България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”

В момента площадката за АЕЦ “Белене” прилича на Цирк (circus – кръгла арена). По дефиниция Циркът обикновено представлява пътуваща група от изпълнители, включваща акробати, клоуни, фокусници, жонгльори и дресирани животни. Представленията и зрелищата се състоят в огромна палатка (шапито) с кръгла форма върху кръгла арена.Циркът в сегашния му вид се появява в края на XVIII в. За негов баща се счита англичанинът Филип Астлей (Philip Astley), а за рождена дата – 9 януари 1768, когато прави първото представление в Лондон.В Русия през 1919 г. циркът е национализиран и през 1927 г. е създаден Държавният университет за циркови и вариететни изкуства, известен с популярното име Московско цирково училище. Когато Московският държавен цирк започва турнета по света през 1950, представленията му надминават по сложност и оригиналност всичко, което е съществувало до този момент в цирковото изкуство. В България през 1983 г. изгоря сградата на Държавния цирк на Солни пазар в София. И до ден-днешен обаче виновните за сакатлъка не са разкрити. Нов цирк така и не е построен, може би в очакване някой друг да ни го построи, а ние само да играем.

31 октомври 2012г. Днес на връх Хелоуин – тъмният празник на мъртвите в САЩ, дойде светлата новина от България, че нова Идилия, наречена “Референдум” следва да бъде изиграна на манежа на Цирка “АЕЦ” – строен и недостроен в нашата Мила Родина. Ние разбира се ще покажем новините. Оказа се, че можело вместо да гледаме тъжно обрзи на мъртъвци, можем да си позволим да се наслаждаваме на весели клоуни и клоунади. Ще си позволим и да дадем мнение за номерата, които се показват. Както и ще се опитаме да открием причините, режисьорите и артистите на постановките на местно ниво и техни идейни колеги, спомоществуватели и партньори от Международната Енергийна Циркова Асоциация.

КАКВО КАЗВАТ НОВИНИТЕ

Днес, президентът на Р България Росен Плевнелиев насрочи датата за националния референдум за изграждането на АЕЦ „Белене“ да бъде на 27 януари 2013 година (неделя), съобщиха от прессекретариата на държавния глава. КАКВО КАЗВА ИСТОРИЯТА

Корицата на “Спасителят в ръжта” отпечатана на български език от Издателство “Отечество” през 1951г. по време на Комунизма в България.

На тази дата в историята през 1593г. Ватикана започва 7-годишен процес срещу прогресивният и прогледнал учен Джордано Бруно, написал “Пир върху пепел”, който със съзвучие с живота и съдбата му е изгорен на кладата. Пак на тази дата през 1924г. полагат тялото на Вожда на Революцията Ленин в Мавзолея, а през 1967г. Трите Велики Сили спечелили 2-та Св. Война – САЩ, СССР и Великобритания подписват договор и за Космоса. На 27 януари са родени, през 1756г. Волфганг Амадеус Моцарт – композиторът написал “Малка нощна музика” и “Вълшебната флейта”, и през 1850г. Капитанът на трагично потъналия Титаник – Едуард Джон Смит. Напуска Земният свят на тази дата, през 1901г. композиторът Джузепе Верди, създал “Мнимият Станислав или крал за един ден” и “Бал с маски”. Губят животът си и известните американски писатели, през 2010г. Джеръм Дейвид Селинджър, написал “Спасителчт в ръжта”, и през 2009г. Джон Хойър Ъпдайк , известен с произведенията си “Вещиците от Ийстуик” и “Кентавърът”. Датата 27 януари 2013г. на 1-ия референдум в историята на демокрацията на България съвпада с Международния възпоменателен ден на Холокоста, определен с резолюция на ООН от 1 ноември 2005г. и се провежда ежегодно в някои страни по света и призовава всеки член на организацията да почита паметта на жертвите и окуражава развитието на образователни програми за историята, за да се предотвратят бъдещи прояви на геноцид. В САЩ падналите в Холокоста се почитат една седмица, през 2013г. от 8 април – Йом а-шоа (Yom HaShoah), когато започва годишният еврейски календар с Главата и Цар месец Нисан (ницан – пъпка, бутон – в превод от библейския език). Нека сега ние да опитаме да открием дали тази дата 27 януари, ще бъде записана в световната история с раждането на нашия исторически референдум. Бруно е изгорял в своите науки, Ленин е гримиран във вечния си сън, Трите Велики Сили са си пак така и още по-, приспивателна музика идва отвсякъде и флейтистите са си едни и същи с Източен и Западен уклон, след Титаник потънаха и потъват още особено по-малки корабчета. На Световната сцена мними крале и бизнес-велможи продължават да раздават правосъдие и световен ред и да организират съвременни балове с маски, а в България все още се търси спасител за енргетиката в световната ръж, изпълнена с вещици и кентавъри.

