Обама реже данъци – пее с Би Би Кинг и Миг Джагър

Президентът Обама обяви ще намали значително горната ставка на корпоративния подоходен данък /corporate income tax /

Официално започва голямата битка на политиците за гласовете, парите и влиянието на бизнеса в годината на президентските избори в САЩ

ВИЖТЕ ВИДЕО

/вижте по-долу подробен списък и линк за таксите 0т 2005 до днес и сегашните задължения към хазната, както на бизнеса, така и на гражданите/

Обама пя с Би Би Кинг и Миг Джагър в Белия дом

22 Февруари 2012 г. Президентът Обама обяви ще намали значително горната ставка на корпоративния подоходен данък /corporate income tax / до 28% като част от широк ремонт, което ще повиши приходите в хазната с допълнителни $ 250 млрд. от фирми, през следващото десетилетие, като така се елиминират много вратички и други пропуски в закона, според думите на висш представител на президентската администрация, цитиран от агенция Reuters. /вижте по-долу подробен списък и линк за таксите 0т 2005 до днес и сегашните задължения към хазната, както на бизнеса, така и на гражданите/

Новината за нови предложения за промени в данъците дойде само няколко дни след като миналата седмица в петък Конгресът набързо гласува законопроект, намаляване на данъка върху заплатите до края на годината, слагайки край на продължилите с месеци дебати и липса на двупартийно съгласие. Президентът Обама приветства тогава преминаването на законопроекта, който включва също така и разширяване на дългосрочни обезщетения за безработица и блокира планираните 27% намаление за Medicare в плащанията на лекарите. Освен това с 2% бяха намалени вноските за социални осигуровки, което средно възлиза на около $ 20 на седмица на работник. Пенсионият фонд бе гласувано да бъде финансиран от общия фонд. Като цяло петъчният пакет добави нови $ 89,3 милиарда за федералния дефицит за следващите 10 години, според данните на бюджетната служба на Конгреса.

Снощи пък, президентът Обама и Първата дама Мишел Обама, беше домакин на невероятна група от изпълнители за нощ на блус музиката, като част от сериите на държавната телевизия PBS “В изпълнение в Белия дом”, като и той взе микрофона./вижте видео по-долу/

Пълни подробности за дългоочаквания на администрацията корпоративен план за данъчна реформа ще бъде пусната днес по-късно от финансовия министър Тимъти Ф. Гайтнър, като по този начин официално ще започне най-коментираният и важен дебат в годината на избори, това колко корпорациите трябва да плащат данъци. Реакцията на бизнеса за промените ще бъде във фокуса на политиците, защото както знаем в коорпоративна Америка бизнесът има интерес от политиците, само, и само, ако са им наред финансите и плащат по-малко данъци.

Основните параметри на плана на Обама включват намаляване на ефективната данъчна ставка – истинският размер, който корпорациите плащат, след като се приспадат данъчни облекчения – но не повече от 25%, което е спад от сегашните 32%, като пакетът с промени в данъчното законодателство ще се стреми да набере още $ 250 млрд. от корпорациите през следващите 10 години.

За да се намали примамката за “износ” на работни места в чужбина, Обама ще предложи промяна и на минимална такса за базираните в САЩ мултинационални компании. Президентът сподели тази своя идея в обръщението си към нацията още миналия месец.

“Моето послание е просто: време е да спрете да поощрявате предприятията, които отварят работа в чужбина и да започнете да награждавате компании, които създават работни места тук, в Америка”, каза тогава той.

Детайлите за данъчните облекчения, които Обама иска да се премахнат, ще бъде от ключово значение, като големите търговци  и лобистите на индустрията ще се борят усилено да се избегне даването на доходоносни вратички за бюджета. Петролните и газовите компании се очаква да бъдат начело в плана, тъй като служителите в държавната администрация са често критикувани за данъчните облекчения за индустрия, казват те,  която е толкова печеливша, че не се нуждаят от тях.

Основният политически противник на Демократическата партия на Обама, а именно Републиканците, както и бизнес групи вече са се оплакали, че САЩ имат една от най-високите корпоративни данъчни ставки в света, което задвижва създаването на офшорни компании. Основни фигури от републиканците заявиха, че по-ниската ставка ще бъде компенсирано от премахването на някои “вратички”, като резултатът като цяло ще бъде корпорациите да плащат повече данъци.

Някои съпартийци на Обама от демократите също подкрепят намаляване на ставката на корпоративния данък, макар и не чак до 25%, както и премахване на множество данъчни облекчения. Те биха искали да използват икономиите, за да се намали дефицита, вместо намаляване на правителствените програми, от които получават пари.

Конгресът ще трябва да одобри предложените промени в данъчния кодекс, като промяна на законодателство може да се окаже трудно, и дори невъзможно точно в годината на изборите, като най-вероятно време на промените е когато Конгресът се връща в края на годината след президентските избори през ноември.

Рано или късно, с тоиз или друг Президент на САЩ, промени ще има, какви ще бъдат те ще покаже времето.

Вчера Президентът Обама благодари на американците, които дадоха своите гласове, като изтъкна, че до края на годината 160 милиона работещи американци ще получат удължаване за таксите, заедно с застрахователни обезщетения за безработица, които осигуряват оцеляването на милиони американци, които търсят за работа. Президентът призова Конгреса да предприемат допълнителни стъпки, за да се създадат работни места, ръст на икономиката и да се помогне на средната класа. ВИЖТЕ ВИДЕО:

Corporate Income Tax Rates–2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005
 

       Taxable income over Not over Tax rate

          $         0        $    50,000        15%
               50,000             75,000        25%
               75,000            100,000        34%
              100,000            335,000        39%
              335,000         10,000,000        34%
           10,000,000         15,000,000        35%
           15,000,000         18,333,333        38%
           18,333,333         ..........        35%
ВСИЧКО ЗА ДАНЪЦИТЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК:  http://www.smbiz.com/sbrl001.html...

Снощи, президентът Обама и Първата дама Мишел Обама, беше домакин на невероятна група от изпълнители за нощ на блус музиката като част от сериите на държавната телевизия PBS “В изпълнение в Белия дом”. След малко окуражаване от легендарния Би Би Кинг, председателят взе микрофона от Мик Джагър, и изпя няколко реда от “Sweet Home Chicago” -ВИЖТЕ ВИДЕО:

2 comments for “Обама реже данъци – пее с Би Би Кинг и Миг Джагър