Наше момиче загина трагично в Мексико

 

Не случайно наричат Канкун “Сладката Лудост”

24-годишната Жени Чанева скочила от 19 етаж на хотел в курорта Канкун, като преди това се опитала да си пререже вените на лявата ръка

Правят разследване със съмнения за убийство

5 април 2011г. 24-годишната Жени Чанова Чанева  /Geny Chanova Chaneva/ скочила от 19-ия етаж на луксозен хотел в мексиканския курорт Канкун, съобщи на 3 април мексиканското издание “Диариореспуеста”. След направеното разследване властите считат, че става дума за самоубийство на туристката, съобщи същият ден уебсайта issuu.com, който публикува цялото издание на мексиканското списание Diariorespuesta, броят от 3 април, където новината е водеща на корицата, както и на 2-ра и 3-та страница, като са показани и снимки на загиналото момиче. /ето тук: policia/

 

Българката била взела сама решение да сложи край на живота си и го направила в събота, допълват от изданието, като потвърждават причините за смъртта на 4 април.

Изданието описва, че момичето се прибрало към 4:00 часа следобяд в хотела със свои приятели, за които се съобщава, че също са българи, като са били под влиянието на алкохола. Те разказали, че тя се е опитала да си пререже вените на лявата ръка с парче стъкло, но не успяла. Другите в стаята се опитали да я успокоят, но тя тръгнала към балкона, от където и скочила след около половин час в 4:30. Свидетелите споделят, че не са могли нищо да направят.

Преди да “полети в бездната” тя дори се била обадила на рецепцията на луксозния хотел „Емералдс тауър & Спа” /Emerald Residential Tower & Spa/ , от където пък веднага повикали психолози и спасители, които само констатирали смъртта, съобщава мексиканското издание.

Версия, заради която се води разследване е, че сънародничката ни била убита от хора, с които е била в стаята на хотела, който се намира на “Голдън Айланд” на булевард “Кукулкан”.

Някои от апартаментите в този луксозен хотел са собственост на известни хора, като председателят на Зелената партия в Мексико, известен като “Ел Ниньо Верде”, Хорхе Емилио Гонзалес Мартинес, бившият губернатор на Тамаулипас ​​Еухенио Ернандес Флорес и Хорхе Вергара, собственик на първoдивизионният професионален футболен отбор “Чивас де Гуадалахара”, съобщава изданието.