Местят ОСКАР-ите от КОДАК?

11 януари 2012г. Само броени дни след като Кино-академията в Лос Анджелис организатор на наградите ОСКАР уведоми в края на декември сегашните наемодатели от Kodak Theatre, дом на наградите Оскар от 2002 г. насам, че договорът за наем вече няма да се подновява автоматично и вероятно ще предостави на друг церемонията по връчване на наградите “Оскар” след 2013 г., вече се е появил кандидат с дълбоки джобове, съобщиха от прес-офиса на Академията,

Супер компанията собственик на едни от най-големите зали в САЩ и по света AEG, вече е предложила 7100 места в Nokia Theatre в центъра на Лос Анджелис и вече води преговори със служители на Академия, според източник, близък до преговорите, цитиран от „Холивуд репортер“.

В момента Академият плаща на CIM Group, собственик на два пъти по-малкият Kodak с 3,400 места. Докато новото предложение идва в пакет, който включва повече места, по-добра инфраструктура, по-голяма промоционални възможности и спомагателни съоръжения. Голямо влияние оказва и концентрацията на хотели и ресторанти, и най-вече местоположението, добре известно на всички със съседният Staples Center, зала-майка на баскетбола и хокея на лед в „Града на Ангелите“.  Не е за пренебрегване и външната част около залата, заобиколена от площада за фен събития и гигантските билбордове. В момента всяко събитие се рекламира един месец предварително на електронните ЛСД билбордове, които могат да се видят отдалече в центъра, така и от близките магистрали.

“Възможностите на Nokia са толкова много по-голями”, казва Рон Семайо пред медията, старши вицепрезидент в ESPN, който през 2008 г. премести своите годишни награди за Аспи от Kodak в Nokia.

И Kodak и Nokia са страхотни места, но за да постави на едно ТВ шоу, то Nokia предлага по-лесен достъп, което е от решаващо значение за Американските музикални награди, защото ние променяме нещо всеки три минути,“ казва Орли Аделсън президент на Dick Clark Productions организатори на Американските музикални награди.

AEG също помага в спонсори за събития и изпраща листовки и имейли към огромния си списък на потенциалните участници, включително и тези, които посещават спортни събития, като мачовете на леда на Лос Анджелис Кингс и на паркета на Лос Анджелис Лейкърс.

В надпреварата за домакин на ОСКАР-ите се очаква да се включат и L.A Шрайн Аудиториум и Музикалният център, но двете са по-малки, и по размер, и по маркетинг , сравнени с AEG. Други възможни места, но е малко вероятно да бъдат сериозно взети предвид, са Pasadena Civic Auditorium (който е домакин на Еми в продължение на години и има 3029 места), Ampitheater Гибсън “в Юнивърсъл Citywalk (6189 места), Walt Disney Concert Hall (2265 места) и Wiltern театър (2344 места).

Стойността на лизинга е неизвестен, но въпросът с парите е значителен: данъчните регистри на Академията показват, че групата е похарчила 21,4 милиона долара, за да постави на 2010 г. “Оскар”, плюс $ 1.6 милиона за вечерта на губернатора.

CIM Group, собственици на Kodak, се очаква скоро да подадат заявление за откриване на производство по несъстоятелност, или най-малкото да бъдат реорганизирани по начин, който може да има даде шанс за още едно десетилетие. Всъщност, шансът е на страната на „по-големият“. И на тзои, който върви напред и има прогрес. КОДАК си го помним все така.

2 comments for “Местят ОСКАР-ите от КОДАК?