Бербатов – голмайстор и шампион на Англия

Любимецът на треньора на Юнайтед Уейн Рууни прегръща българската звезда на отбора след отбелязването на решаващият гол в решаващия тогава мач за класирането срешу Болтън. Манчестър Юнайтед спечели с минималното 1:0 домакинството си на Болтън в среща от 30-ия кръг на Премиърлийг. 3 точки за „червените дяволи

14 май 2011г. Българскот острие на атаката на британският футболен титан “Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов за втори път е шампион на Англия, като този път може да вдигне титлата и като голмайстор на Висшата лига.

Бившият ни национал днес влезе в игра едва в 80-та минута на „Иууд Парк“ срешу “Блекбърн”, когато вече и двата отбора се бяха примирили с резултата.

Сър Алекс Фъргсън спази своето 25-годишно обещание. Когато шотландецът пое Юнайтед, той заяви, че ще измести Ливърпул от върха в Англия.

Сър Алекс и днес поднесе изненада, като бе избрал не само интересен състав, но при гостуването на Блекбърн на вратата вместо Едвин Ван Дер Саар той даде възможност още от самото начало на резервата Томаш Кушчак. Полякът показа изключително колеблива игра, която дори можеше да коства титлата на Юнайтед.

В предните позиции нямаше изненади, като очаквано стартираха Уейн Рууни и Хавиер Ернадес.

Двубоят започна много силно за Юнайтед, като още в 4-та минута нацелиха напречната греда. Изключително колебливата игра на Томаш Кушчак на вратата даде своя резултат и домакините поведоха.

Равенството на резултата бе постигнато от дузпа при спорна ситуация – в 71-та минута Ернаднес бе повален в пеналта от Пол Робинсън, като главният съдия се консултира със страничния и тогава посочи бялата точка пред вратата на противника на Юнайтед. При контактът между нападателя и вратаря, топката вече беше далеч и Ернандес нямаше как да играе с нея. В 73-та минута Рууни застана зад топката и вкара за 1:1.

В 80-та минута в игра се появи и Димитър Бербатов на мястото на Нани, като в последните 10-ина минути единствено защитниците на двата тима си подаваха, чакайки да чуят последния съдийски сигнал.

След спечелената точка, Юнайтед е недостижим на върха в класирането кръг преди края и е новият шампион на Англия.

Сър Алекс Фъргюсън спечели 36-ия си трофей в своята забележителна 25-годишна кариера като мениджър на Манчестър Юнайтед. Тимът на Фърги спечели за рекорден 19-и път титлата в най-силното футболно първенство в света.

Димитър Бербатов изрази радостта си след спечелената втора титла с екипа на Манчестър Юнайтед, като Бербо има 22 гола от началото на сезона: „Страхотно е, втора титла за мен. Вкарах много голове този сезон, помогнах на тима да спечели титлата. Все още съм водещият голмайстор на отбора.”

На официалната уеб-страница на Манчестър Юнайтед публикуваха оценки за приноса на всеки един футболист от отбора за спечелената 19-та титла, включително и за Димитър Бербатов.

„Да завършиш като голмайстор на Висшата лига, а това със сигурност ще стане, е нещо, с което българинът трябва да е изключително горд. Исторически хеттрик срещу Ливърпул, подобрен от 5 гола във вратата на Блекбърн. Загуби титулярното място, но въпреки това Бербатов помогна на тима в ключови моменти, като донесе победата над Болтън“, пишат в сайта на Манчестър Юнайтед.

1 comment for “Бербатов – голмайстор и шампион на Англия