КАКВО ДА СЕ СЛУЧИ

Плевнелиев окончателно определи и въпроса на който ще трябва да отговори народа: „Да се развива ли ядрената енергетика в Р България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”, както е запсиано и в официалното съобщение. До скоро точната формулировка на допитването бе спорна, но в крайна сметка Парламентът реши преди седмица, след дълги дебати и пререкания между управляващи и опозиция. 106 депутати тогава подкрепиха тази формулировка, като против бяха 7, без нито един въздържал се. Точно с този текст на допитването опозиционната Българска Социалистическа Партия (БСП, бивша БКП) събра 54З 000 валидни подписа и реално предизвика “общонародна революция” и намесата на “гласът на народа”. Според законовите изисквания, за да е валиден референдумът, в него трябва да участват толкова хора, колкото са дали вота си на последните парламентарни избори, което означава, че на 27 януари би трябвало да гласуват 4 346 000 души.

Ако до урните отидат и 30% – то значи ние смело казваме, че България вече има народен вот. Дори ще си позволим да се съгласим и с експертите, че този безмислен референдум, от който нищо не зависи ще се провали. Резонният въпрос е КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ – ОТГОВОРЪТ Е – ВСИЧКИ – НАРОД И ПОЛИТИЦИ! Агнето ще си остане цяло – вече 100-годишна “овца” раждаща Соц и Евро “агънца”, а младият вълк още по-сит и “чист”! Затворете очи деца от наше поколение и ваши данъкоплатци – Ядрената Родна, Евро и Световна порнография е пълна!/вижте по-долу експертно мнение/

КАКВО СЕ СЛУЧВАШЕ В началото на октомври премиерът Бойко Борисов също поиска допитването, като обяви и своята мечта – то да се проведе по електронен път. Първоначално Борисов обяви, че ще приеме каквато и да е формулировка на въпроса, дадена от БСП, след това обаче промени позицията си и настоя думата “Белене” да отпадне, за да бъдат изпълнени конституционните изисквания за провеждането на референдум. През март 2010г. Премиерът Борисов говореше за корупция в енергетиката, но не посочи кои са корумпираните и корумпиращите лица. „В България има енергийна мафия и тя може да се види на много места. Но не се притеснявам от нещата, които миришат,” бяха стряскащите признания от устата на Трайчо Трайков, тогавашен министър на икономиката и енергетиката, на срещата му 14 октомври 2010г. с ядрения физик и емигрант, бивш служител на АЕЦ “Козлудуй” Георги Котев. През март 2011г. Трайчо Трайков окончателно взе да трае, след като бе помолен да подаде оставка защото се пекъл на плажа в Катар, Американският посланик съжаляваше за уволненият министър и за шистовия газ в България, но не каза нищо за визите, шефът на “червените” Серго Станишев се занимаваше с проблемите на новата си изгора – като по филмите – Ден до Пладне на 15 март 2012г.

През 2008 г. Георги Котев направи шокиращи разкрития за огромни далавери с подмяна на ядреното гориво в АЕЦ ”Козлодуй”. През 2008г. Георги Котев напусна България и АЕЦ „Козлодуй”, където е работил дълги години в областта на пресмятанията на характеристиките на реакторите. Според негови изчисления до момента България е ощетена с над 500 млн. евро. Причината е, че вместо свежо гориво за АЕЦ от Русия ни изпращали рециклирано старо, което е значително по-евтино, но и доста по-опасно. Далаверата е по договорка с кръгове от българска страна, разкрита пак от някой “отвън”! А бре до кога нема да има некой разкривач “отвътре”? Цели министерства и служби се грижат за националната сигурност, която най-вече е свързана със стратегическите отрасли, като най-важния е Енергетиката!

Муха не в ухото – а в мозъка! На луди правят целият свят, не само българският народ! Как и коя ще бъде АЕЦ – няма значение! Важно е кой ще бъде доставчика на ядрено гориво и кой ще изпълнява държавните поръчки по АЕЦ! Гледайте накъде се движат парите и какви са възможностите за лапане на комисионни, и ще разберете откъде духа вятъра на “промяната” и “демокрацията”.

