Кръста в Океана хвърлиха и тази година в Лос Анджелис

 
Евгени Веселинов, Лос Анджелис
Нашите емигранти в Лос Анджелис хвърлиха Господният Кръст и тази година (2012) в Океана, като така спазиха българската традиция за Богоявление, което БПЦ отбеляза на 6-ти януари.
Над 20 години сънародниците ни в “Града на Ангелите” се събират на най-известният кей в целия щат Калифорния на брега на Санта Моника, където свещеник от Българската Православна Църква “Св. Георги” хвърля Кръста и ръси за здраве и берекет.
Тази година волята на Бога изпълни Отец Стефан точно на обяд в неделя пред близо петдесет (50) българи и над 100 зяпачи от увеселителният парк на кея.
А щастливецът който доплува пръв до Кръста бе Антоан Петров /32г./, който за втора поредна година изнесе свещеният знак на сушата. Завидното му атлетично тяло пък направи впечатление на дамите. Антоан е бивш спортист и професионален масажист.
Отец Стефан завеща Кръста на първенеца, което по традиция се случва всеки път, освен и паричната награда, тази година подготвена и връчена от Д-р Дейвид Веско, председател на Църковното настоятелство на “Св. Георги”.
Събитието е уникално българско за Северна и Южна Америка, като от другите народности само гърците си позволяват, пак в района на Ел Ей.
На празника присъства и Генералният консул на Р България в Лос Анджелис Марин Димитров със съпругата си Ралица и най-малкото от трите му деца Алекс (1,5г.).
ГАЛЕРИЯ

А щастливецът който доплува пръв до Кръста бе Антоан Петров /32г./, който за втора поредна година изнесе свещеният знак на сушата. КЛИНКЕТЕ ВУ СНИМКАТА ЗА ПО-ГОЛЯМ РАЗМЕР

2 comments for “Кръста в Океана хвърлиха и тази година в Лос Анджелис