“Затъмнение” на филмовите награди на телевизия МТВ (MTV)

 

Вампирската сага “Здрач: Затъмнение” “на върха” на филмовите награди на телевизия МТВ за трета поредна година

Българска двойна вампирска следа на синия екран с много красота …

5 юни 2011г. Тази вечер в “Гибсън амфитиътър” в Лос Анджелис на 20-та церемония по връчването на филмовите награди на телевизия МТВ вампирската сага “Здрач: Затъмнение” застана “на върха”  за трета поредна година. Филмът беше номиниран в цели 8 категории, като спечели 5 статуетки. Гласуването на зрителите се прави само по интернет.

Тийнейджърският кинохит, разбил американските и световни боксофиси беше абсолютният фаворит на младите и беше избран за най-добър филм на годината. Лентата, която е по роман на Стефани Майер и разказваща за любовта между сладураната Бела и вампира Едуард донесе и отличия за най-добър актьор на Робърт Патисън и за най-добра актриса на Кристен Стюарт, които са заедно и в живота. Робърт и Кристен взеха за втора поредна година и наградата за най-добра екранна целувка, но при получаването й Патисън избра да целуне екранния си партньор – Телър Лаутнър, вместо половинката си, като залата избухна в аплодисменти. Робърт бе избран и за “най-добър екранен бой.”

Том Фелтън от сагата за Хари Потър е “най-добър злодей.”

Сладураната позната ни от “Естествено руса” Рийз Уидърспуун получи статуетка “за принос към киното”. Канадският идол в музиката Джъстин Бийбър взе наградата за “спиращ дъха момент” за музикалния филм с негово участие “Никога не казвай никога”.

Рекламата на бъдещи екранни изяви на филмови продукции не бяха забравени, като зрителите в залата видяха за първи път кадри от четвъртия филм от поредицата “Здрач”, който излиза по екраните през ноември т.г. и от последната част от поредицата за Хари Потър, чиято премиера е по-скоро на 15 юли.

Припомняме, че имаме и двойно българско участие във вампирските истории на екрана, макар и на телевизионния.

35-годишната Мия Кършнър на страниците на списание ВОГ. ФОТО:ВОГ

 

 

 

Мия Кършнър е втората българка в изключително популярния сериал в Америка – “Дневниците на вампира”, продуциран от телевизия CW. Хубавицата се включва в телевизионния хит като сладката, но опасна съпруга на учителя по история Аларик, която освен това се оказва и майка на другата българка в поредицата – Нина Добрев. Участието на Нина в “Дневниците на вампира” я нареди сред най-търсените млади актриси в Холивуд и й осигури статуетка от “Тийнейджърските Оскари”. И двете българки са от Торонто, Канада. Мия е родена там, а Нина – в София, но е заминала, когато е била на 2 годинки.

Брюнетка Мия е дъщеря на българската еврейка Ети – учителка в Торонто, и немеца Шелдън, журналист от The Canadian Jewish News, който е роден в лагер за емигранти веднага след 2-та световна война. Мия е внучка на оцеляла от Холокоста. Майка й емигрирала в Израел, където се запознава с баща й. Мия е на 37-о място в списъка на стоте най-сексапилни жени в Холивуд. Зад гърба си Мия има участия в над 40 тв сериали и филми, между които “24”, “L-връзки” и снимания в България “Черната далия”. Там тя си партнира със Скарлет Йохансон, Джош Хартнет и Хилъри Суонк.

Нина Добрев (на английски: Nina Dobrev) (родена като Нина Константинова Добрева) е канадска актриса от български произход родена на 9 януари 1989г. в гр.София. Едва на две годинки емигрира заедно със семейството си в Торонто. Има по-голям брат Александър, който следва инженерна специалност.22-годишната звезда от хитовия сериал “Дневниците на Вампира” е сред първите места редом с всепризнати хубавици като Меган Фокс, Оливия Уайлд, София Буш, Натали Портман, Ема Уотсън, Аманда Сейфрийд, Селена Гомес и др. Всичките 76 класации са изработени от фенове (не от жури) и интересен факт е, че Нина не само фигурира във всичките, но е сред отличничките. Дори в класацията за най-красива млада актриса е първа.

 

 

 

Нина Добрев е големият български пробив в Холивуд. Тя е само на 22 години, родена е на 9 януари 1989 г. в София, а вече има десетки роли в канадски и американски филми и сериали. За нея се грижи цял екип от пиари, агенти и имиджмейкъри. Започва да се занимава с йога в Торонто, след като става актриса и спира професионално да се занимава с гимнастика.

Родителите й се преместват в Канада, когато Нина е на 2 годинки. Завършила е училище по изкуства в Торонто, била е модел, снимала се е и в реклами. Най-популярна е с участието си в тийнейджърския сериал “Клои”, където играе редом с холивудските величия Джулиан Мур (4 пъти номинирана за “Оскар”) и Лиам Нийсън. Както и в ролите на Елена Гилбърт и Катрин Пиърс в американския сериал “Дневниците на вампира”.

През ноември 2010г. интервю с актрисата от български произход Нина Константинова Добрева беше излъчено в шоуто на Джордж Лопез – единственото латино-ток-шоу по американска телевизия. Нина проговори и български, като каза на Лопез на чист роден език, че го обича.
Преди време снимки на Добрев бяха публикувани в престижното списание МАКСИМ: Наше момиче в Максим

Една от малцината ни сънароднички (да не казваме и единствената), успели в Холивуд, не забравя и родния си произход – има баба и дядо в София, което доказа и с участието си при Лопез.

„Когато бях малка, нашите забраняваха вкъщи да се говори на английски именно по тази причина. Учех се и да чета и пиша на български и все още се справям добре, макар понякога да ми е нужно малко повече време„, признава Нина.

ОЩЕ ЗА НИНА ДОБРЕВ И ВИДЕО ТУК: Българската актриса Нина Добрев (Nina Dobrev) проговори български в US-Latino Show /video/