Какви руснаци им се привиждат в Белене? Та те са се отказали отдавна и си играят някаква друга игра, която нашите полит-трегери не могат или не трябва да разчетат. В писмо на БАН още от 1984 г. се казва: “В света са построени над 400 и се строят над 300 АЕЦ, но нито една от тях не се намира в толкова сложна сеизмична обстановка като АЕЦ “Белене” през юни 1983 г. съветската страна предложи да се изостави АЕЦ Белене заради високата сеизмичност и да се търси нова площадка, независимо, че са изразходвани 13 милиона лева за строителство.” Излиза, че не руснаците, а ние си играем игри, а на тях им все едно къде ще плеснат реактор – в Белене или в Козлудуй. Даже им се заканихме ние да ги “напляскаме”! Господа, мечка не се пляска – тя се отстрелва или се слага да спи зимен сън! Още за картоиграчите тук: Бойко плаши Путин – сантасе, белот или партия бридж Колкото ще “напляскат” Иван, толкова и Айван – а пък ние си оставаме Ванката, който ще бъде онодван прилично и ще му изпращат евтини вестоносци, като този например: Американци “пряко се включиха в мача” в Белене? И к’во? Кой го болят бузките в сянка? Рапорт даден – рапорт приет – на едните – на другите! Те така!

“каквото и да гласуват или да не гласуват, от резултатите от този референдум няма да произтече нищо”

Георги Касчиев, ядрени експерт и атомен физик, бивш главен физик на АЕЦ “Козлудуй” и член на Консултативния съвет по ядрена безопасност към държавния регулиращ орган (КИЯЕМЦ). Откъс от интервю на Касчиев от 31 октомври 2012г. пред ДАРИК радио: Създава се един прецедент, който просто е противен.” “Според мен няма да има никакъв избор, тъй като за каквото и да гласуват или да не гласуват, от резултатите от този референдум няма да произтече нищо – нито ще бъдат намерени инвеститори, нито финансиране за този проект, нито клиенти за купуване на скъпата електроенергия. Общо взето едно политическо нищо-не-говорене. Много жалко, че първият референдум в България по такъв грозен начин бе употребен главно от БСП като политическа платформа за изборите, към която се присъедини и ГЕРБ, вместо да каже, че „да, много съжаляваме, но вие сте излъгали 540 000 души да се подпишат под искане за референдум, който е в противоречие със законите на страната”. Защото нищо, че 540 000 души са се подписали. Утре, ако да кажем 1 млн. се подпишат под искане за референдум средната заплата да е 1200 евро, а средната пенсия – 800 евро, тогава какво ще правим? Пак ли ще го внесем за гласуване? Или ако се подпишат 1 млн. за пускане на старите блокове, пак ли ще ги пуснем? Създава се един прецедент, който просто е противен.” “Това е изключително авантюристично и е отречено напълно в световната практика (бел.ред. става въпрос за назначаването на политическо лице, а не на експерт и специалист за шеф на АЕЦ Козлудуй). …Изпълнителният директор и всички, които са там, тяхната първа и най-важна отговорност е да осигурят безопасната експлоатация. За да могат да направят това, трябва да имат много солидни и дълбоки познания, образователна основа, опит, специализация, тъй като, ако всички сме съгласни, че ядрената енергетика е една много сложна технология, с която се гордеят българите, то тогава за всички трябва да е ясно, че не може хора без опит и без знание да се поставят начело. Такъв човек може да бъде шеф на Борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй”. Но когато виждате, че по цялата верига, тръгвайки от изпълнителния директор на „Козлодуй”, тръгвайки нагоре през енергийния холдинг, през министерството, опирайки до вицепремиера и премиера, че няма нито един, който да е наясно с ядрените технологии, за мен това е много обезпокояващо, тъй като, ако стане една авария, кой ще даде заповед за евакуация на населението? Няма кой да даде, няма кой да реши, защото всичките в този момент ще започнат да си звънят един на друг, да питат така ли е, да не би да ги провокират, така ли е наистина…  Световната практика това показва. Ако ние, българите смятаме, че с това ще създадем някаква нова, още по-добра практика, няма такова нещо, няма как да стане това.” Интервю на Касчиев пред “ЮроЧикаго”: ЦИРК “АЕЦ КОЗЛУДУЙ”: МУТРИ, УБИЙСТВА, ДЕЛАВЕРИ СЪС СТОТИЦИ МИЛИОНИ – пияницата Дон Корлеоне, Агента Панко на ДС, Шефът Смърф и “червеният бос” Гарабед – Който е на власт, той ще се облажи! “Представи си, на този човек почти са му отрязали ухото, … примерно той, ако се появи… да представя българската ядрена енргетика на различни международни форуми. И само си представи, ако му бяха отрязали ухото, да се появи някъде без ухо и всички да кажат “А, да, да, България, енергетиката – мафия и корупция. Та такива са нещата в мафиозната енергетника на България, които не тревожат нито министъра, нито управляващите, за съжаление.ч Икономически интереси – АЕЦ “Козлудуй” е обект, който възлага поръчки за около примерно 800 милиона лева на година. Тук става въпрос за огромни пари. Защото през 2011 г. износът на електроенергия е над 10,5 милиарда киловатчаса, със свръхрекорд – над 1,5 пъти по-голям от предишния – без “Белене”, разбира се, без 4-те стари руски реактора, заради които ни “убеждаваха”, че ще стоим в условия на енергийна криза без тях и т.н. Значи, тези 10,5 милиарда, ако печалбата е, да кажем, поне 0,5 цент на киловатчас, дават около 50 милиона евро, около 100 милиона лева. От ядрената централата идва поне 1/3 от тази продукция. Значи става въпрос за огромни пари – 35-40 милиона лева като нищо. … Комисионните в енергетиката се пренасочват към новата власт! В началото на месец юни 2011г. Георги Касчиев изпраща писмо до ръководството на банката HSBC, която бе избрана от правителството да разработи нова концепция за развитието на проекта “Белене”, да осъвремени икономическия му модел: Ядреният експерт Георги Касчиев пише до HSBC за АЕЦ-Белене … Недостаъчен контрол, липсата на опит и решителност в Япония са допринесли последствията от аварията да са големи за целия свят, включително и за България.” Кликнете с бутона на мишката върху звуковия МР3 файл и изчакайте да се зареди преди да го чуете (времето зависи от скоростта на интернета ви) Звуков файл: 2011-03-17_kaschiev

