Спасете Ади – Save Adi

  • Знаете ли какво е чудо – да върнеш усмивката на един отчаян човек. А знаете ли какво е чудо на чудесата – да спасиш един човешки живот!

    Скъпа Ади, ти си чудото от което всички се нуждаем! Даваш ни сила да дадем от това което имаме, и да не вземем от това, което сме дали! Обичаме те от Града на Ангелите и молим всеки български ангел да даде, за да не се окаже, че сме дяволи! Ади вярва в ангели! Тя вярва в ТЕБ! Искаш ли да бъдеш неин ангел?

    Името й е Аделина, но приятелите й казват Ади… а от месеци животът й е почти ад, макар че в Ада няма… ангели.

    Докато в живота на Ади вече има. Много повече от един, които искат да помогнат.

    За циниците, историята на Ади е банална. Младо, красиво, 19-годишно момиче, което се радва на живота напълно безметежно… докато в един момент изневиделица изниква страшната диагноза: конвенционален остеосарком.

    За повечето хора тези две думи не означават нищо. Ако погледнем в речника, обяснението там е доста постно, лишено от емоции:

    остеосарком

    мед. Злокачествен костен тумор. Среща се в млада възраст – 10-20 години. Засягат се всички кости, но по-често бедрената и раменната.

    За Аделина Коджабашева и семейството й, тези думи означават много повече…

    Означават Ад. Ад, в който съдбата неочаквано ги захвърля, като в някакво торнадо. Сравнението между торнадото и българската здравна система, за съжаление, не е само метафорично… изсмуква всичките спестявания на това обикновено българско семейство.

    Онова, което не пожелавам на никого да се запознае отблизо с него е какво е чувството да си само на 19 години – и да трябва да избираш между живота и… живота без един крак.

    Много жесток избор… 

    Още по-несправедливо е, че за пореден път изход има – или поне шанс Ади да бъде излекувана без да се налага ампутация на крака – но това, разбира се, струва пари.

    Всъщност, когато говорим за пари използваме цифри. (Вие на колко бихте оценили левия си крак? А десният?)

    Най-сетне имаме конкретна оферта от клиника в Германия, която предлага не само животоспасяваща операция на Ади, но и цялостно лечение, при което кракът и може да бъде спасен! Единствената оферта досега от клиниката в Израел включваше оздравителни процедури, но чрез ампутация на крака.
    Цената на лечението в Германия е 100 000 евро и скоро ще бъдат качени всички документи за него на сайта: Аделина Коджабашева

    Ади и семейството й нямат време – те бързат, защото винаги когато е замесена онази коварна болест – с трите буквички – времето е от много съществено значение. Време и пари…

    Можем ли да купим още живот за Ади? Или да си кажем, че и тези 19 години й стигат – и да си дадем паричките за нещо по-приятно?

    Ако можете да минете без един сладолед – или една биричка – животът ви едва ли ще се промени съществено след тази “загуба”.

    Но ако дарите – дори и малка сума – за спешното лечение, от което Ади има животоспасяваща необходимост, можете да промените нейния живот завинаги.

    От ТЕБ също зависи дали този край ще е тъжен или щастлив.

    Знам, че това е поредната благотворителна кампания. Която за пореден път разчита на непознати хора. На хора със сърца…

    Няма да изброявам имената на дарителите до момента – защото повечето от тях са анонимни. Но истински…Човещината е нещо, с което се раждаме… но понякога изгубваме безвъзвратно някъде по пътя…

    Може да помогнете на Аделина Коджабашева, но само ако ви пука…

    Не мога да ви накарам и да повярвате в ангелите… …но знам, че аз вярвам в тях. И в Ади… И не съм единствен.

    Кампанията за Ади само за два дни успя да събере около 1/5 от необходимата сума за лечението й, което може да спаси живота й. И всичко това благодарение на соц. мрежи. Сега се опитваме кампанията да излезе извън рамките на България и да се надяваме, че ще се намери някой добър човек, който да внесе сума в сметката й.

    Създаден е и paypal акаунт за всички по света, които искат да помогнат. – PAYPAL – fena6969@abv.bg

    Bank account for donations:
    UniCredit Bulbank
    BG 43 UNCR 7000 1520 6364 80 EUR
    SWIFT / BIC CODE — UNCRBGSF
    account owner: ADELINA DELYANOVA KODZHABASHEVA

    Или проверете на нейния Уебсайт: Аделина Коджабашева

    А този клип няма как да не трогне

  • Аделина е едва на 19, но животът й тръгва към своя край. През всеки нов ден на болка и мъка тя мечтае само за едно – да има своето утре. Ние можем да й го подарим. Можем да й позволим да изживее своят живот!
    Ади вярва в ангели! Тя вярва в ТЕБ! Искаш ли да бъдеш неин ангел?
    Какво би направил днес, ако знаеш, че няма да има утре?www.adelinakodjabasheva.com

3 comments for “Спасете Ади – Save Adi