Снимка на атентатора от Бургас бе разпространена от МВР

Съобщението на сайта на МВР е следното: “The face of the perpetrator of the terrorist attack in Burgas has been restored. Applying modern technologies and techniques and based on available data collected by now the face of the suicide-bomber, who committed the terrorist act at the Burgas airport was restored. For further investigations, the Ministry of Interior requests citizens promptly to notify the nearest local division of MoI or to call phone 00359 56 844242 for any information associated with the man from the image. Anonymity is guaranteed.” ПРЕС-ФОТО МВР /КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА ЗА ПО-ГОЛЯМ РАЗМЕР/

ТЕРОР В БЪЛГАРИЯ

1 август 2012г. Днес Пресцентърът на МВР разпространи цветна и черно-бяла снимка на мъжа, извършил атентата на 18 юли в Бургас. Снимките са качени на уебсайта на силовото ведомство в секцията на английски език в Уорд-формат:  The face of the perpetrator of the terrorist attack in Burgas has been restored.

Снимката е направена на базата на възстановената от съдебните медици глава на атентатора, видеозаписа от аерогарата и свидетелските показания на срещналите се с него хора у нас. /ПРИПОМНЯМЕ: Доктор поиска главата на атентатора в Бургас/

С помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни е възстановено лицето на атентатора-самоубиец, извършил терористичния акт на летището в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Стана ясно също, че нов запис от охранителни камери разкрива лицето на атентатора, потвърди за Дарик Радио следователят по случая Георги Илиев. Мъжът е заснет с камера на охранителна фирма към МВР с добра разделителна способност. Следовател Илиев не пожела да коментира къде са заснети кадрите, които са открити през почивните дни. Записите от тях също са използвани, за да се завърши с голяма точност снимката на атентатора. Георги Илиев подчерта,че основната работа по разследването вече е свършена, но според него скоро няма да стане ясна самоличността на атентатора.

Черно-бялата снимка разпространена от МВР.

Съдебните лекари, извършили аутопсията на тялото на атентатора в Многопрофилната болница в Бургас, настояха полицията да разпространи снимки, направени от тях. Те твърдяха, че фотосите стоят прибрани в МВР, а те били много по-добри от тиражирания дотогава фоторобот.

Преди седмица, както ви информирахме по-рано Доктор поиска главата на атентатора в Бургас, а именно д-р Косьо Янков, който в интервю за Дарик Радио обясни, че е направил снимки на главата на мъжа, които са много добри и чрез фотошоп могат да се използват за паспорт.

Сега полицията умолява гражданите да съобщят в най-близкото поделение на МВР или на тел. 056/84 42 42 всяка информация, свързана с лицето от снимката. Анонимността им е гарантирана.

ПРИПОМНЯМЕ:

Какво се случва с България 5 дни след атентата?

По едно и също време обсъждат мерки за сигурност и искат оставката на правителството