Поздрав от вицепремиера на Р България

 

Вярвам, че всеки от вас ще продължава и занапред да защитава името на Родината ни чрез своя труд и професионализъм, независимо в кой край на света сте избрали да живеете. Това ни написа министър Дянков за Националния празник 3 март, когато се разбра, че му е възложена задачата да отговаря за в чужбина.

 

ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ В СЛЪНЧЕВА КАЛИФОРНИЯ!

Поздравявам ви  по повод българския национален празник на Славянската писменост и култура, на почитта към делото на светите братя Кирил и Методий!

От столетия българският народ отдава заслужена почит на Светите братя с ясното съзнание, че тяхното уникално в исторически и духовен смисъл дело, е дало устойчивост на българската държава и е спомогнало  за трайното разпространяване на християнската вяра.

Нещо повече – делото им  не само устоя на изпитанието на времето, но и се запази като здрав мост в поддържането и развитието на междукултурния и междурелигиозен диалог.

Като съпокровители на Европа, обявени от папа Йоан Павел ІІ през 1980 г., Солунските братя са и между първите вдъхновители и радетели на съвременната Обединена Европа, в която нашата Родина днес заема  полагащото  й  се достойно място.

Достойно място и в Америка, където сме с най-многобройно българско присъствие на Планетата Земя!

А във вашата Калифорния е второто по големина родно общество в САЩ!

Драги сънародници,

Нека да е честит празника на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата за съхранението на българската ни идентичност!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

СИМЕОН ДЯНКОВ

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ

————————

БЕЛ.РЕД. ПРИПОМНЯМЕ:

Финансовият министър ще отговаря за българите в чужбина

Министърът с „американска връзка“ – вицепремиерът Симеон Дянков ще отговаря за работата на Държавната агенция за българите в чужбина и на Държавната агенция „Архиви“ …