Берлускони с нова вила с частен плаж /+video/

Островът е известен с изключителните си лагуни, които се смятат за едни от най-добрите за плуване и гмуркане места в Европа. Баровци акостират край брега с луксозните си яхти просто за да поплуват малко в прозрачните води около острова. Действително водите тук са кристално чисти, понеже брегът е изграден от по-големи или по-малки варовикови скали и липсва пясък, който да размъти водата - и в буквалния, и в преносния смисъл - бистро е за всички!

Остров Лампедуза – СПОКОЙСТВИЕ, ЧИСТОТА, СУПЕР ВРЕМЕ И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА!

Италианският премиер Силвио Берлускони бе на едно от най-красивите и чисти места на света – малкият сицилиански остров Лампедуза, за да помогне на местните власти да се справят с кризата с незаконните имигранти. По време на престоя си той обяви, че си е купил къща на острова и че вече е част от неколкохилядното му население. Мнозина сметнаха, че това е шега, но се оказва истина, пише вестник “Стампа”, цитиран от БТА.

Премиерът е купил вила, издържана в средиземноморския стил на 70-те години на миналия век. Тя е била построена по настояване на сицилиански аристократ, произхождащ от Палермо. Той обичал много морето, зеленината и риболова. От няколко години имотът се отдавал под наем през лятото.

Къщата е обградена от растителност, главно бугенвилии, и в нея преобладават белите и сини тонове. Има два етажа, като на първия са кухнята, всекидневната с камина и две спални, а на втория етаж има още една спалня. Наричат я “Вилата на двете палми” заради двете палми в градината й. Разположена е на заливчето Кала Франчезе и е единствената вила с частен плаж.

, като ми разказаха местните. Островът е много спокойно място, къдеЛампедуза е едно от любимите ми места по света, където съм имал късмет да бъда повеяе от един ден. “Лампидуза” с ударение на “и”, както казват италианците, е малък италиански остров сред водите на Средиземно море. Притежава уникално южно европейско очарование. Тук ще откриете едни от най-красивите лагуни в Европа, в които може да се гмуркате до забрава ( е за това отидох там 🙂

И всичко това в комбинация с изобилие от слънчева светлина през цялата годинато властва традиционния средиземноморски стил на живот. Голяма част от храната на местното население идва от морето, а климатът тук е един от най-здравословните в света. Общо взето спокойно можем да кажем, че се получава идеалната комбинация

СПОКОЙСТВИЕ, ЧИСТОТА, СУПЕР ВРЕМЕ И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА!

Лампедуза (Lampedusa, Lampidusa) е част от провинция Агридженто, на регион Сицилия, Италия. Това е най-големият остров сред Пелагийските острови. От географска гледна точка островът е част от континента Африка, но в културно и политическо отношение е европейски остров, който е част от Италия и като такъв е член на Европейския съюз. Раположен е на 205 км от южно от о. Сицилия и 113 км източно от Тунис, това е най-южната точка на Италия. Надморската височина  е незначителна. По-високи са западните части. Най-високата точка се издига само на 133 метра надморска височина. Бреговата линия е разчленена. Има множество малки, но много живописни заливчета с бистри води.

click 4 bigger size

Островът е известен с изключителните си лагуни, които се смятат за едни от най-добрите за плуване и гмуркане места в Европа. Макар, че повечето плажове са каменисти и на много места от каменистия бряг започва направо морето, крайбрежията на Лампедуза привличат като магнит любителите на гмуркането и плуването. Баровци акостират край брега с луксозните си яхти просто за да поплуват малко в прозрачните води около острова. Действително водите тук са кристално чисти, понеже брегът е изграден от по-големи или по-малки варовикови скали и липсва пясък, който да размъти водата.

Населението наброява около 6 000 жители, препитаващи се главно с риболов, земеделие и туризъм, но през летните месеци се увеличава 6 пъти. По-голямата част от жителите живеят в град Лампедуза. Подобно на много други места по Средиземноморието и тук има едно осезаемо чувство за ориент. Тук никой никога не бърза. Икономиката на Лампедуза е базирана изключително на туристическата индустрия.

От години Лампедуза е известен като входна врата към Европа за хиляди бедни нелегални имигранти от Африка. Лампедуза е най-голямата част от общината на Лампедуза и Линоза, която включва също по-малките острови Линоза и Лампионе.

Лампедуза има горещ субтропичен средиземноморски климат. Има два сезона – лято и зима. Лятото е много дълго и горещо и започва около втората половина на месец март или началото на месец април с бързо повишение на температурите, които по това време достигат до около 20°C, но заради силното слънце и ясно време се усещат като доста повече. Максимумът е през месец август, когато достигат до около 32 – 33°C на сянка, като след него започват плавно да се понижават, но остава топло и подходящо за плаж чак до края на ноември, когато дневните температури са около 21-22°C. Зимата трае от декември до първата половина на март, като най-студен е януари с дневни температури около 16°C. Като цяло климатът е сух и дори и през зимата не вали много.

Острова на зайците (Isola dei Conigli), който е в близост до южното крайбрежие на Лампедуза, е едно от последните останали места в Италия, където снася яйцата си голямата морка костенурка Caretta Caretta, която е защитен вид. Плажът и съседния остров са част от природен резерват. Тук певеца и композитор Доменико Модуньо е прекарвал ваканциите си и умира през 1994 година. В непосредствена близост до Parise Cape има малък плаж с ниска пещера, който е достъпен само от морето. Други видове, живеещи по крайбрежието на острова са манти и делфини. Освен сините лагуни в южната част, друга забележителност на острова са руините във Вале де ла Бартола.

1 comment for “Берлускони с нова вила с частен плаж /+video/