Цените на билетите за кино в САЩ удариха таван за всички времена

За миналата година ср. цена стигна до $ 7,93 – 3-D филми гледаме срещу $ 13-16

На сегашната цена само на един билет за кино в САЩ, може да си закупите филми на 3-6 месеца на ДВД или БлуРей – ако използвате парите за цяло семейство, или само тези за билети с гаджето, то спокойно може да закупите и ново заглавие

9 февруари 2012 г. Цените на билетите за кино в САЩ удариха нов таван за всички времена, по данни за 2011 г. от днес, които бяха обявени от Националното сдружение на собственици на кино-театри /НАТО//National Association of Theatre Owners NATO /. Цената нарасна леко миналата година до $ 7,93, от $ 7,89 през 2010 г..

Новият връх идва въпреки че средната цена за билет падна леко през четвъртото тримесечие на 2011 г. до 7,83 щатски долара, според НАТО, което се дължи на по-бавните темпове на бизнеса, особено за 3-D филми, които носят по-висока цена, съобщава Холивуд Репортер.

Средната цена за билет за кино в САЩ се покачва всяка година от 1992 г. насам, според статистиката на НАТО, като тогава е бил $ 4,15. Над $ 7 се качва от 2008 г. насам.

Стабилният ръст в цената на билетите често е по-голям, отколкото инфлацията. За холивудските студия, преминаване към най-вече хитови филми повдигна производствените разходи и вдигна маркетинговите разходи, които често достигат стойност за продукция по-висока от $ 70 милиона за популяризиране и разпространение на най-големите филми.

За собствениците на кина, разходите се вдигат и от изграждането на нови театри мултиплекс, и най-вече от, преминаването към цифрови прожекции и звук.

Тоталното навлизане на пазара на разпространението на 3-D филми също е довело до по-високи цени на билетите. Повечето кино-театри включват допълнителна такса от около 3 долара за билет, за да видите филм в 3-D. През 2011 г. имаше още бум на 3-D филми за всички времена, но средната стойност на прожекции на 3-D филми, е намаляла спрямо предходната година.

Ето цените за 3-D филми в момента:

3D Adult /възрастен/: x $16.00 =
3D Senior /пенсионер/: x $13.00 =
3D Child /деца под 14/: x $12.75 =

На сегашната цена само на един билет за кино в САЩ, може да си закупите филми на 3-6 месеца на ДВД или БлуРей. Ако използвате парите за цяло семейство, или само тези за билети с гаджето, то спокойно може да закупите и ново заглавие.

Цената на плейърите е от 50 долара нагоре, а на телевизорите от 200 нагоре. Филмите могат да се гледат и на компютрите, като голяма част могат да се свалят и от интернет.

SOURCE: NATO | Statistics | Average U.S. Ticket Prices