Азис и Пуси Райът в ефир срещу Путин

Официалният сайт на Московския съд, който издаде присъдата срещу пънк групата „Пуси райът”, бе сринат и на началната му страница бе качен видеоклип на песента „Мразиш” на скандално известния в България фолк-певец Азис. Снимки и клипове на Азис са качени на множество руски сайтове, като на някои от тях той дори е предложен за президент на Русия. ФОТО: www.demotivation.me

Официалният сайт на Московския съд, който издаде присъдата срещу руската пънк група „Пуси райът”, бе сринат и бяха качени видеоклип на песента „Мразиш” на скандално известния в България фолк-певец Азис и новият сингъл на останалите на свобода членове на пънкарите и нецензурни надписи

21 август 2012г. Един от символите на българския фолк и хомосексуализма певецът Азис и руската пънк-група “Пуси Райът” се окзаха заедно днес в ефир със своята музика срещу президента на Русия Владимир Путин.

Това стана ясно, след като официалният сайт на Московския районен съд в Хамовники, който издаде присъдата срещу пънк групата „Пуси райът”, бе сринат и на началната му страница бе качен видеоклип на песента „Мразиш” на скандално известния в България певец Азис, съобщава руската емисия на Би Би Си, цитирана от БТА. Снимки и клипове на Азис са качени на множество руски сайтове, като на някои от тях той дори е предложен за президент на Русия.

Клипът на песента “МРАЗИШ” на фолк-звездата Азис може да гледате най-долу, както и клипове на пънк-групата “Пуси Райът”, вкл. от изпълнението им в Църквата, заради което бяха осъдени. 

По-рано ви информирахме, че български привърженици на групата “Пуси Райът” наклепаха паметника на Съветската армия в София, като в материала подробно разказахме за делото, което приключи с присъда за момичетата от бандата, както и за това, че “Анонимните” са застанали в защита на пънкарките.

Отговорност за хакерската атака пое международната група “Анонимните”, която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата.

Под клипа на Азис са публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу „Пуси райът”.

„Ние сме американските „Анонимни”. Ние нито забравяме, нито прощаваме”, се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин. Тези надписи се смениха с друг, който гласеше “Справедливият съд може да бъде само открит. „Пуси райът” са живи”, и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране, предава БТА.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено. Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на „Пуси райът” – „Путин запали огньовете на революцията”. В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.