Георги Касчиев е роден на 24 юли 1949 г. в Шумен. Професия – атомен физик. Има над 37 годишен професионален опит. В момента работи като научен консултант към Института за изследване на риска към Виенския университет. Предишен професионален опит: – професор по ядрени реактори в Токийски технологичен институт – 2001-2002 г.; – председател на КИАЕМЦ – от 16 юни 1997 до 1 март 2001 г.; – Уестингхаус; – Института във Виена; – преподавател към Техническия университет и полувисшия институт в Козлодуй – 1972-1989 г. – АЕЦ Козлодуй, научен ръководител на пуска на Пети блок.

НИКОЙ НЕ НИ ЗАБРАВЯ, АКО СЕ ГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТИКА

КАКВО ПУБЛИКУВАТ МЕДИИТЕ В ЧУЖБИНА Bulgaria sets Jan. 27 as date for referendum on new  – Fox News SOFIA, Bulgaria – Bulgarian President Rosen Plevneliev has set Jan. 27 as the date for a national referendum on whether to build a new 

7 comments for “България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”

 1. 11/04/2012 at 08:08

  РУСКАТА НИШКА СПОРЕД ЕДИН ОТ ПЛЕТАЧИТЕ

  3 НОЕМВРИ 2012
  ШОУ

  Бившият изпълнителен директор на “Булгаргаз” Васил Филипов едва ли има нужда от представяне. И по време на поста си, и след това, вече години наред той изпълнява ролята на “голямата уста” за далаверите в българската енергетика, без да му пука от нищо и никого. Той може да си го позволи, защото е единственият човек в родната енергетика, който спести на държавата стотици милиони долари.
  Пред “ШОУ” Васил Филипов в типичния си безпардонен стил сподели защо не бива да се строи АЕЦ “Белене” и кой и защо спъва авангардните енергийни проекти в България.

  – Твърдите, че АЕЦ “Белене”, извън икономическите параметри за реализацията й, вече е “одъртяла” тема за българската енергетика. Защо?
  – Атомната енергетика като тема и реализация беше актуална в края на 20-и и в началото на 21-ви век. Може би и до второто, в краен случай до третото десетилетие на 21-ви век. АЕЦ “Белене” в условията на тоталитарната държава беше замислено като продължение на АЕЦ “Козлодуй” – мегаломанско начинание в условията на тоталитарна държава, инициирано предимно от външни, североизточни сили.

