Поредно отворено писмо за отвлечено дете в България

 

Последната снимка на Съвестин през 1997 година преди отвличането му. БЯЛО НЕЖНО ЛИЦЕ , ИЗЛЪЧВАЩО ОСОБЕН ЧАР. НЕВЕРОЯТНО ЖИЗНЕНО И УМНО ДЕТЕ - РИСУВА ПЕЕ И Е ВЛЮБЕН ВЪВ ФУТБОЛНАТА ТОПКА.

С Решение на СГС № 6685 от 09.12.2011г. по гр д. №12054/2011г., прокуратуратурата бе окончателно осъдена по всички 14 бездействия, защото Съвестин Тодоров Деянов не е издирван в нито един момент цели 15години!
Малолетното дете бе отвлечено на 06май1997г, а съдебната сага започва едва през 2002г. до ден днешен
“Сине мой свиден Съвестине, къде си?
Жадувам да те прегърна, но не мога…. Няма те … Искам да ти се радвам, а не мога … Пречат ми …”
“Хора, отворете очи! Робството се е върнало над света в нова, зловеща и най-извратена форма. Нарича се трафик.”

Съвестин Деянов бе отвлечен от София на 6-7 Май 1997 г. по време на игра, когато беше само на 8 годинки. Той се превърна в символ на отвлечените деца за цяла Югоизточна Европа, а борбата на неговия баща срещу това жестоко обществено явление привлече вниманието на целият свят. Смелостта и безкомпромисният тон на бащата са пословични – стотици отворени писма до всички институции за 15 години, дела в съда, протести, подписки – всичко възможно за да се събуди мнението на политици, институции и обществото, на родители, на света. Обявява ГЛАДНА СТАЧКА,  на 25 май 2004 г.,пред Европейската Комисия и Европейския Парламент в Брюксел. През 2006 г. решава да се САМОЗАПАЛИ КАТО ЖЕРТВЕНА ФАКЛА В БРЮКСЕЛ, но решава да спре след писма с обещания от висши политици.

 

“Сине мой свиден Съвестине, къде си?
Жадувам да те прегърна, но не мога…. Няма те … Искам да ти се радвам, а не мога … Пречат ми …
Сине мой, аз направих неща, каквито друг човек в България се страхува дори да помисли, но пак не успях да ти помогна. Прости ми! Аз съм обикновен баща, а срещу мен и срещу твоето невинно детство бе държавата начело с милиционер-генерали, мижави президенти и скапани правителства. Удрят ме с чукове в душата. Изтръгват ежедневно сърцето ми. Страдам, но съм безсилен. Затова като последно, ако правителството пак не изпълни моите искания, аз ще жертвам себе си. Ще се самозапаля в Брюксел пред Европейската комисия на 22.09.2006 г.”
“Някой трябва да разтърси задрямалата съвест на света. Нека светът да види и да разбере, как българските власти осъдиха баща и малък син без съд и без присъди.
Сине, България не е организирала, не е открила и  не е спасила нито едно дете като теб. Затова тя и теб не иска да издири. По-скоро би ликвидирала мен самия. Затова, ако не се видим, знай мой сине, че много, много те обичам и не съм те предал нито за минутка. Но какво мога аз бедния баща? В България върлува нещо по-лошо от мафията и то се нарича държавен бандитизъм. Службите са впрегнати в угода на партийни и лични интереси. С правата на децата се лицемерничи.”
Премиерът Сергей Станишев през 2006 г. пак обжалва В коя нормална държава президент, премиер и министри са отявлени врагове на отвлечено дете? Българското правителство води открита война срещу жертвите на трафика. Вестник “Труд” в броя си от 26 август 2006 г. писа: “10 бона за 9 години мъка. Иначе е любопитно дали ще се намери тъй безочлив държавен чиновник, който да обжалва решението на съда?”
“Вече е ясно, че най-безочливия чиновник е самият Сергей Станишев. Този малоумник отново застава срещу Съвестин.”

Съдът:Установи се, че през всичките тези години от 6 май 1997 г. и до настоящия момент, ищецът сам, разчитайки на своите възможности, се опитва да открие истината за изчезналото си дете, включително и посещавайки чужди държави в търсенето му. В тези си свои действия той нито в един момент не е подкрепен от държавата в лицето на компетентните за това органи”

“Без покровителството на ченгетата тези канали просто не могат да съществуват. Така е и с колите и наркотиците.
       Надеждата умира последна, но не е безкрайна. Загубих надежда да видя детето си като дете. Дай боже довечера да се върне пораснал, юноша…
Ако човек не вярва, е безсмислено и да живее… Дано да е жив, защото другото е гибел и за самия мен… Неописуемо обичам сина си и ще се боря докрай. Няма да го предам!”

