Мария Шрайвър официално поиска развод с Шварценегер

Една от ранните общи снимки на Арнолд и Мария. В ранните си години Шварценегер спечелва широка популярност като успешен културист, а по-късно и като успешна филмова екшън звезда от Холивуд.Печели наградата „Мистър Вселена“, през 1967 г. и „Мистър Олимпия“, през 1970 г. Най-известният му филм е Терминаторът (1984г.). Арнолд и Мария са заедно от 34 години (1977г.), като от 25 (1986г.) са официални съпрузи.

 

Поравно физическo и юридическo попечителството на децата, а недвижимата собственост ще се разглеждат отделно, включително и бижутата

За “Златната двойка на Калифорния” и майката на другото му дете

1 юли 2011г. Мария Шрайвър официално поиска развод, позовавайки се на “непреодолими различия” с бившия си съпруг губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер. Документите бяха внесени днес във Върховният съд в Лос Анджелис от адвокатката й Лора Уейзър, съобщи Таймс.

Двамата са женени от 25 години, но обявиха раздялата си през май, след като “Терминаторът” призна, че повече от десет години е баща на детето на дългогодишен член на собственият им персонал в дома в който живеят.

Документите по развода запазват поравно между 63-годишният Шварценегер и 55-годишната Шрайвър съвместното физическo и юридическo попечителството върху децата.

Недвижимата собственост ще се разглежда отделно, включително и различни бижута и лични вещи, приходите, натрупани от Шрайвър след раздялата им, както и други отделни активи, които не са определени.

Шрайвър се премести от семейното имение по-рано тази година след като научи за извънбрачното дете на Арни, пише The Times.

Майката на “малкото терминаторче”, работилa за семейството в продължение на 20 години, се пенсионира през януари. Тя живее в Бейкърсфийлд, Калифорния, заедно с момчето.

Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер имат четири деца: Катрин, Кристина, Патрик и Кристофър.

“След като напуснах офиса на губернатор, казах на жена ми за това събитие, което e настъпилo преди повече от десетилетие”, каза 63-годишният Шварценегер в изявление, цитиран от Таймс, в което обяви, че той е баща на момчето. “Разбирам чувството на гняв и разочарование сред приятелите и семейството ми. Няма извинения и поемам пълна отговорност за болката, която съм причинил. Аз се извиних на Мария, децата ми и семейството ми. Аз наистина съжалявам.”

“Продължаваме да се грижим за децата си заедно. Те са светлината и центърът на живота и на двама ни”, завършват съвместно изявление по-рано Мария и Арнолд. “Смятаме, че това е нещо лично, затова нито ние, нито никой от нашите приятели или семейство ще коментира повече по въпроса. Молим за съчувствието и уважението на медиите и обществото”.

Златната двойка на Калифорния

Tой – австрийски бодибилдър, превърнал се в американска кинозвезда, тя – блестящ представител на клана Кенеди.

Двамата са преживели много заедно – преждевременната смърт на много членове на сем. Кенеди, сърдечната операция на Шварценегер за подмяна на нефункционираща аортна клапа, смъртта на майка му, смъртта на майката на Мария, постоянното внимание на таблоиди и папараци и естествените разногласия на две силни кариери.

Мария все още преживява смъртта на баща си – основателят на Корпуса на мира Сарджънт Шрайвър, който се предаде след дългогодишната битка с болестта на Алцхаймер.

Според повечето източници, двамата се влюбили от пръв поглед. След като водещият в NBC Том Брокоу ги “сватосва” по време на благотворителен тенис-турнир през 1977 г., те стават неразделни. Девет години по-късно двамата вдигат пищна звездна сватба в Хаяниспорт. При всички положения, Мария е действала много активно, подпомагайки Арнолд да пробие в Холивуд – тя непрестанно му дава съвети и преглежда сценариите му. С течение на времето тя се превръща в незаменим негов политически съветник, а фактът, че тя е либерален демократ, а той – умерен републиканец, от години се приемаше добре в Калифорния.