  – Откога “Белене” потъна в небитието, за да бъде изваден отново на повърхността като “съдбоносен” проект за страната ни?
  – Вътрешно комунистическият преврат и смяната на Тодор Живков вкараха страната ни в икономическа криза, в промяна на обществено-икономическите отношения, и тогава се стигна до спиране на проекта. Спря го комунистическото правителство на Луканов, въпреки че на строежа бяха струпани вече десетки хиляди тонове метали, бяха построени инфраструктури, кранове, като най-големият беше с товароподемност 1000 тона. На АЕЦ “Козлодуй” най-мощният вдигаше до 450 т. Изобщо, бяха докарани много скъпи съоръжения – реактор от “Татра”, от чешките заводи “Татра”, т.е. “Белене” беше на една крачка от реализацията.

  – За кои години говорим?
  – За началото на 90-те. За съжаление тъмни сили, които бяха добре организирани и сплотени под флага на своята партия-майка БКП,

  спряха проекта, разпродадоха материалите…

  – Защо ще съсипват нещо, което е стигнало до реализация?!
  – Защото тогава вече имаха други приоритети – набързо да се сдобият с материални блага, да оберат банките, да оберат устоите на държавата. И го сториха. Сега “Белене” е поставена на точката на нулата, че дори и под нулата. Нищо не се построи, но се разпродаде всичко, което може да се продаде. Ето, обърнете се и вижте блок 109 на ул. “Омайниче” в кв. “Хиподрума”. Той е построен с първите откраднати пари от “Белене” в началото на 90-те. Кой го е строил, с какъв капитал. Ако ви стиска, питайте, разследвайте…

  Днес АЕЦ “Белене” като тема е на изживяване. Видно е, че комунистите са получили отнякъде разпореждане на живот и смърт да съживят тази тема, защото тя е необходима не на нашата държава, а на нейните повелители от североизток. Защото една АЕЦ “Белене” с твърдението, че ще произвежда ток на наша територия гарантира руско присъствие на същата тази наша територия и задължението на държавата ни ще е да обслужва руските интереси, да обслужва само руските интереси, да бъде задължена да работи само с Русия, да бъде изолирана в енергийно отношение – това е залогът, който трябва да изпълни “Белене”.
  Но това е едно на ръка. По-важното е, че ядрената енергетика също мина своя апогей. Ние сме на прага на развитието на термоядрената енергетика, при положение че, както показаха последните изследвания на пети и шести блок на АЕЦ “Козлодуй” – те са в отлично състояние и могат да работят още 20 години, което да осигури един добре обезпечен енергиен баланс.

  – Вие казвате, че са в отлично състояние, но само тази година се случиха 3 аварии в 6-и блок!?…
  – Тези събития не са стряскащи, още повече, че се случват извън първи контур и ядрения реактор. Всяка техника е възможно да аварира. По-важно е, че типът реактори са конструирани така, че да се избегне топлинен взрив /както в Чернобил /със съответните последици.

  Най-сериозната авария в АЕЦ “Козлодуй”

  бе през декември 1974 г. на първи реактор. Тогава при едва започнала експлоатация изпадна горивна касета от кошницата на реактора. Прихващането се извърши сляпо през отвор, тъй като не беше възможно отварянето на реактора /в съседство в залата се строеше вторият реактор/, където аз бях дозиметрист, а другите двама – руски специалисти се облъчиха

  и… Бог да ги прости

  Но това е минало. Вече в края на 20-те и началото на 30-те години на 21-ви век обществата на планетата ще започнат да изграждат термоядрени централи, където ще бъде решен проблемът с радиацията – големият проблем на нашето съвремие. Вярно, че ядрените централи се изплащат бързо и след това дават евтин ток. В България това обаче малко ни грее, защото определени фирми го изнасят и го продават скъпо, а населението още не е почувствало това. Големият проблем обаче ще бъде закриването и консервирането на тези обекти. По този въпрос още никой не се е произнесъл?

  Нека кажат истината!

