Отменят резултатите за Зелените карти за 15 юли

Почти 15 милиона души са участвали в лотарията, която всяка година дава възможност на 50 000 да имигрират в САЩ с американска “зелена карта“

Заради грешка в компютърната програма при тегленето на жребия, 90% от победителите се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни на 30-дневния срок за регистрация

13 май 201г. Служител на Държавния департамент на САЩ заяви, че заради компютърна грешка ще бъдат отменени резултатите от годишната лотария за американски имиграционни визи, съобщиха в специално разпространена информация от прес-службата на ведомството.

Почти 15 милиона души са участвали в лотарията, която всяка година дава възможност на 50 000 да имигрират в САЩ, без да имат роднина, който живее в страната, или работодател, който да ги спонсорира, какъвто е обичайният начин за получаване на американска “зелена карта“, цитират щатското ведомство от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Десетки хиляди кандидат имигранти са били уведомени тази година, че са спечелили възможност да дойдат да живеят законно в САЩ.

По думите на цитирания служител обаче се оказало, че заради грешка в компютърната програма при тегленето на жребия, 90 процента от победителите се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни на 30-дневния срок за регистрация. Затова ще има ново теглене, чиито резултати ще бъдат обявени на 15 юли.