Питайте директно Обама на 30 януари в интернет видео-чат

26 януари 2012 г. Президентът на САЩ Барак Обама ще участва във видеочат на живо и ще отговаря на въпроси, свързани с речта му “За състоянието на съюза” на живо по социалната му мрежа Google+, съобщиха от компанията вчера. Новината бе потвърдена и от Прес-центъра на Белия дом. Видео-срещата “на живо”  ще се състои на 30 януари и с него ще завърши седмицата на участия в социални мрежи, които Белият дом планира около традиционното обръщение на президента.

От днес в специална рубрика “Вашето интервю с Президента” /Your Interview with the President/ Google+ набира въпроси в YouTube, а след това ще има и гласуване. Президентът ще отговори на някои видеовъпроси и ще разговаря пряко с част от авторите им. Крайният срок за изпращане на запитванията е в събота 28 януари в 12:00 полунощ Източно време в САЩ.

Видеообменът ще се появи и на страницата на Белия дом в Google+ и ще може да се следи на живо в официалният сайт на институцията whitehouse.gov

Не за първи път Обама отговарял на видеовъпроси от YouTube. След предишните си две речи “За състоянието на съюза” той също направи това, но тази година видеочатът дава и възможността някои от питащите да общуват директно с президента.

ПРИПОМНЯМЕ:

Обама: „Чужденците да „заработват” американско гражданство!“

ВИДЕО: Американският президент Барак Обама по време на речта си в традиционното си за началото на годината обръщение и „зад кулисите“ + ОРИГИНАЛНИ ТЕКСТОВЕ