  – Каква е истината?
  – Ядрените обекти, след приключване на експлоатационните дейности трябва да бъдат консервирани завинаги, защото там има радиация, която продължава много векове след това. А това струва много средства. Термоядрените обекти ще бъдат на базата на изотопите на водорода и няма да бъдат радиоактивни. Така че днес тези напъни за построяването на АЕЦ “Белене” са борба да оставим инструмент в ръцете на Русия и тя и занапред да продължава да ни изнудва, да ни контролира и да не ни позволява самостоятелно развитие и съществуване. Вижте колко успешно го правят – на Запад продават газа два пъти по-евтино, а на нас, нали сме братушки – по 500 долара за 1000 кубика. И с нашите пари се издържат най-различни групировки. А тук разни улични кречетала, шпионски структури, пречат на нашата държава да вземе правилни решения и да изгради правилно икономиката ни. Тука болшевишкият башибозук безнаказано върлува…

  – Какво имате предвид, като казвате болшевишки башибозук?
  – Той е навсякъде. Ще дам един пример. Една фирма, наречена “Овъргаз”, която още през 1997 г. я разобличихме, че е офшорка, действа чрез тях и си създава имидж на едва ли не многомилиарден инвеститор, който милее за територията ни, за обектите, за икономиката ни… Нищо подобно! Става въпрос за офшорки, които са призвани с цената на всичко да се заврат, да заемат контролни позиции, контролни точки и след това да пречат всячески, да унищожават всяко инвестиционно намерение, всякакво желание да се извърши промяна към по-добро. През 1997 г. разобличихме офшорката “Овъргаз Интернешънъл”, “квартирувана” в Холандия и шпионираща “Булгаргаз”. По-късно се натъкнахме и на друга офшорка – пак “Овъргаз” – този път “Овъргаз ИК” /Инкорпорейшън/, регистрирана в Лихтенщайн и пр.

  Това са все фирми на руското разузнаване ГРУ…

  – ГРУ?! Това е световноизвестното Военно руско разузнаване, според експерти по-мощно и от КГБ!?
  – Именно. И то започна да посяга към нашите територии. Тука един руски шпионин на име Сашо Дончев – шефът на “Овъргаз”, по времето, когато аз ходех да се боря за нашите интереси, той съветваше Рем Вяхирев в “Газпром”.

  – Какви и кои са тези офшорки на “Овъргаз”?
  – Ами то не може да се разбере коя е, каква е, защото това са офшорки, които пак лъжат-мажат и не пропускат, където има намерение за инвестиране, да участват като лицензиант, примерно. И ако не получат лиценз, или ако го получат евентуално – не го реализират никъде, защото нямат нито научен, нито производствен капацитет, нито средства, нито възможности за ноу-хау, но завеждат дела, за да провалят всеки, който се е появил на наша територия с намерение да извършва инвестиция.

  Ще ви дам един пример. Преди 15 години изпращах на американска фирма ядки от Добруджанското въглищно находище. Направи се изследване в един световен енергиен център, какъвто е този в щата Оклахома – “Саркис енержи център”. Преди две години американската фирма “Парк плейс енержи” получи от нашия Министерски съвет концесия да инвестира и разработи това значително находище. За нещастие на България отново “Овъргаз” влезе в действие, като заведе поредното дело във ВАС и блокира намерението. Губеща е отново България.

  – Толкова голям ли беше потенциалът на това находище и американската технология на фирмата “Парк плейс енержи”?
  – Ами, да – милиарди кубици газ за нас годишно. Но и тук

  Сашо Дончев, никаквецът

  отива и завежда дело – и той щял да разработва това нещо – естествено, чрез поредната офшорка, която се появява на сцената. Така че Дончев заведе дело във Върховния административен съд и започна едно бавене, мотаене в годините на фирмата-инвеститор, която имаше възможностите да направи съответната реализация на находището. В резултат – вече години наред – нищо. Ето това наричам руски шпионаж в действие! А той се е промъкнал не само в този сектор. Руският шпионаж се е пропил навсякъде и нашата територия е обладана от родоотстъпници, дебелооки и дебелокожи негодници, които продават интересите на нашата държава, крадат я, продават я. Бедата е, че нашата държава не разполага със собствен капитал, защото той е откраднат от кадрите на БКП. Обществото ни е зависимо.

