Берлускони с нова вила с частен плаж /+video/

Островът е известен с изключителните си лагуни, които се смятат за едни от най-добрите за плуване и гмуркане места в Европа. Баровци акостират край брега с луксозните си яхти просто за да поплуват малко в прозрачните води около острова. Действително водите тук са кристално чисти, понеже брегът е изграден от по-големи или по-малки варовикови скали и липсва пясък, който да размъти водата - и в буквалния, и в преносния смисъл - бистро е за всички!

Остров Лампедуза – СПОКОЙСТВИЕ, ЧИСТОТА, СУПЕР ВРЕМЕ И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА!

Италианският премиер Силвио Берлускони бе на едно от най-красивите и чисти места на света – малкият сицилиански остров Лампедуза, за да помогне на местните власти да се справят с кризата с незаконните имигранти. По време на престоя си той обяви, че си е купил къща на острова и че вече е част от неколкохилядното му население. Мнозина сметнаха, че това е шега, но се оказва истина, пише вестник “Стампа”, цитиран от БТА.

Премиерът е купил вила, издържана в средиземноморския стил на 70-те години на миналия век. Тя е била построена по настояване на сицилиански аристократ, произхождащ от Палермо. Той обичал много морето, зеленината и риболова. От няколко години имотът се отдавал под наем през лятото.

Къщата е обградена от растителност, главно бугенвилии, и в нея преобладават белите и сини тонове. Има два етажа, като на първия са кухнята, всекидневната с камина и две спални, а на втория етаж има още една спалня. Наричат я “Вилата на двете палми” заради двете палми в градината й. Разположена е на заливчето Кала Франчезе и е единствената вила с частен плаж.

, като ми разказаха местните. Островът е много спокойно място, къдеЛампедуза е едно от любимите ми места по света, където съм имал късмет да бъда повеяе от един ден. “Лампидуза” с ударение на “и”, както казват италианците, е малък италиански остров сред водите на Средиземно море. Притежава уникално южно европейско очарование. Тук ще откриете едни от най-красивите лагуни в Европа, в които може да се гмуркате до забрава ( е за това отидох там 🙂

И всичко това в комбинация с изобилие от слънчева светлина през цялата годинато властва традиционния средиземноморски стил на живот. Голяма част от храната на местното население идва от морето, а климатът тук е един от най-здравословните в света. Общо взето спокойно можем да кажем, че се получава идеалната комбинация

СПОКОЙСТВИЕ, ЧИСТОТА, СУПЕР ВРЕМЕ И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА!

Лампедуза (Lampedusa, Lampidusa) е част от провинция Агридженто, на регион Сицилия, Италия. Това е най-големият остров сред Пелагийските острови. От географска гледна точка островът е част от континента Африка, но в културно и политическо отношение е европейски остров, който е част от Италия и като такъв е член на Европейския съюз. Раположен е на 205 км от южно от о. Сицилия и 113 км източно от Тунис, това е най-южната точка на Италия. Надморската височина  е незначителна. По-високи са западните части. Най-високата точка се издига само на 133 метра надморска височина. Бреговата линия е разчленена. Има множество малки, но много живописни заливчета с бистри води.

click 4 bigger size

Островът е известен с изключителните си лагуни, които се смятат за едни от най-добрите за плуване и гмуркане места в Европа. Макар, че повечето плажове са каменисти и на много места от каменистия бряг започва направо морето, крайбрежията на Лампедуза привличат като магнит любителите на гмуркането и плуването. Баровци акостират край брега с луксозните си яхти просто за да поплуват малко в прозрачните води около острова. Действително водите тук са кристално чисти, понеже брегът е изграден от по-големи или по-малки варовикови скали и липсва пясък, който да размъти водата.

Населението наброява около 6 000 жители, препитаващи се главно с риболов, земеделие и туризъм, но през летните месеци се увеличава 6 пъти. По-голямата част от жителите живеят в град Лампедуза. Подобно на много други места по Средиземноморието и тук има едно осезаемо чувство за ориент. Тук никой никога не бърза. Икономиката на Лампедуза е базирана изключително на туристическата индустрия.

