Дянков занесе икона и 700,000 лева в Царево

Царево (2 юни 2012 ) Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков (в средата със слънчеви очила) дари икона на Цар Борис Михаил на най-старата църква в Царево „Успение Богородично”. Дянков е на посещение, заедно с директора на Националния исторически музей Божидар Димитров (дясно черна риза). Пресфото - БТА снимка: Явор Иванов ( ЕЗ)

Царево (2 юни 2012 ) Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков дари икона на Цар Борис Михаил на най-старата църква в Царево „Успение Богородично”. Дянков е на посещение, заедно с директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, в района на южното Черноморие, където започват активни археологически разкопки за разкриването на древни обекти. На събитието присъства и кметът на Царево Георги Лапчев.Това съобщи БТА.

Държавата е отпуснала субсидия от 700 хил. лв. за започването на проучванията. Надяваме се до следващото лято в този район да има завършени 10-15 археологически обекта, които да могат да посрещат туристите, посочи министър Дянков. По думите му идеята е община Царево да се превърне в привлекателна дестинация за културен туризъм, като посетителите да продължат обиколката си и на юг, не само до Созопол. Тук се съчетава най-добре присъствието на море и планина, заяви кметът на Царево Георги Лапчев.