  – И “Что делать”, ако се позовем на Ленин?
  – Сега мога да споделя, че навремето аз и още един човек, който ми беше съветник в “Булгаргаз”, бяхме хората, които са се докосвали до тези, които станаха милиардери в Русия, а преди това бяха сополанковци. Но аз съм ги виждал в приемната, преддверието, при срещите ми с Борис Березовски, когото съм посещавал много пъти и при когото чакаха такива като Ходорковски, Абрамович, Йосиф Кобзон и т.н. Березовски беше сивият кардинал, който написа списъка и тези сополанковци, с които съм се запознавал и които бяха назначени за олигарси и милиардери още при Елцин през 1997 г. Тия тук, нашите, не ме интересуват, аз никога не съм имал намерение да ставам олигарх, но все пак попречих да се реши така вероломно въпросът с газовия отрасъл, както го бяха намислили руснаците с “Топенерджи”, “Мултигруп” и т.н. Всичко това го пратих в канализацията. Така трябва да се постъпи и с комунистическата партия, с нейните потомци… Всичко това да мине през канализацията, през катарзис и да започнем наново. Нашият народ не бива да се подлъгва, не бива да слуша празни приказки от безочливи и нахални психопати, нагли типове и т.н.

  – А референдумът за АЕЦ “Белене” все пак?
  – “Белене” трябва да остане в миналото и да подобряваме обстановката чрез модернизация в Козлодуй, нищо лошо няма да се изгради още един реактор там, но ние не трябва да си затваряме очите, че до 10 години ще започнат строежите на термоядрените централи. Там е бъдещето, радиацията остава в миналото, още повече, че ние

  нямаме и територии, където да съхраняваме радиоактивните отпадъци

  при евентуален отказ на Русия да ги приема. Макар че руснаците извличат от отработеното ядрено гориво плутоний 239, но когато не им играеш по гайдата, могат да те сложат на чатала за отстрел и изнудване.

  – Само с относителна енергийна независимост от Русия България едва ли ще може да реши дори най-належащите си проблеми?
  – Вярно е, че нямаме ресурси да продължим сами напред, но това се дължи и на факта, че през страната ни минават разни руски шпиони и отиват към Европа и това се вижда с просто око. Затова сме държани настрани и сме гледани с недоверие от западните ни партньори. Защото сме проводници на руския шпионаж и на руските подмолни намерения.

  – В какъв смисъл сме проводници на руските интереси?
  – Ами нали виждате – имаме комисар в ЕС, имаме там на ЮНЕСКО генерален директор, имаме председател на Европейските социалисти и т.н.

  – Имате предвид някои видни имена от БСП, свързани с други също видни фигури, макар и далеч от социалистите на пръв поглед?
  – Да! Защо не запитате дали една българка с видни евро измерения не е била заедно на обучение през 1988 г. в Москва заедно със знакова социалистка, която в момента е на също толкова виден пост? Какво са правили тогава заедно там?

  – Учили са МИО…
  – Какъв МИО!? Учили са в най-различни школи. А, освен МИО, повечето завършиха в ГИМО, което ще рече Московски държавен университет за международни отношения. Нашият народ смята, че на Запад ни вярват, но дипломатическата куртоазия, с която приемат държавниците ни, съвсем не означава доверие, защото знаят, че нашата администрация е пропита от руски шпиони и затова никое управление досега не може да се похвали с успехи.

  – Това за руските шпиони в буквален смисъл ли го твърдите?!
  – В буквален. Запишете – твърдя го в абсолютно буквален смисъл! Време е нашата агенция по сигурност да изгони от страната фирми като “Овъргаз”, има и други, по-малки, да поразрови и други частни групировки, които са се приютили на топло и са станали центрове на руския шпионаж.

 2. 11/04/2012 at 08:23

  Дядо Йоцо/коментар ШОУ/3 ноември 2012г.

  Не знам откъде Филипов има сведение,че скоро ще се строят термоядрени централи.

  Вярно е ,че и СССР и САЩ имаха в своитепрограми 2000 задача да овладеят термоядрената реакция за мирни цели.

  Там нещата стоят така : една малка атомна бомба е обвита с деутерии или нещо друго….Протича реакцията деление-атомната бомба и синтез с обвивката. Пречката е ,че за да се постигне всичко това
  човекът трябва да овладее 1000000 градуса и да ги контролира…
  Тогава се отделя 1000 пъти повече енергия,което значи,че освен повече ще бъде и по-евтина.
  Създадениия в СССР ускорител на неутрони “Токамак” не успя да свърши тази работа..
  Но е истина,че се работи по въпроса.

  Така,че ако Дончев е руски шпионин се пита Филипов чии е???