Кейт Мидълтън – има ли я все още?

Само две целувки - първата с продължителност 0,7 секунди, а втората - 1,1 секунди имаше на балкона на Уестминстърското абатство в Лондон. На сватбената церемония британският принц Уилям и неговата възлюбена Катрин Мидълтън станаха херцог и херцогиня на Кеймбридж. Преди това Уилям носеше титлата принц на Уелс, която получи още с раждането си. Кейт Мидълтън не носи никакви почетни звания, но като съпруга на принца получи титлата принцеса на Уелс.

КОЙТО УЧИ ЩЕ СПОЛУЧИ – А КОЙТО СЛЕД ТОВА И СЕ ЦЕЛУВА … ОЩЕ СПОЛУКА …

29 април 2011г. На 29 април 29-годишната Кейт Мидълтън се омъжи за 29-годишния принц, който е роден на 29 юли.

Може би най-голямото събитие на годината, а според мнозина и на века, стана обект на различни анализи през последните дни.

Гостите на сватбата бяха 1900, 650 от тях и на приема в Бъкингамския дворец. Над 1 милион фенове бяха по улиците. 5000 улични партита бяха организирани във Великобритания по повод сватбата и никой не се стресна от температурата през деня – 19 градуса. 3,5 дни пък прекараха най-упоритите фенове пред абатството, за да не пропуснат и секунда от церемонията. И след всичко това от улиците на Лондон изринаха 140 тона боклук.

8500 журналисти от цял свят, отразявали сватбата на века. Гостите пък се почерпиха с 8-етажна торта.

15 минути продължи пътуването на принц Уилям и Кейт Мидълтън от Уестминстърското абатство до Бъкингамския дворец; шлейфът на булката беше дълъг 2,7 м.

Почти никакви тайни не останаха неразбулени около принц Уилям, наследник на британската корона, и вече законната му съпруга – Кейт Мидълтън. Сред тях попадна и дължината на целувките, които младите влюбени си размениха по време на бракосъчетанието. Хилядите любопитни да видят кралската сватба преброиха две целувки – първата с продължителност 0,7 секунди, а втората – 1,1 секунди.

Кейт Мидълтън е родена на 9 януари 1982 г. в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямата от трите дъщери на Майкъл Франсис Мидълтън и съпругата му Карол Елизабет Голдсмит. Бащата на Кейт е авиодиспетчер, а по-късно и пилот от Бритиш Еъруейс, а майка й е стюардеса. През 1987 родителите на Кейт основават фирма за кетъринг — Party Pieces, която се занимава с доставка на храна и украса за партита — бизнес, който превръща родителите на Кейт в милионери.

Първоначално Кейт учи в училището Сент Андрю в град Пангбърн, Бъкшър, след което завършва Марлбъро Колидж в Марлбъро. След колежа Кейт учи в история на изкуството в университета Сент Андрюс, Файф, Шотландия. В университета тя се запознава с принц Уилям, който по това време учи за магистър в Сент Андрюс.

След известен приятелски период, младите стават двойка на Коледа през 2003-та. Според пресата още в началото принц Чарлз одобрил връзката на големия си син. Едногодишният романс излезе наяве, когато Кейт и Уилям бяха фотографирани на алпийска ваканция в швейцарския ски курорт Клостерс през март 2004-а.

Завършването на Уилям в престижния университет “Св. Андрюз” през декември 2006-а е и първото официално събитие на което присъства Мидълтън, което породи и поредната серия от слухове за евентуален годеж.

Особено медийно внимание привлича тържеството по случай двадесет и петия рожден ден на Кейт, но този път принц Уилям и принц Хари както и адвокатите на Мидълтън заплашват медиите със съд, ако без позволение публикуват снимки от тържеството.

