Шефът на LAPD: Дайте на нелегалните шофьорски книжки !

Чарли Бек: “Истината е, че всички неща, които сме правили в Калифорния през последните 14-15-16 години не са намалили проблема дори и една йота, не са намалили чужденците без документи и шофьорите без книжки. Така че ние трябва да погледнем това, което правим. Когато нещо не работи отново и отново и отново, моето мнение е, че трябва да го преразгледа, за да видим дали има друг начин, който има повече смисъл.”

“Когато правите неща незаконно, то това може да причини много други неща, като верижна реакция. “

22 февруари 2012 г. Началникът на полицията на Лос Анджелис /LAPD/ Чарли Бек (р.1953) /Beck, Charlie – THE LOS ANGELES POLICE/ днес убедено заяви, че Калифорния трябва да издаде шофьорски книжки на нелегалните имигранти.

Полицейският шеф, който е една от от най-видните местни фигури с влияние в управлението и уважение на хората, който търси подкрепа на идеята и позицията му за даване на възможност на незаконно пребиваващите в САЩ, и най-вече в Калифорния, разпали критиците, които вече са ядосани на усилията на Бек за либерализиране на правилата за това как неговите служители могат да конфискуват автомобили на нелицензирани водачи на МПС /Моторни Превозни Средства/, хора без дкументи за самоличност, съобщи Ел Ей Таймс. /Шофьорската книжка се приема за официален документ за самоличност в САЩ./

“Моето лично убеждение е, че те трябва да могат да” притежават шофьорски книжки, заявил Beck в отговор на въпрос по време на среща с репортери Ел Ей Таймс и редактори. “Истината е, че всички неща, които сме правили в Калифорния през последните 14, 16 години не са намалили проблема дори и една йота, не са намалили чужденците без документи и шофьорите без книжки. Така че ние трябва да погледнем това, което правим. Когато нещо не работи отново и отново и отново, моето мнение е, че трябва да го преразгледа, за да видим дали има друг начин, който има повече смисъл. “

Beck каза, че не вярва шофьорските книжки за нелегалните имигранти трябва да бъдат идентични с обикновените. Шефът на полицията на Мегаполиса сподели, че “шофьорската книжка може да бъде временна, че тя може да бъде на чуждестранно лице“. Чарли Бек призна, че именно държавните служители ще трябва да намерят начини за справяне с широко разпространените опасения, че предлагането на незаконни фалшиви документи за самоличност на хората в щата, биха могли да направят по-лесно наличието на терористи и това те да останат неразкрити.

За Бек, обаче, подобни опасения са по-незначими от това, че ще бъде подобрена безопасността по пътищата на Калифорния и на способността на полицията да идентифицира хората, с които се сблъскват. “Защо не бихте искали да поставят хората на строг процес на тестове? Защо не бихте искали да идентифицират по-добре хората, на които им предстои да бъдат тук “, каза Beck. “Това няма никакъв смисъл за мен. И ние можем да повишим безопасността по пътищата. Когато правите неща незаконно, то това може да причини много други неща, като верижна реакция. “

Бек, например, заяви, че ще се очаква броят на инцидентите да намалее, ако нелегалните емигранти имат шофьорски книжки, защото незаконните имигранти шофьори ще се страхуват, че могат да бъдат уловени и индентифицирани при нещастни случаи.

Beck почерта, че позиция по този въпрос произтича от натиска върху него през последните месеци за спорни промени в LAPD по въпроса за правилата за конфискуване на МПС на нелицензирани водачи. Тъй като нелегалните имигранти не могат да получат документи за самоличност, в частност шофьорски книжки, в Калифорния, то трябва да се каже, че те съставляват голяма процент от нелицензирани водачи на държавата и са били несправедливо засегнати от настоящите протоколи за конфискация. /Бек фиксира, че Калифорния е щатът с най-голямо население в САЩ/

В момента полицейските служители се разкъсват от двете тълкувания на закона, когато конфискуват МПС на водач на превозното средство без документи. Едното позволява на собственика да вземе конфискуваният си автомобил незабавно, докато другият го поддържа запориран в продължение на 30 дни закъснение, което идва с таксите и глобите, които обикновено надхвърлят $1.200. Според предложените промени на Бек, служителите ще могат да използват по-лек подход за нелегитимни водачи, като Автомобилно застраховане, легитимна форма на идентификация и предишни съдебни производства. Колите на водачи с временно прекратени или отменени шофьорски книжки или тези, които не отговарят на изискванията на отдела ще бъдат запорирани за 30-дни.

Beck защити предложените промени, като каза пред журналистите, че новите правила, по същество ще намалят възможността хората нарушаващи закона и потенциално опасните шофьори да останат по пътищата.

Над 20 милиона са нелегалните емигранти в САЩ, като точната бройка не може да бъде обявена. Всяка година десетки милиони опитват да пресекат границата на Щатите, като най-изявените са латиносите, и най-вече граждани на Мексико, като по данни на Националното Статистическо Бюро на САЩ най-малко 7 милиона са от Южната съседка, по данни на The Pew Hispanic Center. Бройката на нелегалните се увеличава драматично, като повечето от тях ползват и всички облаги на системата, като например семейните които успяват да се сдобият с безплатни купони за храна и училища за малолетните им деца. Над 65000 ученици без документи се дипломират всяка година в средните училища в САЩ /U.S. high school/. Губернаторът на Калифорния Джери Браун подписа наскоро разрешение за достъп до държавните фондове за финансова помощ на нелегалните студенти в колежите, известно като споразумението “two-part legislation “Dream Act.”

Нелегалната емиграция гълта над 100 милиарда долара всяка година в САЩ и създава стотици рискове за американските граждани, които могат да бъдат засегнати от действия на хора без документи. Хазната губи пари от данъци и от глоби. Минимум 62% от нелегалните работят и получават “пари под масата”.

 

Създаден е и специален уебсайт за анонимно докладване на нелегални емигранти: ReportIllegals.com – Report illegal aliens and illegal

ИЗТОЧНИК: Beck backs driver’s licenses for illegal immigrants

Чарли Бек е роден в Лонг Бийч, Калифорния, през 1953 година в семейство на полицай. Получава образованието си на местно ниво в Калифорнийския държавен университет в Лонг Бийч. Бек е назначен на служба “Полиция” в Лос Анджелис през март 1977 г. след две години в резервния корпус. През юни 1984 г., той е повишен в сержант, лейтенант през април 1993 г., през юли 1999 г. капитан и командир през април 2005 г.. През август 2006 г., той е повишен в ранг на заместник-началник, един и същи ранг, като баща му, пенсиониран полицай в Лос Анджелис. Има три деца, две от които също са полицаи.