Канят българските деца от чужбина на фестивал в България и плащат нощувка и храна

 

Забавление и награди за участниците в този първи по рода си Фестивал насочен към младите по света и среща между българчетата от българските общности в чужбина и деца живеещи в България

Дряново и Трявна ще посрещнат бъдещето на Родината с безплатни екскурзии, занаятчийски работилници, с нестинари, с интересни книжки, с песни и танци и сцена за всеки талант 

За група от повече от три деца разходите за нощувките и изхранването на сладурите и придружителя се поемат от държавата

/Форма за записване и директна контактна информация в България ще намерите по-долу/

14 юни 2012г. Ако вашите деца са в България в периода 27-29 юли тази година, то имате възможност да им покажете едни от най-цветните места в Родината и народни обичаи, които не могат да се видят никъде по света. На всичкото отгоре разходите за нощувки и храна ще поеме държавата. Това съобщи днес специално за www.bulgarica.com г-жа Лили Спасова от Агенцията за Българите в Чужбина.

От ведомството бе отправена специална покана към български деца по света за участие в предстоящия образователен фестивал “ДРЯНОВО И ТРЯВНА – Посланици на българската култура”. Светлото събитие се организира и по “Европейски образователни програми и инициативи – Възможност за популяризиране на българската култура и традиции в глобалния свят” от Център за развитие на човешките ресурси, Сдружение „България може” и Държавната агенция за българите в чужбина – ДАБЧ, в Трявна и Дряново, в периода 27-29 юли 2012.

Храната, настаняването и нощувките са поети от Центъра за Развитие на човешките Ресурси. Програмата на фестивала е интересна и богата. Предвидени са нестинарски танци, открита сцена на която децата да се включат със свои изпълнения /пеене, танци/, рисуване на открито, запознаване със забележителностите на Трявна и Дряново, запознаване с български народни занаяти /грънчарство/, представяне на книги за деца.
Пътните разходи са за сметка на участниците. 
Ще има забавление и награди за участниците в този първи по рода си Фестивал насочен към младите българи. Ще се създаде възъможност за появата на реални и добри приятелства между българчетата от българските общности в чужбина и деца живеещи в България.

Хубавото е, че за група от три деца нагоре се поемат нощувките и изхранването на  придружителя.

Датите са в близост до провеждането на тазгодишното награждаване от трите ежегодни конкурси организирани от Държавната агенция за българите в чужбина

Моля, изпратете вашата заявка регистрационна форма, която може да откриете на долния линк. Не забравяйте да отбелжите и да изпратите по избор на посочените по-долу контакти броя на участниците, имена на дечицата, възраст и име на придружителя.

ttps://www.surveymonkey.com/s/TriavnaDrianovo 

КОНТАКТИ – За въпроси:

Лили Спасова, ст. експерт, ДАБЧ

l.spasova@aba.government.bg

Контакти

Център за развитие на човешките ресурси:

Тел.: + 359 2 9155 010. Факс: + 359 2 9155 049 hrdc@hrdc.bg

Министерство на Външните работи

София 1040, България
улица “Александър Жендов” № 2
ЦЕНТРАЛА : 948 29 99
Приемна на МВнР
Телефон: +359 2 948 20 18,
+359 2 971 10 54  consular@mfa.bg

Всеки работен ден от 9.30 до 17.30 ч.

БЪЛГАРСКИ ДИПЛОМАТИ В САЩ: 

                                         САЩ, Вашингтон ( посолство )                                     

САЩ, Лос Анжелис ( генерално консулство )

САЩ, Чикаго ( генерално консулство )

САЩ, Ню Йорк ( генерално консулство )

Дипломатически мисии на България в чужбина