/ЛИНКОВЕ ЗА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ОТВЛИЧАНЕТО НА СЪВЕСТИН: BULGARIAN, ENGLISH /

—————–

8 март 2012г.

Д О     ГЛАВЕН     ПРОКУРОР
 НА  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                                                                                                      От   Тодор    Станиславов     Деянов,
                                                                                        баща на малолетно отвлеченият Съвестин
                                                                                      София 1359,  жк.”Люлин” 521 – Г – 87, ет. 6

                                                                                             ПОРЕДНО   ИСКАНЕ
/копия до медиите/
относно сл. дело № 309/2004 на ССл.С, водено
срещу неизвестен извършител по чл.142 НК

ВЕЛЧЕВ, ОТГОВОРИ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ НА ВСЕКИ ДРУГ РОДИТЕЛ И ЖЕРТВА:
ЩО ЗА ЯЛОВА ПРОКУРАТУРА,  ДЕТО ЗА 15 ГОДИНИ ЕДНО ДЕТЕ НЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ И ЗАЩИТИ !?
Чл.56 от Конституцията, определя правото на защита  на всеки гражданин, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси.
Според принципите на националното законодателство, щом възникне заплаха за определен законен интерес, се поражда и конституционното право на съответна защита, гарантирана на гражданите. Правото на защита има всеобщ, универсален характер и като основно право на гражданите то е неотменимо. Разпоредбата на чл.56 КРБ може да действа и самостоятелно като защитна възможност, дори когато други норми не са предвидени.
Уви моите и на отвлеченото ми дете нямаше кой да защити. Даже точно напротив – 15години гаври!

Истината е проста, зловеща и гадна- прокуратурата и столична следствена служба бяха и са  мои и на сина ми врагове!
С Решение на СГС № 6685 от 09.12.2011г. по гр д. №12054/2011г., прокуратуратурата бе окончателно осъдена по всички 14 бездействия, защото синът ми Съвестин Тодоров Деянов не е издирван в нито един момент. В нито един момент!  И така, цели 15години!
Малолетното ми дете бе отвлечено на 06май1997г, а съдебната сага започна през далечната 2002г.
През всичките години вместо да търсите детето и престъпниците, прилагахте всякакви мъртви хватки и правни прийоми и по следствените и по съдебните дела.
Извращенията с правото по делата ми започнаха след като ти стана главен прокурор, а ЛазарГруев председател на ВКС!  И това никак не е случайно, нали бяхте съветници на доносника Гоце.
Съвестин продължава да е активно неиздирван… И похитителите никой не търси.

Велчев,  ти, какво право си учил и изповядваш? Кого защитаваш? Изобщо бива ли те за нещо?!
Абсолютното ми становище е, че прокуратурата продължава да е милиционерска пирамида – има върховенство не на закона и не на човешките права, а на началството.
Милиционерското мислене и действия не се съобразяват с фактическата, с правната и с житейската логика. А да застанеш срещу правата и съдбата на невинно дете-жертва е повече от долно и гнусно .

За твое ограмотяване, цитирам пасажи от Решение на Съда в Страсбург от 5 ноември 2009г.:
2. Правомощия на Главния прокурор
132.Системата на прокуратурата в България е централизирана. Всички прокурори са подчинени на и се отчитат пред Главния прокурор (член 112 от Закона за съдебната власт от1994г., в сила до 2007г., и член 136 от Закона за съдебната власт от 2007г).
133.Главният прокурор, като най-висш прокурор в йерархията, има правото да издава задължителни нареждания, отнасящи се до работата на всеки прокурор, включително и до работата по конкретни дела, или да поеме работата по дело, по което работи друг прокурор (раздел 116 от Закона за съдебната власт от1994г., в сила до 2007г., и раздели 139 и 143 от Закона за съдебната власт от 2007г).
135.По силата на НПК1974, в сила до2006г., прокурорът контролира разследването (чл.48,ал.3). Това включва правото да дава конкретни указания, да сменя следователя, или да поеме цялото разследване (чл.176,ал.1 от същия Кодекс).НПК 2006 засилва прокурорския контрол и прякото му участие в разследването на престъпления.