На 14 април 2007 вестник “Сън” излиза с ексклузивната новина, че Уилям и Кейт Мидълтън са се разделили. На поредния благотворителен бал съдбата среща неизживените копнежи на Уилям с някогашната любимка Наташа Хамилтън. Бързата целувка между тях и още по-бързите реакции на папараците носят доста главоболия на принца и той се разделя с красивата Кейт (или поне такава е версията на вестника). “Сън” цитира близък приятел на принца, според когото Кейт е почувсвала липса на достатъчно внимание от страна на Уилям. В една статия вестник “Дейли Мейл” изтъква, че в кралския двор не са искали Уилям да прибързва с официални изявления за евентуален годеж и че принцът е предпочел военната кариера пред преждевременния брак. Вестникът съобщава още, че един от приятелите на принца го е посъветвал да подходи по небрежно към отношенията си с Кейт. В статията се предполага, че Кейт е очаквала твърде много в желанието си Уилям да демонстрира по-сериозно привързаността си към нея.

През април 2008 г. тя присъства на награждаването на Уилям в Кралския военновъздушен колеж Крануел, а на 16 юни Кейт е заедно с кралското семейство на церемонията по удостояването на Уилям с орден на жартиерата.

На 16 ноември 2010 от Кларъс Хаус официално обявяват, че Уилям и Кейт ще се оженят през 2011 г. Според съобщението Кейт и Уилям са се сгодили през октомври 2010, по време на почивка в Кения и по-точно по време на 10 дневна обиколка из резервата Леуа.

Мидълтън се превърна в най-обсъжданата жена в света. Медийният интерес към новата британска принцеса, надминава дори този, който покойната лейди Ди предизвикваше. След смъртта й през 1997 г. името й продължава да произвежда новини и да приесйства на челните страници на вестниците, но с новината за сватбата си Уилям и Кейт надминаха всички рекорди, които Даяна беше поставила. Кралската сватба доминираше в социалните мрежи с десетки споменавания на всяка секунда, като е била споменавана 76 пъти на секунда в Twitter.

Неизбежни са и сравненията, които се правят между двете. Медиите постоянно търсят приликите и разликите между бъдещата съпруга на Уилям и лейди Ди, чиито стил, благотворителност и скандален развод с принц Чарлз я направиха най-известната жена на земята. Тя стана най-голямата звезда на планетата и беше по-популярна по света дори от Елизабет ІІ.

Едва ли Кейт ще достигне това, защото над нея ще бъде упражняван по-голям контрол и тя ще бъде по-скоро част от Уилям, а не индивидуалност. За нея в много отношения ще бъде по-лесно, защото членовете на кралското семейство са си взели поуката от случилото се с лейди Ди и много ще внимават това да не се повтори.

Кралските коментатори смятат, че изборът на принц Уилям да постави на ръката на Кейт Мидълтън годежния пръстен на майка си, е вид защитен механизъм. Той даде на бъдещата си съпруга годежния пръстен, оценен на 32 милиона лири, за да може майка му Даяна също да бъде част от „големия им ден” и същевременно по този начин да почете паметта й. /на снимките се вижда един и същи пръстен на Кейт и Даяна/

Бъдещата принцеса преди се бе оплакала на свои приятелки, че свекървата й Камила се бъркала във всичко и постоянно давала съвети на бъдещите младоженци. Още по време на съвместния обяд на Кейт и Камила, на 9 февруари, съпругата на принц Чарлз изнесла цяла лекция на красивата британка, като основното било събитието да не бъде прекалено изискано, предвид икономическата рецесия в страната. Камила предложила за бляскавата вечеря гостите да бъдат почерпени с наденица и хапки. Освен това Камила посъветвала Кейт Мидълтън да не следва примера на майката на бъдещият си съпруг Уилям – покойната лейди Даяна, и да не изглежда прекалено “царствено”. „Кейт не можеше да повярва, че чува тези неща. Особено за Даяна, която тя много уважава, заради всичко, което е направила както за синовете си, така и за хората по света. Затова и не спести да каже на Камила всичко, което мисли за „съветите й”, продължила с разказа си дружката на бъдещата принцеса.

