Зелена карта за САЩ тръгва от утре – Green Card DV Lottery 2014

Почти 15 милиона души са участвали в лотарията миналата година, която всяка дава възможност на 50 000 да имигрират в САЩ, без да имат роднина, който живее в страната, или работодател, който да ги спонсорира, какъвто е обичайният начин за получаване на американска “зелена карта“.

Желаещите имат на разположение само 30 дни – от 2 октомври до 3 ноември – безплатно 24 часа в денонощието само по интернет без посредници – отговор до края на Май 2012 г.

90% от победителите през 2011г. се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни

1 октомври 2012г. Правителството на САЩ в София обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2014 г., позната също като лотарията за „Зелена карта”. Ето и официалните условия и интернет линкове за кандидатстване за Green Card (Permanent Residence), публикувани на официалния уебсайт на Посолството на САЩ в България.

Електронните формуляри за участие трябва да бъдат подадени по електронен път в периода от 12 ч. Източно стандартно време (19 часа българско време) на 2 октомври 2012 г. до 12 ч. Източно стандартно време (19 часа българско време) на 3 ноември 2012 г.

През този период за регистрация кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. След попълването на формуляра участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2013 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2014 г. Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си в програмата, можете да получите на уебсайта на лотарията www.dvlottery.state.gov след 1 май 2013 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронната или обикновената поща.

Посолството на САЩ в София предупреждава българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, дори да се твърди, че тези съобщения са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ. Държавният департамент е преустановил практиката да  уведомява спечелилите чрез писма по обикновената поща и никога не е използвал електронната поща за тази цел. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията „Зелена карта”, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията „Зелена карта”. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в Посолството.

Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.

Почти 15 милиона души са участвали в лотарията през 2011г., която всяка година дава възможност на 50 000 да имигрират в САЩ, без да имат роднина, който живее в страната, или работодател, който да ги спонсорира, какъвто е обичайният начин за получаване на американска “зелена карта“, цитират щатското ведомство от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Заради грешка в компютърната програма при тегленето на жребия, 90 процента от победителите се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни на 30-дневния срок за регистрация. Затова тогава имаше ново теглене, чиито резултати бяха обявени след указания срок през май, а по-кьсно на 15 юли.

ПРИПОМНЯМЕ: ВНИМАНИЕ: Измами със зелени карти