Българин жертва живота си за 4-годишно дете в Англия

32-годишният електротехник Пламен Петков от Сътън, Южен Лондон не е познавал нито детето, нито младата жена, на която го е предал преди да издъхне

Приятели на Пламен разказват, че героичните му действия са били типични за него.

Свидетел на трагедията: „Той беше истински герой! Това, което направи, никога няма да бъде забравено!”

30 май 2012г. Млад българин жертва живота си, за да спаси четиригодишно момиченце, отнесено навътре в морето на надуваемата си лодка, пише в днешният си брой британският вестник “Сън”, като цитира Хъфингтон пост.

32-годишният електротехник Пламен Петков е живял в Сътън, Южен Лондон. Негови приятели разказват, че героичните му действия са били типични за него. Фото: Инфобългария

В събота 32-годишният Пламен Петков и млада жена от Гилдфорд влезли в морето в Уест Уитъринг, Западен Съсекс, за да помогнат на момиче, което било погълнато от вълните. Петков успял да стигне до детето и да го предаде на младата жена, която го извадила на брега при родителите му.

Петков обаче попаднал на подводно течение, което го повлякло навътре в морето, и не успял да излезе.

По-късно спасителите го извадили безжизнен от водата. В продължение на 40 минути те се борили за живота на мъжа, който британците наричаха “Героят Х”, преди да бъде разкрита самоличността му.

Свидетелите разказват, че Петков е загинал като истински герой. Някои казват, че мъжът е спасил и друго дете, но информацията не е потвърдена от полицията.

Наташа Краб, свидетел на трагедията, разказва: „Той беше истински герой, Това, което направи, никога ням ада бъде забравено”.

Морето при Уест Уитъринг е известно с коварните си подводни течения, казват местните жители. „Плажът на Уест Уитъринг може да бъде смъртоносен. Преди време синът ми също беше отнесен от подводно течение. Влязох напълно облечен, за да го спася”, обясни един от тях.

От полицията съобщиха, че мъжът не е познавал нито детето, нито младата жена, на която го е предал.

32-годишният електротехник Пламен Петков е живял в Сътън, Южен Лондон. Негови приятели разказват, че героичните му действия са били типични за него.

Семейството на Пламен вече е започнало кампания, с която да привлече вниманието на власите към опасните британски плажове.

SOURCE:West Wittering Tragedy: Plamen Petkov Named As Hero Who Died …

1 comment for “Българин жертва живота си за 4-годишно дете в Англия