още по-случайно” с дипломна работа на тема „Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия“. През 1995 г. “случайно” е назначен за главен експерт в отдела, наследник на бащината му сфера – „Външна политика и международна дейност“ на Висшия съвет (ВС) на Българската социалистическа партия, а от 1996 до 2001 г. е „завеждащ отдел“. През това време Станишев “случайно” специализира (1999-2000 г.) международни отношения в “гнездото на Евро-империалистическия враг” – Лондонска школа за икономика и политически науки, където защитава научно изследване на “братска” тема “Съвременна външна политика на Русия”.

ЦИТАТ “БОЛШЕВИШКИ БАШИБУЗУК” – Бившият изпълнителен директор на “Булгаргаз” Васил Филипов в интервю на 3 ноември 2012г., в-к ШОУ: “Запишете – твърдя го в абсолютно буквален смисъл! Време е нашата агенция по сигурност да изгони от страната фирми като “Овъргаз”, има и други, по-малки, да поразрови и други частни групировки, които са се приютили на топло и са станали центрове на руския шпионаж. повечето завършиха в ГИМО, което ще рече Московски държавен университет за международни отношения. Нашият народ смята, че на Запад ни вярват, но дипломатическата куртоазия, с която приемат държавниците ни, съвсем не означава доверие, защото знаят, че нашата администрация е пропита от руски шпиони и затова никое управление досега не може да се похвали с успехи.”

Не трябва да забравяме. че Европа гласува доверие на България и ни прие в ЕС точно по времето на съвместното управление на Президента Първанов и Премиера Станищев на 1 януари 2007г., без да обръща внимание, или по-скоро като е обърнала “сериозно” внимание, на тяхното силно комунистическо минало.

Народната власт премина от ръцете на народа в ръцете на народната власт … отново.

Вълшебната прах в очите на хората промени само цветът си, но не и миризмата си!

Мирише … вуни … бъзди … люти ми на очите …

 

2 comments for “Колко струва убиец да се откупи в България?