Стр. 1 от 2

СЪВЕСТИН  Е  ОТВЛЕЧЕН  ОРГАНИЗИРАНО.
В ПРОКУРАТУРАТА НЕ ЖЕЛАЯТ СЪВЕСТИН ДА БЪДЕ НАМЕРЕН, ЯЛОВО МОТАЯТ РАЗСЛЕДВАНЕТО И С  ДОСАДА  ЧАКАТ ФОРМАЛНО ДА ИЗТЕЧЕ  ДАВНОСТТА…
ВЕЛЧЕВ, ИЗИСКВАМ:
1. Да спазиш Конституцията, Закона за съдебната власт , НПК, Конвенцията на ООН за правата на детето(КПД) и съответните международни документи относими по казуса!
2. Да отстраниш прокурор Албена Кузманова от СГП по следствено дело№ 309/2004. Мотивите й, че посочените за похитители, не можело да бъдат установени, защото свидетелят Славов вече бил починал, е не просто тъп, а преднамерено унищожаващ  разследване.
Щом е демонстрирала  извратеност, как ще продължи да работи нормално и обективно? Не става!
След като аз не я искам , защо ли  тя се натиска да е прокурор по делото?!
Просто чакате да изтече давността.Не от вчера се гаврите с мен, с разследването и жонглирате с НПК! Кой диалект разбирате вие там, че да ви пиша на него?
3. Да осъществиш лично пълен и ефикасен контрол върху свършеното и несвършеното до тук по случая Съвестин! Не се крии кат височайша мижитурка зад някой друг! Мисли му! Съвестин не се е изпарил, отвлечен е! Да започне работа по версия отвличане с цел трафик, търговия и незаконното му осиновяване. Всячески отказвате да въздигнете тази версия.
4. Да поемеш незабавно и пряко работата по делата относно Съвестин, след като включително и чл. 3 от КПД те задължава да  приложиш ефикасно правомощията си съобразно и първостепенно именно с висшите интереси на детето! Защо отказвате да работите по незаконно осиновяване на сина ми?

5. Да бъде изискано и приложено към следственото дело оперативното дело за Съвестин – ДОИ на БИЛ”Детето”! Кой кого командва ?! – в случая със Съвестин безспорно ченгеджийницата е тази, която командори прокуратурата!! Ясно е, че няма никакъв контрол от прокуратурата…
Нарушен е основен принцип и конституционно право, необходимостта да се знае! Прокуратурата на “слепа баба” ли си играе с контрола над МВР, с правата на мен и Съвестин ? Защо!? Ами , защото не иска детето ми да бъде издирено!!!!!
Без ДОИ на БИЛ”Детето”, няма никакъв контрол върху работата на МВР.
6. Да бъде установено участието на лицата посочени от Димитър Славов като сержанти от полицията и избягали след отвличането на Съвестин в Канада
7. Да предприемеш нужното за и по  ескстрадиция на похитителите на Съвестин?
8.  Да се изработи нов актуален портрет на Съвестин към 2012г.!
9.  Задействай се  без да се офлянкваш!
Велчев, много пъти човекоподобията облечени в държавна власт коварно ме убиваха без да отнемат живота ми. Обезсмисляха живота, правата, бащинствато ми. Системно и гадно.
Не аз, а такива като теб обявиха  и водеха долнопробна война срещу мен и Съвестин.
За 15години, прокуратурата не искаще и не установи нищо по разследването. Защо ли?
Да осакатеете и да окьоравеете! Бавно и мъчително, в най-гадни агонии да измрете!
Ти да пукнеш в страшни мъки, повръщайки собствените си лайна

06  март  2012г.                                                                       Лично и без уважение:
София                                                                                                                               Т. Деянов
Човекоподобия – външно приличат на хора, но всъщност са изроди маскирани в човешки образи. Учтивост, вежливост, уважение никак не вървят към индивиди , които подритват закона, не зачитат морала и унижават човешките права!

СЪВЕСТИН ОЗНАЧАВА СЪВЕСТ
БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛА, НЕ Е ОТКРИЛА И НЕ Е ВЪРНАЛА ДЕТЕ КАТО СЪВЕСТИН
ЗА   ЧОВЕКОПОДОБИЯТА   В   ДЪРЖАВАТА,   ТОВА  НЕ  ОЗНАЧАВА   И  НЕ  ЗНАЧИ  НИЩО!
ЖУРНАЛИСТИ,  А  НАПРАВЕТЕ  НУЖНИТЕ  ИНТЕРВЮТА С  ВИСОЧАЙШИТЕ  ЧОВЕКОПОДОБИЯ
Стр.2 от 2

Mr. Todor Deyanov
The Father of the kidnapped
child Savestin
and Manager of SAVESTIN Foundation
Mobille: ++359 885 015 573
bgsavestin@yahoo.com
http://savestin.exactpages.com
Sofia 1359, Bulgaria,
Lyulin 521-G -87

Сине малък Съвестине
чедо българско едно
красива съвест жива
открадната от зла ръка
 
Но властта
не те издири
тя никое дете
отвлечено
не дири
за властта
пет пари дори
не чини съвестта
Сине малък Съвестине
детенце мило всеизвестно
символ станало така
за дете всяко във беда
 
Но властта
не те издири
тя никое дете
отвлечено
не дири
за властта
пет пари дори
не чини съвестта
 
Сине малък Съвестине
плачем за твоята съдба
знаем, без жива съвест
не може никоя страна

Автор неизвестен