Шварценегер избира политическата кариера противно на нейното желание. Когато обявява кандидатурата си за губернатор в предаването The Tonight Show – без да предупреди Мария какво възнамерява да направи, той знае, че Шрайвър и четирите им деца са против – най-вече заради трагичната история на семейство Кенеди в политиката.

СПОДЕЛЕНО

“Втората жена” на Арни проговори

Любовницата на Арнолд Шварценегер, която стана причината за разпадането на 25 годишния му брак, проговори пред вестник The Sun.

Според нея холивудската звезда и екс-губернатор на Калифорния бил „стиснат” и дори семейството му го наричало така зад гърба му.

Милдред Баена явно вече не вижда причина да пази мълчание.

Тя твърди, и с основание, че досега никой не имал повод да подозира, че уважавания съпруг и глава на голямо семейство Шварценегер близо 15 години е водил двойствен живот в собствения си дом.

Баена дори признала пред вестника, че съпругата на актьора Мария Шрайвер споделяла с нея колко страда от постоянните изневери на съпруга си.

Мария дори не подозирала пред кого излива душата си и, че синът на Милдред е от Шварценегер.

Когато момчето порастнало Мария забелязала поразителната прилика между него и съпруга й.

По думите на Баена съпругата се опитала да изясни ситуацията, но любовницата категорично отказала да признае истината.

Скандалът навреди на Шварценегер не само в семеен план.

В Австрия, където трябваше да бъде открит музей на Шварценегер, засега са отложили събитието.

Стана ясно, че заради негативното отношение, което предизвикаха разкритията за дългогодишната изневяра на актьора, ще се отложи и връщането му в киното.

+++ Мария Шрайвър е родена на 6 ноември 1955 г. в Чикаго. Тя принадлежи към така нареченото “американско кралско семейство”, както наричат кланът Кенеди – майка й е сестра на президента Джон Ф. Кенеди. Завършва университета в Джорджтаун и започва веднага работа като редактор в местна телевизия. През 1973 г. Мария става репортер в новините на телевизия CBS, а съвсем скоро започва да се изявява и като ко-водещ на сутрешните новини на канала. Тринадесет години по-късно се мести в NBC, където първоначално работи като кореспондент на новините, а скоро след това става водеща на младежко предаване. В периода 1987 – 1990 г. води съботното шоу на телевизията. Прекъсва участието си в този проект, тъй като става водеща на шоу, в което й гостуват известни личности като Фидел Кастро, Тед Търнър, Меджик Джонсън, Сара Фъргюсън и много други.

През 1978 г., когато е още в началото на телевизионната си кариера, Мария Шрайвър среща Арнолд Шварценегер на тенис турнир, организиран от Робърт Кенеди. Двамата се влюбват, но ще минат осем години преди те да узаконят връзката си.

Двамата сключват брак през 1986 г. Той вече е филмова звезда, но ролите, които му носят световна слава тепърва предстоят. Семейство Шрайвър не се оказва благосклонно към връзката на младото момиче с холивудския актьор. Той има силен австрийски акцент, грубоват и непохватен е, а най-големият му грях е фактът, че е републиканец. Напук на всички негативни очаквания обаче, това се оказва един от най-стабилните бракове в Холивуд. Разбира се, не липсват сътресения между двамата, особено когато четиринадесет момичета внасят общ иск в съда срещу Арни за сексуален тормоз. Очаква се развод, но реакцията на Мария Шрайвър изумява всички: “Арни е истински мъж е и аз го уважавам за това”, заявява смело тя и така слага край на интригата.

През 2003 г. Арнолд Шварценегер е избран за губернатор н щата Калифорния. Така от племенница на първи човек в държавата, самата Мария се превръща в първа дама. В тази роля тя подкрепя много социални каузи, лобира за изграждане на зелени площи и игрища за деца в райони с по-нисък стандарт на живот. Освен това Мария участва и в бордовете на различни благотворителни организации.