От години Лампедуза е известен като входна врата към Европа за хиляди бедни нелегални имигранти от Африка. Лампедуза е най-голямата част от общината на Лампедуза и Линоза, която включва също по-малките острови Линоза и Лампионе.

Лампедуза има горещ субтропичен средиземноморски климат. Има два сезона – лято и зима. Лятото е много дълго и горещо и започва около втората половина на месец март или началото на месец април с бързо повишение на температурите, които по това време достигат до около 20°C, но заради силното слънце и ясно време се усещат като доста повече. Максимумът е през месец август, когато достигат до около 32 – 33°C на сянка, като след него започват плавно да се понижават, но остава топло и подходящо за плаж чак до края на ноември, когато дневните температури са около 21-22°C. Зимата трае от декември до първата половина на март, като най-студен е януари с дневни температури около 16°C. Като цяло климатът е сух и дори и през зимата не вали много.

Острова на зайците (Isola dei Conigli), който е в близост до южното крайбрежие на Лампедуза, е едно от последните останали места в Италия, където снася яйцата си голямата морка костенурка Caretta Caretta, която е защитен вид. Плажът и съседния остров са част от природен резерват. Тук певеца и композитор Доменико Модуньо е прекарвал ваканциите си и умира през 1994 година. В непосредствена близост до Parise Cape има малък плаж с ниска пещера, който е достъпен само от морето. Други видове, живеещи по крайбрежието на острова са манти и делфини. Освен сините лагуни в южната част, друга забележителност на острова са руините във Вале де ла Бартола.

1 comment for “Берлускони с нова вила с частен плаж /+video/

 1. 03/30/2011 at 21:20

  Берлускони иска Джордж Клуни да свидетелства по делото Рубигейт

  Джордж Клуни е предложен като свидетел по делото Рубигейт срещу италианския премиер Силвио Берлускони, което ще започне на 6 април, предаде АФП.

  Берлускони ще бъде съден за секс с непълнолетната проститутка Руби и за злоупотреба със служебно положение. Клуни е предложен за свидетел от защитата на Берлускони, заяви за АФП, адвокат, запознат с досието.

  „Предложихме като свидетели между другото Джордж Клуни, но също и министрите на външните работи, на равноправието и на образованието Франко Фратини, Мара Карфаня и Мариастела Джелмини”, допълни адвокатът. „Подготвихме списък със 78 свидетели, сред които има и италиански шоу звезди”, добави източникът. За пример той посочи италианската шоу гърла Белен Родригес, която неотдавна беше водеща на фестивала в Сан Ремо заедно с официалната приятелка на Клуни – Елизабета Каналис. Последната също фигурира в списъка на защитата.Причината Клуни и Каналис да се озоват в този списък е, че Руби твърди, че е ги е видяла на една от вечерите в премиерската вила в Аркоре, край Милано.

  Фактът, че защитата предлага даден свидетел, не означава, че съдът автоматично ще го приеме. Съдиите могат да решат, че показанията на този свидетел няма да имат значение за хода на делото, отбелязва АФП.

  Делото срещу Берлускони ще се гледа от съдебен състав от три жени в Милано. Според прокуратурата на Милано Берлускони е правил секс срещу заплащане и срещу подаръци с непълнолетната мароканка Руби по време на 13 нейни гостувания в премиерската вила в Аркоре, припомня БТА. Това е станало в периода 14 февруари – 2 май 2010 г.

  И Берлускони, и самата Руби отричат да са имали подобна връзка. Берлускони освен това твърди, че е настоял мароканката да бъде освободена от полицията, след като била задържана за кражба, защото мислел, че тя е роднина на бившия египетски президент Хосни Мубарак. Тази намеса, според миланските прокурори, е била проява на злоупотреба с властта от страна на премиера.