Неизбежни са и сравненията, които се правят между Кейт и Даяна. Медиите постоянно търсят приликите и разликите между съпругата на Уилям и лейди Ди, чиито стил, благотворителност и скандален развод с принц Чарлз я направиха най-известната жена на земята.

Модният стил на Кейт Мидълтън е в процес на активни трансформации  с цел изграждане на имидж на елегантна английска принцеса. Тя е все така красиво младо момиче с перфектна фигура, но вече прикрита под строги костюми и рокли под коляното. Сравненията с принцеса Даяна, покойната майка на Уилям, са неизбежни, но истината е, че принцеса Даяна вдигна много високо летвата за стил и Кейт Мидълтън има да извърви още много модни стъпки докато я настигне.

Едва ли приликата е случайна, но въпреки критиките, Кейт се превръща в новата модна икона на острова. Дали ще излезе от сянката на Даяна, ще стане ли новата любимка на народа и какъв ще е нейния стил, времето ще покаже…

Госпожица Мидълтън един ден може да стане шестата британска кралица Кетрин. Три от предишните са били съпруги на крал Хенри VIII през XVI век.

Кейт е и най-старата кралска булка на Острова. Най-младата, Изабел дьо Валоа, едва 6-годишна се омъжила за Ричард II през 1396 г.

Във Великобритания сватбата е сочена за едно от най-важните събития в Кралството от дететилетия. Церемонията се предаваше на живо по целия свят, като над една четвърт от световното население я гледа.

Точно 1900 бяха гостите на дългоочакваната сватба на британския принц Уилям и Кейт Мидълтън. Сред тях са само най-близки роднини, познати и приятели. Официалният списък беше разпространен от Бъкингамския дворец.

Сред избраните има и двама българи – Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

За сватбата не са канени чуждестранни държавни глави или политически лидери, като американския президент Барак Обама, просто защото церемонията е кралска. За сметка на това се съберха особи със синя кръв от цял свят, включително султанът на Бруней.

Присъствието на звезди за събитието бе ограничено. Там бе е певецът сър Елтън Джон, не само защото е рицар, но и защото е близък приятел на кралското семейство.

Дейвид и Виктория Бекъм също не са пропуснати, като те можем да кажем, че те бяха единствените представителите на Калифорния и Лос Анджелис.

Колорит създавха режисьорът Гай Ричи и актьорът Роуън Аткинсън.

Сред малцината простосмъртни бяха 27 бойци от военната част, където служи принц Уилям.

Две рози с имената на принц Уилям и годеницата му Кейт Мидълтън бяха посадени в кралския парк Уиндзор. Катрин е роза е прасковен розов цвят и сладък аромат. А тази на принца е наситено червена. Розите са били засадени в отделни лехи.

Кейт Мидълтън и принц Уилям – да не забравяме, че те са просто двама влюбени, които трябва да спазват куп правила, освен просто да бъдат щастливи.

Уилям и Кейт на 30 април потеглиха на сватбено пътешествие, съобщава „Дейли телеграф”. Според информация на изданието, от Лондон е излетял вертолет, на борда на който са младоженците. Според букмейкърите, принцът и жена му ще изкарат медения си месец или в Кения, или в Шотландия. По- нататък следват Йордания, Корнуол, ЮАР, страните от Карибския басейн.

След сватбената церемония в Уестминстърското абатство в Лондон британският принц Уилям и неговата възлюбена Катрин Мидълтън станаха херцог и херцогиня на Кеймбридж. Преди това Уилям носеше титлата принц на Уелс, която получи още с раждането си. Кейт Мидълтън не носи никакви почетни звания, но като съпруга на принца получи титлата принцеса на Уелс.

ОЩЕ: Забраните за новата британска принцеса Кейт Мидълтън

1 comment for “Кейт Мидълтън – има ли я все още?