Въпреки, че се е откъснала от телевизията, през май 2009 Шрайвър се завръща като продуцент на филма “Проектът Алцхаймер”. Тя признава, че е имала личен мотив за създаването му, тъй като баща й страда от болестта.

Освен успешна кариера в журналистиката, Мария Шрайвър жъне успехи и ви писателското поприще. Тя е автор на няколко книги, включително и такива на детска тематика.

Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер имат четири деца: Катрин, Кристина, Патрик и Кристофър. Тя споделя, че със сигурност не е най- добрата майка ва света, но се старае да бъде такава.

+++ Арнолд Шварценегер е роден на 30 юли 1947 година в Tал, близо до Грац, Австрия. Баща му Густав е бил бивш военен офицер, по-късно полицай. Майка му Аурелия заедно с баща му го възпитават строго в католическото им домашно огнище. Арнолд е имал с 1 година по-голям брат Майнхард, който обаче умира във автомобилна катастрофа.

Името Шварценегер означава черен орач.

Започва кариерата си в Грац с една единствена цел – спечелване на титалата “Мистър Вселена”. Разходите по постъпване в спортно училище били твърде големи, затова той си прави своя собствена спортна стая в мазето на къщата на родителите му. Но през 1961 той среща Курт Марнул, бивш Мистър Австрия, който е впечатлен от мускулатурата на Арни и го кани да тренира в Атлетическия съюз в Грац. Тогава той вече започва първите си по-сериозни и усилени тренировки.

През 1965 постъпва в австрийската армия (служи една година като танкист), но за да участва в състезание в Щутгарт, той напуска армията и затова е бил съден след като се връща после. /Има слух, че постъпва в армията, за да поддържа строгата си диета, тъй като сам не е могъл да си я позволи./ Печели в Щутгарт и е удостоен с титлата младши Мистър Европа. До 20-тата си година той става също Мистър Германия и Мистър Вселена. По-късно той продължава да печели още титли, но решава да си пробва късмета другаде. Започва да взима уроци по англиийски език и през 1968 заминава за Америка, където първоначално работи като пътно-строителен работник. А по-късно заради внушителното си мускулесто тяло е привлечен към филмовата индустрия, първия филм, в който участва е “Hersules in New York”. Филмът, който дава повече тласък и предпоставки за успешна кариера е удостоеният със Златен глобус “Stay Hungry”. А истинското начало на неговата върховна ера в киното започва с филма “Конан варварина” (1982). Този му успех е предхождан от върховното му представяне на състезанията “Мистър Олимпия”, в периода 1970-1980 тои печели това престижно отличие цели 7 пъти.

През 1986 се жени за телевизионната водеща Мария Шрайвър. Имат четири деца: Катерин, Кристина, Патрик и Кристофър (роден на 27 септември 1997).

Арнолд Шварценегер притежава “Oak Productions”, “Schatzi on Main”, “World Gym Enterprises”, “Planet Hollywood inc” (главен притежател) и “All Star Fitness Products”.

Джим Лоримър и Арнолд са главни подбудители за порвежданите през последните 10 години представления “Arnold Classic Pro Bodybuilding & Fitness” обикновенно през март всяка година. През 1997 на едно от тези представления получава “IFBB Gold Order Award”, провъзгласявайки го за най-великия културист на 20 век.

Арнолд е може би най-известният бодибилдър за всички времена, който привлече вниманието към клутуризма на много нации. През 1999 влиза в залата на славата за най-добрите бодибилдъри на Джо Уайдър. Той също ръководи президентския “Съвет по физиеска подготовка и спорт”. През 2003 – губернатор на щата Калифорния. Влиза в книгата “Рекордите на гинес”, “възможно най-перфектно развиващият се човек в световната история”.

1 comment for “Мария Шрайвър официално поиска развод с Шварценегер