Нова снимка и фалшив US-DL на атентатор от Бургас

16 август 2012г. Днес МВР разпространи фоторобот и копие от фалшиво свидетелство на управление на автомобил (DRIVER LICENSE – DL) от щата Мичиган, САЩ с фигуриращото в документа име Ралф Уилям Рико (RALPH WILLIAM RICO). Датата на изтичане на DL е доста странна – 19 юни 2025г., т.е. след цели 13 години. Учудващо е защо от отговорните органи не е обърнато внимание на тази видима елементарна информация и да се вземе предвид, че обикновенно годността на шофьорските книжки в САЩ не е по-дълга от 10 години. ФОТО: МВР

ТЕРОР В БЪЛГАРИЯ

16 август 2012г. Днес МВР разпространи фоторобот и копие от неистинска книжка със снимката на мъж, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище „Сарафово“.

Има данни, че мъжът от снимката се е представял с фалшиво свидетелство на управление на автомобил от щата Мичиган, САЩ. За това ви съобщихме по-рано: Атентаторът в Бургас с шофьорска книжка от САЩ. Също така се опитахме да намерим обяснение защо Атентатът в Бургас каза “да” на фалшивите US-документи и “не” на редовните US-визи.

Днес МВР разпространи фоторобот на мъж, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище „Сарафово”. ФОТО: МВР

Възможно е да е използвал и други имена освен с фигуриращото в документа Ралф Уилям Рико (RALPH WILLIAM RICO). Датата на изтичане на DL е доста странна – 19 юни 2025г., т.е. след цели 13 години. Учудващо е защо от отговорните органи не е обърнато внимание на тази видима елементарна информация и да се вземе предвид, че обикновенно годността на шофьорските книжки в САЩ не е по-дълга от 10 години.

Пробивите в издаването и защитите на лични документи в САЩ не са от вчера, както и допускането на съществуване на терористи с фалшиви и редовни щатски лицензи, шофьорски книжки, лични карти, дипломи и други свидетелства за самоличност. Ще припомним за най-емблематичния терористичен акт в историята на САЩ с поредица от 4 съгласувани самоубийствени атентати, извършени на 11 септември срещу САЩ в Ню Йорк и Вашингтон. По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души – 246 – на четирите самолета (от които няма оцелели), 2 603 – в кулите в Ню Йорк и на земята, и 125 – в Пентагона, включително и служители на спасителните отряди, но без 19-те терористи. След събитието Президентът Джордж У. Буш нарича атаките „Новият Пърл Харбър“. На този линк ще намерите имената и автобиографиите на причинителите на трагедията в Ню Йорк и Пентагона: Organizers of the September 11 attacks. Ясно става защо мерките за сигурност в САЩ се повишиха особено много след 2001г. След поредният случай, който бе в България срещу чужди граждани, става ясно и това че въпреки големите разходи и увеличението на бюджетите на федералните, щатски и дипломатически служби, плащани от данъкоплатеца, продължава да се допуска появата на терористи с редовни и нередовни Американски документи, които развалят имиджа на САЩ особено по целия свят.

“Минаха 10 години от 11 септември. Нито един значителен терористичен акт в САЩ. Имаше терористични атаки във Великобритания. И в други част на света – Испания, със сигурност Близкия изток, но не в Съединените щати,” заяви скоро след атентата в Бургас в ексклузивно интервю за консервативната американска телевизия Нюзмакс Збигнев Бжежински, който сега е професор по американска външа политика в Школата за висши международни изследвания в Университета Джон Хопкинс във Вашингтон. Независимо от „Войната срещу терора”, Ал Кайда остава световна заплаха. „Успяхме да унищожим ръководството й. Лишихме я от явните и сигурни бази, които имаше в Афганистан. Раздробихме я. Но в същото време тя все още е опасна и болезнена реалност при която части от Ал Кайда, нейни клетки сега действат в различни части на света,” допълва бившият съветник на президенка Джими Картър по националната сигурност Бжежински пред Нюзмакс. „Война в Близкия изток, в сегашната ситуация, може да продължи дълги години и икономическите последствия от нея ще имат унищожителен ефект за средния американец – висока инфлация, нестабилност, несигурност. Вероятна значителна изолация на САЩ на международната сцена.”, каза д-р Бжежински. Предупрежденията на Бжежински за Иран идват след усилване на напрежението в региона. Особено след като автобус с израелски младежи експлоадира в курорт в Бълария, убивайка най-малко 6 души и ранявайки 27, обявиха от полицията. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече взрива: „Иранска терористична атака” и обеща суров отговор, съобщава Нюзмакс.

Всяка информация ще бъде от изключителна полза за разследването. Тиражирането на непотвърдени данни и версии за терористичния акт е манипулативно, отбелязват от МВР. В съобщението на силовото ведомство, обаче не се споменава, че част от данните изнесени в медиите са се потвърдили с последните информации на МВР.

Създава негативно усещане в обществото и пречи на обективното разследване, предупреждават от министерството.

На 1 август МВР разпространи снимка на възстановеното лице на атентатора от летището край Бургас, както тогава ви съобщихме: Снимка на атентатора от Бургас бе разпространена от МВР.

На 18 юли автобус с израелски граждани беше взривен на летището в Бургас, за което ви съобщихме своевременно с потвърдена информация на два езика – български и английски: Терористичен акт срещу Евреи и Българи уби хора и затвори летището в Бургас и Terror in Bulgaria – US and World Media about it. В коментарите на всяка статия по отворената тема ТЕРОР В БЪЛГАРИЯ, като всяка една може да открита ако копирате това заглавие в търсачката на сайта, и във всеки материал може да се намерят, както официални, така и неофициални мнения на експерти и висши политици, така също и публикации за атентата в наши и чужди медии и линкове.

В съобщението си от днес МВР уточниха, че разчитат на съдействие от страна на гражданите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Збигнев Бжежински /Choice: Domination or Leadership by Zbigniew Brzezinski/Hardcover (256 pages) Perseus Books Group, March 2004/

“Силата на слабите” се превръща в основна характерна черта на нашето време, тя уравновесява глобалното неравенство, съпътстващо глобализационния процес. Тероризмът се оказва основното оръжие на онези, които мнозина вече определят като “нисшата класа в системата на глобалния капитализъм”. “Тероризмът – подчертава Бжежински – е своеобразно, жестоко средство за сплашване на противника , използвано от отделни индививиди, групи или държави и войната с него е безсмислена, тъй като е безсмислено да воюваш с нещо, което е средство или тактика, а не противник в истинския смисъл на думата”. И да се говори за антитерористичните мерки, като за “война срещу тероризма” е също толкова глупаво както ако в началото на Втората световна война някой говореше за “война против блицкрига, например”, заключава авторът. ЛИНК:    Новата шахматна дъска на Бжежински